Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az Orbán - kormány miért...

Az Orbán - kormány miért kesztyűs kézzel bánik a bankokkal, miért nem mer nekik odacsapni, miért engedik a forint leértékelődését?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 21:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

nem kellene összekeverni a piaci árfolyammozgásokat a nemzeti bank eljárásaival.

az, hogy egy adott valuta pillanatnyilag milyen árfolyammal fut, jórészt a tőzsdei mozgások határozzák meg, erre pedig édeskevés ráhatása van egy kormánynak.

(amúgy pedig, az mnb, amennyire megteheti, védi a forint árfolyamát, pl. árfolyamjavító felvásárlásokkal, de az eszközei végesek...)

2011. aug. 11. 23:24
 12/24 anonim ***** válasza:

nandras

Na látod, még azt is elhiszem, hogy igazad van. De (bevallom őszintén) nekem ez tulajdonképpen teljesen mindegy. OK, elfogadom, hogy ilyen vagy olyan gazdasági tényezők, meg nemzeti bank, meg minden... De ebből számomra, laikus számára csak az látszik, hogy a forint egyre kevesebbet ér a többi valutával szemben.

És számomra, aki néha át akarom váltani a jó magyar forintomat, vagy netán vissza akarom fizetni a bedőlt kölcsönömet, EZ AZ EGYETLEN ami érdekes. Nem értem, és nem is érdekel, hogy ezt most leértékelődésnek hívják, vagy nem. Engem az érdekel, hogy mit kapok a forintomért. És azt látom, hogy egyre kevesebbet. Akár leértékelődött, akár nem.

2011. aug. 11. 23:30
 13/24 anonim ***** válasza:

kedves előttem szóló!

persze igazad van, az átlagembert édeskevéssé érdekli, hogy azért nő meg a törlesztőrészlete, mert a valutát leértékelte az mnb, vagy a piaci árfolyammozgások miatt romlott a forint a frankhoz képest, én a kérdésfeltevő ostobaságán mérgelődtem, és próbáltam a helyén kezelni a témát.

hogy mit lehetne tenni, ill. mit tehetne a kormány?

direkt módon szinte semmit, viszont indirekt módon annál többet.

pl. békén hagyhatná a bankokat, a multikat, vonzóvá tehetné a tőkebehozatalt, nem hajtana végre eszetlen, és csak nagyon keveseknek jó adócsökkentést, nem folytatna presztizsfelvásárlosokat, (mol), a nagy elosztórendszerekben valódi reformokat hajthatna végre és nem látszatintézkedésekre szórná el a pénzt, nem az eddigi megtakarítások elrablásával kozmetikázná a hiányt...

szóval lenne mit tenni.

2011. aug. 11. 23:46
 14/24 anonim ***** válasza:
hgy kell a bankoknak odacsapni?
2011. aug. 12. 00:30
 15/24 anonim ***** válasza:

Még egy kis bankadót a nyakukba kell rakni, amit aztán tiltás ide, tiltás oda, végülis mégiscsak nekünk kell megfizetni. Ugye milyen jól odacsaptunk a bankoknak?

:-D Pedro

2011. aug. 12. 00:42
 16/24 anonim ***** válasza:
ne adj nekik tippeket pedro, mert a végén még megfogadják...
2011. aug. 12. 00:45
 17/24 anonim ***** válasza:

De, de... Hát ez ugye mégis más, mintha egyszerűen adót vetne ki a kormány. Akkor ugye szemét népnyúzó kormány lenne. De így, hogy nem tőlünk veszi el, hanem az amúgy is rohadt szemét bankoktól, akik nem átallják visszakövetelni a hitelt, így sokkal jobb a dolog. Úgy kell a bankoknak, fizessenek csak!

Hogy miből? Hát ugye abból a pénzből, amit mi fizetünk nekik. Amiből eddig hiteleket adtak ki, vállalkozásokat finanszíroztak, beruháztak. És igen, nyereségük is volt, nem is kicsi. Most ezt a pénzt jól elveszik tőlük, a mi érdekünkben természetesen. HURRÁ!

Mit is fog csinálni erre egy bank? Csökkenti a nyereségét? Igen, egy bizonyos határig. De nagyon azért nem, mert ha nincs megfelelő nyereség, akkor le lehet ám húzni a rolót - a pénzpiac törvényei is igen szigorúak ám!

Tehát mi a megoldás? Hát az, hogy a bank megemeli a kamatait (jaj, tudom, azt nem lehet - akkor nevezzük folyósítási jutaléknak), tehát drágábban helyez ki hitelt - ki is fizeti ezt meg?

Kevesebb lesz a beruházás, mert jobban megnézik, hogy mennyire biztonságos - hiszen mostmár nem engedhetik meg, hogy sokat bukjanak, éppen eleget vett el tőlük a kormány. Kinek is NEM fog megépülni valami - azaz ki fizeti meg ezt is?

Kevesebb vállalkozást fognak finanszírozni, hiszen kevesebb a tőkéjük, és kevesebb rizikót fognak vállalni, bár eddig sem arról voltak híresek. Vajon ki lesz ennek a kárvallottja?

Lehet tippelni, hogy vajon mennyire jó nekünk a bankadó. Egy biztos - régi közgazd. igazság, hogy a gazdaság motorja a HITEL. Na most pont azt fojtogatjuk, aki a hitelt adja. NAGYSZERŰ! Csak így tovább!

Pedro

2011. aug. 12. 01:01
 18/24 anonim ***** válasza:

"Elég régóta, és a svájci frankhoz,meg az eurohoz képest... Mi van, nem itt laksz?"

Tavaly május-június környékén, amikor megalakult a Fidesz-kormány 275 körül volt az EUR. Most 275 körül van az EUR. Ez aztán a hatalmas leértékelődés! Mivan, nem itt laksz?

Tavaly május-június környékén kb 0,6EUR volt 1CHF, most 1CHF=1EUR. Tavaly május-június környékén 180Ft körül volt 1CHF, most 260Ft. Ez szintén kb hasonló arányú CHF erősödés. Nem a Forint gyengült, hanem a CHF erősödött. Mindenhez képest... Ezt persze logika nélkül működő agy nélkül elég nehéz lehet felfogni.

Folytassam a dollárral vagy más pénznemmel? A burkot ledobhatnád magadról és az egyoldalú félelmet keltő tájékozódási csatornáidat elfelejthetnéd végre. Olvashatnál tényeket is végre.

2011. aug. 12. 07:22
 19/24 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Biztosan neked van igazad. Ez csak egy hónapos visszatekintés, de a dollár hektikusságán kívül MINDEGYIK valuta árfolyama magasabb lett a forinthoz képest. Még a román lejé is... Tudom, hosszabb tendenciákat kell figyelembe venni... Akárcsak Kósa emlékezetes beszéde után, igaz? :-D

"Nem a Forint gyengült, hanem a CHF erősödött. Mindenhez képest.."

Ebben igazad van - viszont ez a hitelkárosultat KURVÁRA nem érdekli...

"Ezt persze logika nélkül működő agy nélkül elég nehéz lehet felfogni."

Igen, az én agyam VALÓBAN nem logika nélkül működik. Jól írtad...

"Olvashatnál tényeket is végre."

Hehe. Eltévesztetted. Forrás: Magyar Közszolgálati televízió egyes csatorna, reggeli hírműsor... Vagy már az is "egyoldalú félelmet keltő tájékozódási csatorna"??? Bocsa, ezt nem tudtam!

2011. aug. 12. 08:23
 20/24 anonim ***** válasza:

"hitelkárosultak" beazsrok

miben károsultak a drága hitelfelvevők

amikor a hitelt felvették, nem kapták meg a pénzt?

kit rérdekel a román lej

a CHF adóst meg érdekelje csak a CHF erősödése, uyganis neki CHF-et kell visszafizetni

egyébként a CHF amit felvettél, szerinted honnét van? télapó tojta? nem. az bizony a CHF megtakarításból. és mivel boldog boldogtalan erősen bizik a svájciakaban, azért egyre nagyobb a kereslet egyre kisebb kinálat mellett. mert a CHF megtakarítások sem végtelenek

ezzel együtt jó sokáig a chf hitel lényegesen olcsóbb volt mint a forinthitel, ennyire szar volt szegény hitelkárosultaknak

2011. aug. 12. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!