Vezetnek a pártok nyilvántartást arról, hogy ki adta le nekik a kopogtatócédulát?
Elméletileg tudtommal nem szabadna, de amúgy előfordult már, hogy kdierült...
Mégis mi bajod származhatna belőle?
A kérdés sajnos nagyon reális, nem értem, miért nézik hülyének a kérdezőt.
A pártok vezetnek listát, nem egyszer derült ki. Nyílt titok, hogy e nélkül nem lehetne egy nap alatt lerabolni az összes cédulát: tudják, hogy kihez kell becsöngetni. Az talán ritkább, hogy az elutasítókat is ráírnák.
A munkahelyedre csak akkor fog eljutni a dolog, ha
(a) vagy olyan kicsi településen élsz, hogy mindenki ismer, így leadják a drótot a főnöködnek,
(b) vagy pedig valami kollégád hozzáfér a párt listájához (azaz pártaktivista), és direkt kikeres téged. Máskülönben a párt nem fog azzal szarakodni, hogy mindenkit a munkahelyén vegzáljon.
Szerintem ha ezek nem teljesülnek, akkor nincs reális esély, hogy bajod legyen.
"A kérdés sajnos nagyon reális, nem értem, miért nézik hülyének a kérdezőt."
"Szerintem ha ezek nem teljesülnek, akkor nincs reális esély, hogy bajod legyen."
- Na, most kezdjük ott, hogy senki sem nézte hülyének a kérdezőt. Másrészt e két mondatod között némi ellentmondás van, ha jól megnézed.
Éppen azt próbáltam kideríteni, mégis milyen körülmények miatt tűnik reálisnak az említett veszély.
10:50-esnek:
Nincs ellentmondás a kettő között. Magyarországon az emberek elég jó része kis településen él. Elég kicsin ahhoz, hogy "a kérdés reális legyen", vagyis az egyik pont teljesül.
A fő kérdés pedig az volt, hogy listáznak-e a pártok, ami miatt szintén hülyének nézték a kérdezőt. Szintén reális kérdés.
Szövegértés nuku, csak a kötözködés megy, ugye?
11:21-es: szerintem olvasd át egy párszor a válaszokat... én már elsőre megírtam, hogy valóban vezetnek nyilvántartás, még ha az szabálytalan is. Egyedül azzal kapcsolatban fejeztem ki értetlenkedésemet, hogy mégis mi az, hogy 'nem annak a pártnak adtam le, akinek " illett" volna'. De nálad ez azt jelenti, hogy hülyének nézik a kérdezőt. Ami meg a kistelepüléseket illeti, anélkül is eljuthatna a főnökhöz a hír, hogy vezetnének nyilvántartást.
Ha kérdező bővebben kifejti a helyzetet (hol él, közel áll-e valamelyik párthoz a főnöke), akkor nincs ez a találgatás.
Na, ennyit a szövegértésről és a kötözködésről... (utóbbihoz annyit, hogy nem én voltam, aki a egyből a válaszokra reagált)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!