Mi a véleményetek a FIDESZ-röl?
Az mszp elég rosszul kormányzott, viszont a fidesz minenben akadályozta őket. Ha híreket nézel nincs más, minthgy az mszp aztmondja EZ, erre a fidesz aztmondja EZ NEM! Az elmúlt 6 évben követem a politikát, és gyakorlatilag végig ez volt.
Rendben, ellenzék, elfogadom.
De amikor válság van.. Ha tényleg jót akarnának és nem csak a hatalmat, meg előre hozott választásokat, hanem egy picikét is néznék az emberek érdekét, akkor segítenék a kormányt a válság kezelésében, és nem kifejezetten hátráltatnák, ahogy most teszik!
(egyébként még igy is valahol az mszp szimpatikusabb, mert sza*ul kormányoznak, de nincs benne az a pártban, hogy az emberek az utcára menjenek, meg nem az jön le tőlük a hírekben hogy folyton anyázzák a másikat (lehet ezt tennék hogyha ellenzék lennének nemtudom), de a fideszt nyomja több tvadó is (és sokkal jobban mint az mszp-t). Sokkal jobban bennevan az hogy hallassák a szavukat, közben én speciel rohadtul nem vagyok kíváncsi a hétköznapjaimban a politikára!!!
A Fidesz eddig az első és egyetlen párt, amelyik a közösségünk ügyeivel értelmesen foglalkozott (pl. hazai vállalkozások támogatása, párkányi híd, Nemzeti Színház, gyermekvállalás), ezt el kell ismerni neki. Viszont tekintélyelvű, merev, és nem eladni akarja a programját, hanem lenyomni a társadalom torkán.
Támogatnám, hogy az MSZP és az SZDSZ is foglalkozzon a közösségünk dolgaival (azon túlmenően, hogy "mi azért vagyunk hatalmon, hogy ők ne lehessenek"). Támogatnám, hogy a Fidesz törődjön többet az utca emberének maga mellé állításával, amit most csak a közhelyek szintjén tart fontosnak. Fidesz-szavazó vagyok, de nem elvtelen. Hátha az MSZP-SZDSZ tábor is kiáll végre az elvi értékei mellett, azaz hátha feltűnik nekik, hogy pártjaik csak a hatalmat markolják görcsösen, s közben az elveiket jórészt már csak a Fidesz képviseli.
a) Összességében nem túl jó, de ismerek három egészen jópofa, értelmes fideszes országgyűlési képviselőt (az egyikkel együtt boroztunk régebben nem-mondom-meg-melyik borvidéken). Mesélték, hogy a Parlamentben vannak olyan balos és jobbos képviselők, akik kevésbé ismertek, és egyáltalán nincsen köztük rossz viszony, de azért nem is kebelbarátok: meghallgatják a másik véleményét, s nincsen vérre menő harc köztük.
b) Amivel azonosulni tudnék: a mérsékelten liberális és fiatalos Fidesz-programmal az 1990-es évek elejéről.
Új arcokat, meggondoltan cselekvő, de nem szemellenzős, rasszista és hiperkonzervatív embereket az Országgyűlésbe!
Jöhet a lepontozás, kicsit fáj, mert a véleményemet mondom el... Viszont a politikusoktól is ezt látjuk, hát legyen néhány fityiszem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!