Van értelme Bajnainak bevezetni az 1 éves GYED-et?
Azért kérdezem, mert mire érvényesülne, addigra valószínű le lesznek váltva. Mert azt mondják, hogy a már megfogant gyerekekre még a régi, 2 éves GYED fog vonatkozni. Szóval, ha mondjuk májusban megfogan egy gyerek, akkor az 2010 februárban megszületik és 2011 februárban lesz 1 éves és ekkor telne le a Bajnai féle GYED. De addigra már több mint valószínű, hogy a Fidesz lesz hatalmon és ők úgyis leszavazzák. Vagy nem jól gondolom?
Azért is érdekel, mert gyereket tervezek, de én 1 éves korában tuti nem tudok visszamenni dolgozni, mert 6- ra kell járnom. És melyik bölcsi nyit ki 6 előtt?
Megint adtunk a sz*rnak egy pofont, ha lehet így mondani. Ugyanis az, amit Bajnai tervez, félintézkedés, megint kapkodnak, nincs semmi tervezés, csak ugrás egy medencébe, aminek nem ismerjük a mélységét...
Oké, rendben van, legyen egy év a GYED, és két év a GYES, nyugaton is így van (sőt, a leginkább jóléti államokban, pl. Svédországban összesen 300 nap, tehát még egy év sincs). Ámde: Nyugaton vannak bölcsődék, óvodák, nincs várólista, és a bébiszitter-hálózat is jobban ki van építve, mint itthon. Magyarországon pár éve a "gyerekszám csökkenésére" hivatkozva rengeteg óvodát, bölcsődét bezártak, mert "nem volt rentábilis a fenntartása". Ezeket vajon újra megnyitják? Szerintem nem, de ez csak egy vélemény...
Nos, addig, míg az anyuka nem tudja a gyereket bölcsibe vagy oviba vinni, és a munkahelyek saccra 90%-a nem utasítja vissza őket a munkakeresésnél éppen a gyerekre hivatkozva, addig ne várjanak csodát ettől az alapból jó intézkedéstől. Így, ahogy én nézem, tényleg feleslegesen nyirbálják meg ezeket a támogatásokat, mert foganatja nem lesz, és csak azt érik el, hogy a gyerekszám még inkább visszaesik, mert a párok egyszerűen nem mernek majd gyereket vállalni. Nagyon szomorú, de azt vettem észre, hogy ezen az országon már a legjobb intézkedések sem segítenek, mert valaki ott fenn mindig elqúr valamit...
"Muszáj bevezetnie,mert egyből nem csinálhat popót a szájából."
azt már megtette, amikor korábban megválasztották. csak ügye rövid a népek emlékezete...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!