Egyetértetek-e azzal, hogy a parlamenti képviselők ne
kapjanak fizetést, csak költségtérítést, amit
számlákkal bizonyítaniuk kell?
Igen, de akkor senki sem vállalná a képviselőséget. Szerintem legyen a képviselői fizetés a minimálbér háromszorosa, a költségtérítést meg számlával igazolják.
2009. ápr. 3. 15:04
Igen. Ha Te is vállalod, hogy nem kérsz fizetséget a munkádért.
2009. ápr. 3. 15:40
Kapjanak fizetést, csak ne annyit, mint most, hogy a legtöbbnek millió felett van a havi fizetése! Próbáljanak megélni 60 e Ft-ból, kíváncsi vagyok ők hogyan osztanák be a pénzt!
2009. ápr. 3. 16:49
Nekem nincs bajom a fizetésükkel. Soha nem akartam többwet vagy annyit mint a felettesemnek van. Ök képviselnek minket, kapják meg a jó fizetésüket, csak adómentes jövedelmet is max 10 ezer forintig kapjanak aztán ennyi. Nem a fizetésük a sok, hanem az ilyen olyan néven kitolt adómentes jövedelmek. vagy is csalt pénz.
2009. ápr. 3. 16:55
Én csak akkor adnék nekik fizetést, ha az országnak és az embereknek hasznos intézkedéseket hoznak.
2009. ápr. 3. 18:11
Kíváncsi lennék, mi lenne, ha teljesítménybért kapnának...
2009. ápr. 3. 23:39
Nem a legolcsóbb áru a legjobb minőségű. Ha az ember fogorvost vagy ügyvédet keres, ezt nem szokta elfelejteni. A drágaság persze nem garancia, de jó munkát nem lehet ócsóér kapni. Egy vállalatigazgató évi 50-250 milliót keres, szerintem az ország vezetői is ennyit érdemelnek. Ennyiért viszont elvárható, hogy kiváló munkát végezzenek a társadalom zsebére (GDP, alacsony infláció és deficit, szegények felzárkóztatása, szakképzés, stb.). Szigorú ellenőrzés mellett a korrupció büntetése a nagy fizetéstől való elesés lenne. Támogatom a politikusok gazdasági és társadalmi mutatókhoz kötött teljesítménybérezését is, így valódi verseny alakulhatna ki.
2009. ápr. 5. 21:59
8/9 A kérdező kommentje:
utolsónak.
Nem biztos,hogy a vállalatigazgatókhoz kéne hasonlitani a képviselőket. Egyrészt őket MI választjuk, a mi/ország/körzet képviseletére.Ez egy fajta haza iránti kötelességet jelent, és nem egy racionális gazdasági döntést Magyarul ne úgy tekintsen a parlamentre,mint egy sima munkahely,ahol a pénz miatt megy dolgozni.
Másik: Ne előre előlegezzük meg nekik a magas fizetést,hanem mikor már eredményeket értek,akkor.
Az, hogy saját maguk szavazzák meg a saját fizetésüket meg etikátlan. Erre kéne egy tőlük független testület, vagy egy bértábla ,ami mondjuk az átlagfizetés változásához kötné az ővékét is.
Kapjanak fizetést és költségtérítést is, de csak annyit mint az összes többi köztisztviselő. Parlament Budapesten van , tehát az a munkahelye. Képviselőknek a tömegközlekedés törvény szerint ingyenes, tehát mire vesz fel utazási költségtérítést, ha úgyis ingyen utazik.
Vidéki havonta mondjuk jó esetben háromszor-négyszer van fent Budapesten akkor kapja a 9 Ft/km költségtérítést a gépkocsijára és ne annyit amennyi bemond. Fizetésről könnyen le tudnának mondani mert az kb. az ötödrésze a havi jövedelmüknek. A többit ilyen -olyan térítés miatt kapják.
2009. ápr. 8. 15:11
Kapcsolódó kérdések: