Az államadósság túlzott felhalmozása hazaárulásnak és bűncselekménynek tekinthető?
Hazaárulás szerintem: Ha valaki szándékosan, konkrétan a magyar nép kárára tesz valamit (és magyarnak született).
Jogilag nem érdekel.
rejehw..
Ha anyádat eladnák 2 jégkockáért neked az se tűnne fel..
Fideszes,vaksi droid..
A válasz megírásának időpontja: ma 13:32
Ezt nem igazán értem, szerintem épp az MSZP-seket védtem.
"Addig ez is csak egy divatszó, amit a Jobbikos zombik átcsalogatására használnak."
Annyira szánalmas már,hogy rögtön a Jobbikkal kell pattogni.
Szerintem,minden pártban vannak hülye emberek.
Ha te fideszes vagy,biztos valamilyen szinten szégyenled,hogy rengetegen,ahogy az előbb mondtam,az anyjukat is eladnák,vagy "eladatnák",hogy Orbánnak igaza legyen.Ha mszp-s vagy,akkor biztos,szégyenkezel az elmúlt 8 évre.
Jobbiknak is vannak hülye választói,akik többre tartják magukat azzal,hogy például kopaszra vágják a hajukat.
Viszont,abból elegem van,hogy ha szeretem a hazámat,emellett felveszek egy nagy Magyarország pólót,elmegyek egy Kárpátia koncertre,vagy épp egy két józan érv miatt a Jobbikra szavazok,rögtön lehülyéznek,leturbómagyaroznak.
1992 óta járok,nemzetközi íjászversenyekre,ahol határon túli magyarokkal mérkőzünk meg.Rengetegen nem a jobbik miatt próbálnának kiállni az ország mellett,csak hát próbálnak,mert jön a turbómagyarozás.
Bocs,hogy az előbb ingerületebben írtam.Amúgy abban,mindketten egyetérthetünk,akárhogy fikázod a Jobbikot,ő az aki nem ártott soha az országnak.(Azt hiszem,például a 1998-2002-es időszak miatt vannak nagyrészt bajban a devizahitelesek)
A válasz megírásának időpontja: ma 13:50
Arra akartam célozni, hogy szerintem a Fidesz ezzel a lépésével a tudatlan "hazafikat" akarja átcsábítani magához, és merőben politikai lépés, nincs jogi alapja.
Tehát a butább Jobbik szavazókat akarják átcsalogatni.
Újabb gumicsontot dobtak a tudatlan nép közé.
Sokan el is rágódnak rajta.
Akkor lesz itt számonkérés (igazából), ha a veréb kardot ránt.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:50
Telesen megértelek.
Az a baj az emberekkel, hogy szeretik mocskolni a másikat és mindig találnak valamit. Aztán, ha van egy idóta, elvakult, országod csődbe juttatni akaró jobbikos, vagy egy terrorista, a sok barom rögtön az egész jobbikot szídja. Ha én most bevesteném a testem piros,fehér,zöldre és lövöldöznék agyba-főbe, akkor a magyarok lennének a primitív állatok? Szerintem csak én. De politikailag is jól jön ez az általánosítás. Viszont az MSZP-re szavazókat is szokták egyesek csak úgy kocskos komcsizni, meg oroszozni. Ez is az intelligencia nagyságát mutatja.
Hazaárulás
1978. évi IV. törvény (Btk.) "144. § (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva,
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
c) háború idején,
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével
követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!