A Jobbik miatt lett ciki "nagymagyarnak, turbómagyarnak" lenni?
"Amúgy szeretem a Balatont, szeretem a hazai árut. DE Magyarország nem szép! LEHETNE, de nem az. Ahogy megyek haza a nyugatiból a töltés mellett annyi kosz, szemét van, hogy hihetetlen."
Valamennyire egyetértek. A szemét eltakarja a szépséget. Ahol nincs szemét, az szép, de minden szebb, ha tiszta.
"Vagy máshogy fogalmazva: az a ciki, aki az őseinek hisz (vagyis a szkíta-hun-magyar rokonságban), és nem az, aki a szomszédnak (finnugor elmélet)? "
Nem elképzelhetetlen a szkíta-hun-magyar rokonság, de:
- nem bizonyítható (nem kell tényként kezelni, csak lehetőség),
- ha a rokonaink, akkor sem feltétlenül az őseink, inkább amolyan testvérként kell rá tekintenünk, mint pl. a finnek.
A magyar nép keveréknép lett mára. A honfoglalás kori sírokból vett DNS minták sokkal közelebb voltak az ázsaiakhoz, mint a mostani magyaroké. Engem nem érdekel az, hogy kik az őseink. Én embernek tartom magam, nem holmi magyar árjafajnak.
Amúgy a "Hungaria" kifejezés nem a hun szóból ered, minket a németek ungaroknak neveztek, majd a franciák tették elé a h betűt. Ez meg téveszmék sorát idította el.
"Amúgy a "Hungaria" kifejezés nem a hun szóból ered, minket a németek ungaroknak neveztek, majd a franciák tették elé a h betűt. Ez meg téveszmék sorát idította el."
Nyilván már a 11-12. században is ezek a "téveszmék" uralkodtak a magyar királyi udvarban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!