Közmédiás kérdés: miért is vagyunk mi a legjobbak?
A kormányváltás óta minden egyes nagyobb magyar érdekeltségű sporteseményt úgy hirdetnek, hogy "(bár nem ez a papŕforma, de) mi megnyerhetjük, megcsinálhatjuk mert mi vagyunk a magyarok", kijutunk az olimpiára, stb. Ugyanez volt az eurovíziós dalfesztivállal is.
Vagy pl.: "A vidi KULTÚRÁLT, SZÉP játékkal KAPOTT KI..."
Kinek jó ez, ha ezt külföldiek hallják, idiótának gondolnak... A magyarságtudatommal semmi baj, de nem gondolom hogy felsőbbrendű faj lennénk.
Nem csak a "köz"médiára jellemző, de ott jön elö napi szinten, és ezért ez a kategória.
Kolopele: nekem semmi ilyesmi problémám nem volt, pedig nem vagyok nagymagyar. Orbán szerintem mondjuk nem ezt mutatta meg az eu-nak... Nem azzal van bajom, ha másodikok vagy nem jutnak ki az olimpiára, hanem hogy hetekig azt hallani hogy mi ezt megnyerjük, stb. Szerintem a sportolók ennél nagyobb tisztelettel vannak az ellenfelek iránt. Amúgy nyugodtan lehet "dicsekedni", de nem előre. Talán így még jobban fáj a kudarc??
Második: nyugodtan írjál az általad ajánlott rovatba, ugyanis ha szerinted ezt mondtam, akkor vagy hazudsz vagy egy idióta elmebeteg vagy.
Esetleg beszéljünk szegény Wolf Katiról, akit az előre tudható (de váratlanul nagy) kudarc után egyenesen "az új magyar siker"-nek neveztek az mtv-ben?
És az általam említett dolgok nem vonatkoznának pl. Risztov Évára (akit kizártak azért, mert egy másik úszó folyton ütötte ...), csak valamiért őt nem hirdették úgy mint másokat.
Tőlem elég távol áll a Fidesz, de kövezz meg:
Az sem jó, ha állandóan csak az megy, hogy nekünk soha nem sikerülhet, bénák vagyunk stb.
Mondjuk én már nem hiszek a magyar fociban, de hátha :)
Igen, tévézésbe, öngyilkosságba, ivásba és dohányzásba is dobogósok vagyunk. De ez miért is van a politikai rovatban?
Óh tudom, politikába is elsők vagyunk, az összes többi állammal holtversenyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!