Hogy lehet még 43% támogatottsága a Fidesznek, ha itt is és a széles ismeretségemben is szidja, ócsárolja őket, meg mindenki persze tagadja, hogy rájuk szavazott. Ki hazudik most, a közvéleménykutatók, vagy az emberek?
"Hogy lehet még 43% támogatottsága a Fidesznek, ha itt is..."
Itt, azaz a GYK-n?
Itt kérlek 2009-ben még az emberek 70%-a jobbikos volt. A GYK világa nem a való világ :)))
"széles ismeretségemben is szidja, ócsárolja őket, meg mindenki persze tagadja, hogy rájuk szavazott."
Ha az ismerőseid nem a Fideszre szavaztak, vagyis szocik vagy jobbikosok, akkor nem csodálom, hogy ócsárolják a Fideszt. A Fidesz ócsárlásán kívül még én se hallottam mást ezektől a köröktől, pedig milyen szép lenne, ha valami konstruktív ötletük is lenne :)))
"Ki hazudik most, a közvéleménykutatók, vagy az emberek?"
Egyik se. A közvéleménykutató kimutatja, hogy az ország 43%-a fideszes, ettől még lehet, hogy a szoci haverjaid között egy fideszes sincs. A kettő között nincs ellentmondás. Ha nem érted, miért, ismételd át az általános iskolás matek tananyagot, és próbáld meg megérteni az átlag fogalmát.
Megint sikerült összehoznod egy Fidesz fórum vitaindítóját.
De abban ugye megegyezhetünk, hogy a statisztika, hogy is mondjam... képlékeny műfaj.
Szakmám nyelvén mondva, ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes.D)
"Én csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam."
Winston Churchill
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:30
Ott a pont.
A statisztikákat úgy hamisítják ahogy lehet.
A közvélemény kutatások nem a valós helyzetet tükrözik.
Függ attól is,hogy melyik párt oldalán állnak. De a mintavétel sem felel meg a statisztika szabályainak! Max.3.000 embert kérdeznek meg,többnyire ugyanazokat,ebből következtetnek a 8 millió véleményére.
Helyes mintavételnél a megkérdezetteknek meg kellene oszlania korcsoportok szerint,iskolázottság szerint,lakhely szerint.,
Ilyen kevés megkérdezett esetében ez aligha valósul meg.
Azok is szidják a fideszt akik nem mennek el szavazni.
Akkor lenne jogos a kérdés ha ismerőseid a fideszre szavaztak volna anno, és csalódtak bennük és már másra szavaznának, így szimplán nem fideszesek az ismerőseid.
Vagy a biztos pártválasztók vagy a teljes lakosságban mérik akkor ott szokott lenni egy bizonytalan nem szavazna oszlop akik bárhova kerülhetnek még a szavazáskor.
Ez (43%)valószínű a biztos pártválasztók körében igaz. A fideszes szavazók sokkal fanatikusabbak, vigasztalásul a valós eredmény ennél kicsit gyengébb lesz.
Az emberek hazudhatnak, a közvéleménykutatóknak mert félnek a hatalomtól rákerülnek a Kubatov listára.
2002-ben is nagyon mellé fogtak a közvélemény kutatók.
A fidesz 30%-kal is agyon nyerheti magát az egyéni jelöltekkel mert az ellenzékben nagy a megosztottság.
senkinek sincs tökéletes, reprezentatív ismerősi köre, amin le lehet mérni ezt.
amúgy meg nehogymár fikázzátok a statisztikát srácok, egész tudományág...azért komolyabb dolgok mennek ott, mint hogy "úúú, biztos hamisítják hurr durr"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!