Ki akadályozhatja meg, hogy a kormány ok nélkül felvegye az IHM-kölcsönt? Van-e a népnek itt kontrollja, vagy csak szalad gyeplő nélkül a ló velünk?
Sajnos az utóbbi, ebbe már abszolút nincs beleszólásunk, ugyanis túl sok -már előre elosztott- pénzről van szó!
Na, ne csüggedjünk:)
IHM-kölcsön?
Ez valami új dolog? Én lemaradtam az IMF által nyújtott hitelnél. Egyébként nem ok nélkül nagy a titkolózás a szerződés körül. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az IMF bele fog szólni hazánk ügyeibe. Egyébként ezt a hitelt nem lehet bármire felvenni.
az IHM hitel nekem is új :)
kedves kérdező - nem megsértődni kell, ha kijavítanak, hanem -ahogy az már írva volt: a kérdés előtt tájékozódni!
egyébként ez ún. készenléti, vagy készenállási hitel, amely azt jelenti, hogy egy adott nagyságú hitelkeret áll a kormány rendelkezésére, de nem biztos, hogy azt teljesen ki is kell merítenie.
ez kb. olyan, mint a vásárlási hitelkeret - a megadott összegen belül bármikor hozzá tudsz férni a hitelkeret összegéig a pénzhez, de ha úgy gondolod, nem veszel fel belőle semmit.
a népnek itt valóban nincs kontrollja - és ez így helyes, mert azért lássuk be, nem teng túl a "nép" közgazdasági ismerete... (gondoljunk csak a nyakló nélkül felvett lakossági hitelekre, a 0% önrészért megvett autók, plazmatévék és egyéb cuccok tömegére. a felvevők jelentős része egyszerűen nem tudta felmérni, hogy vissza tudja- e fizetni a hitelre megvett csili- vili cuccot, azután meg néz ki bután a fejéből, és sír- rí, amikor a hiteltartozás miatt egyszer csak elveszik tőle azt, ami egyébként sem az övé.
ilyen "ismeretek" mellett az isten óvjon meg bennünket attól, hogy a "nép" elkezdjen közgazdasági tanácsokat osztogatni)
Mivel ez költségvetést érintő kérdés, így a népnek a véleménynyilvánítási jogán kívül egyéb lehetősége nincs. A költségvetés - még ha aláírást gyűjtetnének meg tüntetnének meg minden - nem lehet népszavazás kérdése. Abban a választott képviselőink jogosultak és kötelesek dönteni.
Az előttem szóló pedig leírta, hogy ennek mi az oka.
Tehát ez a kérdés már eldöntetett, a szerződés aláíratott, csak hogy ilyen szépmagyarul írjam :)
A hitel megmentette az országot. Kb. 10 év időtartamra. (És ez nem pártállástól függő megmentés, mert az ország gazdaságilag tönkre fog menni a következő - kb. húsz éven belüli - válságban, mint ahogy az államok többsége így fog járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!