Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha usa csődöt mondt, Magyarors...

Ha usa csődöt mondt, Magyarországon is államcsőd lesz?

Figyelt kérdés
2011. aug. 5. 12:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Az USA sem fog csődöt mondani, és Magyarország sem..."

Emlékszem az 1980-as évek elejére, akkor úgy tűnt a Szovjetunió a hatalmas hadseregével és iparával örökké létezni fog. Aztán 10 év múlva egyik napról a másikra megszűnt azaz most is minden megtörténhet.

2011. aug. 5. 16:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha USA bedől, akkor Kína is.
2011. aug. 6. 16:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem.

Kínában minden évben nőt a gdp még válság idején is .

2011. aug. 6. 19:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Bárcsak ilyen egyszerű lenne minden. Az USA legnagyobb hitelezője Kína, ha az USA bedől, Kína ugyanúgy megszívta. De az USA nem fog csődöt mondani.
2011. aug. 6. 20:00
 15/17 anonim válasza:
Államcsőd nem biztosan, mi Németországtól függünk, viszont Kínának elég nagy szívás lenne... Németország nem tudom, mennyire függ az USÁtól, de ne feledjétek, hogy ha túl sok jelentős állam mond csődöt, akkor abból háború lesz, és maga a fogalom megszűnik, hogy államcsőd, hisz nem tartozhat mindenki mindenkinek:D Ilyenkor adnak ki új pénzeket.
2011. aug. 21. 01:45
 16/17 anonim válasza:

Az USA pár órával úszta meg az államcsődöt. Én örülnék az ország bedőlésének, de akkor Kína is becsődöl, és ez előidézheti Mexikó, az EU, de akár az egész világ anyagi gondjait.

Ha nem növelték meg volna az adósságplafont, akkor a 14400 milliárd dollárból ránk is ruházódott volna irtózatos mennyiségű adósság.

Akármennyire utálja az ember az USA-t, szükségünk van rá.

13/F

2011. dec. 16. 19:21
 17/17 anonim ***** válasza:

16/16

"Én örülnék az ország bedőlésének, de akkor Kína is becsődöl,"

Csak az USA csődölne be, Kina nem, mert az USA-ban már nem nagyon van árutermelés, csak szolgáltatások vannak,

Kína viszont ÁRUT termel ( az egész világnak) : az igazi pénz az áru amit BÁRMIKOR el lehet cserélni, ha a papirpénzzel vagy a bankszámlapénzzel gondok vannak.

Ezért kellene ujra megerősíteni a magyar mezőgazdaságot, mert élelmiszerért bármit cserélhetünk bármelyik országgal, nem kell hozzá hagyományos pénz.

2011. dec. 17. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!