Ha nem adtam le az igazolás, a MÁK-nak, hogy szeretnék maradni a nyugdíjpénztáramban, az attól még életbe lépett?
Ha nem adtad be az olyan mintha nem nyilatkoztál volna. Hiszen hiába van kitöltve ha nincs olyan helyre beadva ahol feldolgozták, regisztrálták a nyilatkozatodat.
Úgyhogy szerintem az államiba kerültél automatikusan.
Itt van egy kis kavar: Nyilatkozni a Nyugdíjfolyósítónál lehetett, e nyilatkozat egy másolatát kellett 5 napon belül a munkahelyen leadni.
A MÁK-nak nincs köze a dologhoz.
Akkor most nyilatkoztál személyesen, vagy nem? Ha nem, akkor automatikusan visszakerültél az államiba. Ha nyilatkoztál, de a munkahelyeden nem adtad le a papírt, akkor nem tudom, mi van.
Vagy GYES-en vagy, ezért kellett volna a MÁK-hoz vinni?
Igen, gyesen vagyok, most lesz három a fiam, és most az én "munkáltatóm" a MÁK.
Személyesen voltam, aláírtam a nyilatkozatot, lepecsételték, hazahoztam, csak nem adtam le. Szerintem egyébként érvényes, csak a MÁK nem értesült róla, így lehet, h kavar lesz a nyugdíjjárulékkal.
Úgy kapsz gyes-t, hogy van munkahelyed?
Mert nekem van munkahelyem, de már gyesen voltam, amikor nyilatkozni kellett. A munkahelyemen aláírtam a papírt (mert én átléptem), de a MÁK-ot senki nem mondta, hogy intézni valóm lenne. Gondolom automatikusan átléptetnek, ha nem szólsz.
Amúgy egyszerű: telefon.
Nem, nincs munkahelyem, kiléptettek a szülés napján:(
Holnap majd felhívom a biztosítómat, és köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!