Magyarország kimaradhatott volna valahogy a második világháborúból?
" Ha nem lett volna erősen németbarát a vezérkar, talán. Akkor a németek max megszálltak volna és a háború után előadhattuk volna a szegény megszállt, kifosztott, leigázott népet."
A Szovjetuniót nem igen győzte volna meg, ugyanúgy lettünk volna szatellitállam. Szerintem Horthy baxta el ott, hogy játszotta az eszét német hátszéllel, az első nemzetközi atrocitás előtt ki kellett volna kiáltani, hogy bocsi de inkább függetlenek lennénk.
Szerintem nem, mert akkor is volt már széthúzás. A konzervatívabbak szerettek volna kimaradni a konfliktusból, voltak akik meg nagyon is támogatták a németeket, de azt mindenki szerette volna, ha visszakerülnek az elcsatolt területek.
Ez egy óriási dilemma volt, és szerintem máshogy ebből nem is lehetett volna kijönni. Csak a németek által jött volna létre a revízió, muszáj volt velük szövetkezni, mert az milyen már, hogy sz@rban hagyjuk a határon túli honfitársainkat, és megelégedünk a kicsi országgal. Amit Teleki akart, a fegyveres semlegesség politikáját nem lehetett tartani revíziós vágyakkal.
Az megint más kérdés, hogy a kiugrási kísérletet nem sikerült jól megszervezni. Ha az jól sikerül, és az angolok szabadítottak volna fel minket, nem jártunk volna így, elkerülhettük volna a 40 év szocializmusnak becézett kommunizmust.
Szerintem nem, útban lett volna az ország fekvése miatt is. Ha a harcot nem is vesszük fel, a pusztítást ugyanúgy megkapjuk. Akkor meg már harcoljunk.
Azt hiszem, pártállásra tekintet nélkül mindenki egyetért abban, hogy nem hiányzott nekünk egyik világháború se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!