Egy kis ügyeskedéssel válhatna Magyarország mezőgazdasági nagyhatalommá?
Én a következőkre gondoltam:
-Több embert foglalkoztatnánk mezőgazdasági munkákban, az állam adna is plusz támogatást azoknak, akik ebben az ágban dolgoznak
-Egy csomó mindent nagy üvegházrendszerekben termelnénk, mint a hollandok
-Elsősorban krumplit, kukoricát, búzát, almát, meggyet és szilvát termelnénk
-A déli határ mentén kísérleti narancs, olajbogyó és gyapotültetvényeket létesítenénk
-Legalizálnánk a füvet holland-stílusban és magunknak termelnénk a coffeeshop-okban árusítandó füvet
-A balatoni harcsát népszerűsítenénk külföldön és luxusételként próbálnánk eladni
-A magyar szürkemarhát is népszerűsítenénk, valamint kísérleteket végeznénk rajta (pl. sörrel itatás és masszírozás) hátha valami olyasmi luxus-húst kapunk, mint a japán kobe-marha
-Ugyanez a mangalica disznóval
-Amerikai-stílusú farmok létrehozása
-Sörfőzés népszerűsítése, hogy necsak bor hanem sör nagyhatalom is legyen az ország
"
Szerintem túl kevés a művelhető terület a nagyhatalommá váláshoz."
Ott az Alföld meg a Kisalföld, a hegyekben szőlő és juhtenyésztés
Ha nagyhatalommá nem is, de meg tudnánk termelni, ami magunknak kell, plusz jutna belőle külföldre is. És akkor talán nem Brazíliában termelt cukorrépát dolgoznának meg hazánk egyelten megmaradt - német kézben lévő - cukorgyárában.
Én csak ebben látom az ország jövőjét.
Kevés a jó termőföld,nagyon rossz az időjárás. Nagyon komoly beruházásokra lenne szükség,hogy a homokos területeken öntözni lehessen, a belvizes területekről pedig elvezetni a vizet.
A szürkemarha és mangalica nevelés most is van,és van rá kereslet is. Csak a feltételek nem adottak a tenyésztés bővítéséhez.
"-A déli határ mentén kísérleti narancs, olajbogyó és gyapotültetvényeket létesítenénk "
eddig olvastam
a kérdezőnek fogalma sincs arról, mit beszél.
Újabb Rákosi született?
"Legalizálnánk a füvet holland-stílusban és magunknak termelnénk a coffeeshop-okban "
Én bizonyos tekintetben liberális vagyok, de ezt szükségtelennek tartom...
Minek?
azt hiszed, hogy a coffeshopok lendítik fel majd a mezőgazdaságot?
„És akkor talán nem Brazíliában termelt cukorrépát dolgoznának meg hazánk egyelten megmaradt - német kézben lévő - cukorgyárában.”
Osztrák kézben. Amúgy egyet értek.
„Szóval nem egy kis ügyeskedés kéne az uniós kvótákról ne is beszéljünk.”
Na igen, az uniós kvóták...
„-Elsősorban krumplit, kukoricát, búzát, almát, meggyet és szilvát termelnénk”
Miért?
„-A déli határ mentén kísérleti narancs, olajbogyó és gyapotültetvényeket létesítenénk”
Nem éri meg.
„-Legalizálnánk a füvet holland-stílusban és magunknak termelnénk a coffeeshop-okban árusítandó füvet”
Egy kábítószeres utópiája.
„-A balatoni harcsát népszerűsítenénk külföldön és luxusételként próbálnánk eladni”
Kb. mintha a sülkrumplit próbálnád népszerűsíteni és luxusételként eladni.
„-A magyar szürkemarhát is népszerűsítenénk, valamint kísérleteket végeznénk rajta (pl. sörrel itatás és masszírozás) hátha valami olyasmi luxus-húst kapunk, mint a japán kobe-marha”
Népszerűsíteni lehet, de a többi része vicc.
„-Amerikai-stílusú farmok létrehozása”
Megint csak miért?
„-Sörfőzés népszerűsítése, hogy necsak bor hanem sör nagyhatalom is legyen az ország”
Ez nem hülyeség, vannak kisebb sörfőzdék, amik valóban minőségi sört főznek.
Én még az egészhez hozzátenném azt hogy a biogazdálkodást kéne erősíteni, sok embert tud foglalkoztatni, és jövedelmezőbb is.
Egyébként mindenhez csak egy dolog kell, ami a legfontosabb, és az a piac.
Európában élelmiszer túltermelés van. Attól, hogy sokat termelsz, még nem lesz rá kereslet.
Burgonyát pl a lengyelek sokkal olcsóbban állítanak elő, mint mi. Így hiába termeltetnél sokat, nem a tiedet vennék, hanem az olcsóbb lengyelt.
Ott lehet olcsóm üvegházat üzemeltetni, ahol van olcsó áram. Hollandoknál van, nálunk nincs.
Tovább nem részletezem, de nagyon látszik, hogy nem értesz a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!