Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Magyar kormány miért vesz...

A Magyar kormány miért vesz fel kölcsönt az EU-tól?

Figyelt kérdés
Amikor így is sok adóssága van Magyarországnak. Felveszik a milliárdokat pl: Metró alagút építése, de b*nak befejezni, az a pénz hová lesz? Felesleges dolgokra veszik fel a pénzt és nem csinálják meg, amit akarnak. Csak elherdálják.
2011. júl. 14. 15:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Mert Te érted. Biztos te nem érzed, mert havi 140 ezret keresel.

1: Közmunka-tábort létrehozni és 30 ezerért dolgoztatni az embereket, akár szegény vagy diplomás, így spórolva 40 ezret egy emberen.

2. Kínai gyárat létesíteni Magyarországon. Jönnek a bevándorlók és kínai munkások ide dolgozni, mi meg nézhetjük a napot.

3. Kidobni a nyakukból a magánnyugdíjpénztár felelősségét: Nesze paraszt ez a tiéd, mi tovább nem felelünk érte.

4. Felemelni a nyugdíjkorhatárt ffiaknál 70 évre?

Mikor a férfiak hamarabb halnak, mint a nők. Manapság már senki sem él 70 évig. Ha el is éri, élvezi 3 évig és kész.

5. A Magyar terméket eladni külföldre, az olcsó szemetet, mérget behozatni.

Ez a kormány stratégiája.

Stratégia. Romastratégia. IGEN. És a szegény stratégia mikor jön?

Lázár mondta: Dögöljön meg az, aki nem tanult, és ilyen hülye, hogy nincs munkája. Ezért útálom a drágalátos kormányukat.

2011. júl. 14. 22:08
 12/24 A kérdező kommentje:
Úgy látom te nem gondolkodol, még mit sem tudsz az életről: Csak az "XD, P, Halii, talii, puxii" megy csak. Engem ilyen ne oktasson.
2011. júl. 14. 22:12
 13/24 anonim ***** válasza:

Ez most nekem jött, kérdező? (21:46-os vagyok)

Mert akkor nem értem. Konkrétan válaszoltam a kérdésedre, hogy mire veszik fel a hitelt, valaki pedig észérvek nélkül leszólt engem. Én erre válaszoltam. A stratégiáról szót nem ejtettem, csak a hitelről.

És ha már személyeskedünk, akkor nem, nem 140e-ből élek, nem használok XD, halii, meg puxi meg nem tudom mit, és igenis tudok egy s mást az életről. Az iróniát akartam kifejezni a nyelvkinyújtós smilieval, semmi mást.

2011. júl. 14. 22:33
 14/24 anonim ***** válasza:

21:46

"Miért, szerinted az állampapírokat nem szokták kifizetni? Mi ez, ha nem az államadósság?"

Az egyes állampapírok lejárnak, és kifizetik őket.

A teljes államadósságot pedig soha sem kell "kiperkálni", nem kell megszüntetni. Mit nem értesz ezen?

2011. júl. 15. 14:25
 15/24 anonim ***** válasza:

21:17

"Most engedik már be a határontúli Magyarokat, mikor bajban az ország."

1. Nem Magyarokat, hanem magyarokat, de analfabéta.

2. Nem most "engedik be" őket. Sose voltak kizárva az országból.

2011. júl. 15. 14:26
 16/24 anonim ***** válasza:
jav.: "te analfabéta"
2011. júl. 15. 14:26
 17/24 anonim ***** válasza:

14:25!

"Az egyes állampapírok lejárnak, és kifizetik őket.

A teljes államadósságot pedig soha sem kell "kiperkálni", nem kell megszüntetni. Mit nem értesz ezen?"

Egyszerre sosem, de lejárnak, és akkor fizetni kell érte. Hadd magyarázzam el. Kezdjük a legelején, és vessük össze, hogy hol különbözik a kettőnk tudása.

Az államnak minden évben van x bevétele és y kiadása, erről szól a költségvetés. Ha x<y, akkor veszteséges, azaz hiány van. Az állam ezt úgy orvosolja, hogy állampapírokat ad ki, melyekre azt mondja, hogy 1,5,10 stb... év múlva valahány százalékkal többet ad vissza (most talán 5,75%-os kamat van rajta). Olyan ez, mint a sima mezei hitel meg a THM. Azaz kvázi kölcsönt kap a piac résztvevőitől, azaz az állam adós az állampapír tulajdonosai felé.

Induljunk tiszta lappal, nincs adósságom, de 9 éven keresztül minden évben 10milliárdos deficittel zárom az évet, azaz kölcsön kell kérnem a piactól (állampapírt bocsátok ki), és mondjuk 10 éves papírokat adok ki, akkor 9. év végén ott vagyok, hogy van 90milliárd adósságom, mindegyik más évben jár le, nem?

Következő, a 10.év végén ott vagyok, hogy megint fel kell vennem 10 milliárd forintot a költségvetésem deficitjének pótlására, de emellett vissza is kell fizetnem a lejáró állampapírt, mert lejárt a határidő, törlesztenem kell. Azaz ki kéne fizetnem 20MM forintot, de nincs miből. Ezért fogom, felveszek 20MM hitelt, megint állampapír formájában, és kifizetem belőle a 10MM-ot, és elköltöm a maradékot a működésre. Következő évben megint ki kell fizetnem az éppen aktuális lejáratú kölcsönöket.

Amikor az IMF-től kértünk pénzt, akkor az volt a helyzet, hogy vissza kellett volna fizetni a kölcsönt, de nem volt elég készpénzünk, és a piac szinte nem, vagy csak nagyon magas kamatért adott volna hitelt nekünk, ezért vettünk fel a piacon kívülről hitelt. De ezt is vissza kell fizetni.

Ezt a feladatot látja el az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (www.akk.hu, ha érdekel)

Amit én mondok, hogy az állampapírok adósságok, melyeket aktuális lejáratkor ki kell fizetni. Nem mindent egyszerre, de lejáratkor. De minden adósság lejár egyszer, ezért mindet ki kell fizetni majd valamikor. Az más kérdés, hogy azt is hitelből oldjuk meg, ezért nem tűnik fel, hogy visszafizettünk bármit is.

HA a fenti gondolatmenetben tévedtem valahol, kérlek, mutasd meg.

2011. júl. 15. 15:42
 18/24 A kérdező kommentje:
"Magyarok" a helyes. Aki büszke arra, hogy Magyar, az így írja nagybetűvel. Orbán csődbe viszi az embereket.
2011. júl. 15. 16:36
 19/24 anonim ***** válasza:
Aki büszke arra, hogy magyar, akkor megtanulja a magyar nyelvet helyesen használni. A magyar szó csak akkor nagy betű, ha a mondat elején van.
2011. júl. 15. 17:34
 20/24 A kérdező kommentje:
Úgy írom, ahogy akarom. Mivel igazam van, más lett a téma, amibe bele lehet kötni.
2011. júl. 15. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!