Magyarország a "mérgezett egér"?
Történelmi édekesség:
Azok a birodalmak, amelyek Magyarországot elfoglalták, vagy bekebelezték, bomlásnak indultak, és széthullottak.
Így járt a :
Római Birodalom
Mongol Birodalom
Török Birodalom
Osztrák Birodalom
Hamadik Birodalom
Szovjet Birodalom
Amikor 2004 ben az EU hoz csatlakoztunk, egy év sem kellett, hogy az unios alkotmány kezdeményezése elbukjon, és azután lejtő.
Kellett ezeknek minket ide is bevenni? Meg is lett az eredménye...
Tanulj történelmet.
Róma soha nem foglalta el Magyarországot. Ugyanis, Magyarország akkor még nem létezett.
Továbbá, a mai Magyarországnak is csak egy részét foglalta el. Például ahol én élek, ott egy darab római se járt soha.
A mongolok se foglalták el soha és nem kebelezték be. Csak többször betörtek az országba. (ugyanis a tatárjáráson kívül is voltak támadások) Aztán a mongolok birodalma, ,még nagyon sokáig fenn maradt.
Törökország ma is létezik. Köszöni szépen, jól van
A Harmadik birodalom utódja Németország is jól van.
A Szovjetunió utódja, Oroszország bár elveszítette korábbi hatalmának egy részét, még mindig komoly tényező a világban.
Szóval az okoskodásod totális butaság.
Amit leírtál, az valóban tényszerűen igaz de értsd úgy, ahogyan gondolom, és akkor logikus.
A jelenlegi Magyarország területének egy részét ideiglenesen elfoglaló, maguk korában fennálló államszervezetekre gondoltam, ha szeretnék szőrszálat hasogatni.
Igaz ,h más néven futott a rómaiak idejében ez a terület de akkor is ugyan arról a vidékről beszélünk, ha nem is teljes egészére értendő.Az , h az őseink vagy más népek birtokolták ,arra csak különféle érdekek mentén összebarkácsolt teóriák vannak.
A mongolok ahova betörtek ,azt a saját portya területüknek tekintették.Földműveléssel és különösebb szervezkedéssel nem annyira foglalkoztak.De még a 18 század második felében is előszeretettel "látogatták" az észak-keleti részeket az általuk jogosnak vélt jussukért.
A török birodalomnak és befolyásnak csak töredéke a mai és hasonló a helyzet a szovjet, orosz viszonylattal is.
A német harmadik birodalom ezekhez képest tiszavirág életű volt .
Tehát a kérdés megalapozott és a nézőpont sincs elrugaszkodva a valóságtól...szerintem nem butaság.
De hogy mi irányítanánk vagy formálnánk ezeket az eseményeket ?Nem hiszem.
Én vékképp nem hiszem, hogy mi formálnánk az eseményeket, de talán egyszerű véletlennél több kell ahhoz, hogy alahol a közelünkben szakadjon vége minden errefelé illetékes birodalom tündöklése.
Én a földrajzi elhelyezkedésre gyanakodnék. Szerintem két "pólus" között vagyunk, nagyjából félúton.
Tőlünk messze nyugatra, és messze keletre erős államok vannak, és ezek befolyási övezete körülbelül virágzásuk fénykorban éri el maximális kiterjedésével a közép-europai térséget.
Mivel azonban ez a terület minden centrumtól távol esik, ezért ezt a régiót a legnehezebb tartósan uralni, és megtartani a felemelkedő vetélytárssal szemben.
Ez lehet az oka szerintem a jelenségnek.
"Egyébként én ma is csodálkozom azon, h közösködhetnek a képzett, megfontolt ,szorgalmas és nyugodt északi népek"
Azon jót röhögtem, hogy az angolokat is felhoztad példának. Éltél már huzamosabb ideig a tréningruhás housing estate-en lakó sörszagú gyereklányok országában? Az őslakos britek nagy többsége nem épp iskolázott és szorgalmas, nem lehet őket egy kategóriába sorolni a németekkel vagy a skandinávokkal.
,,
Igaz ,h más néven futott a rómaiak idejében ez a terület"
Akkor is legfeljebb Nyugat-Magyarországról, és Erdélyről lehet szó, ugyanis megismétlem, a mai Magyarország jó részében soha nem voltak rómaiak.
,,ő.Az , h az őseink vagy más népek birtokolták ,arra csak különféle érdekek mentén összebarkácsolt teóriák vannak. "
Nem , ezek tények.
,,A mongolok ahova betörtek ,azt a saját portya területüknek tekintették."
Én is betörtem a szomszéd lakásba, hogy az a lakás az enyém. Erre jól pofán vágott. Vajon azért az enyém a lakása?
Mellesleg, a mongolok igenis meghódítottak területeket.
Magyarországot soha nem hódították meg a mongolok, és soha nem tartozott a mongolokhoz, és soha senki nem is gondolta ,hogy oda tartozik.
,,.De még a 18 század második felében"
Az Arany Horda ekkora már rég összeomlott.
A Krími Tatár kánság meg a törökök miatt indítottak rablóhadjáratokat, nem pedig valamiféle jussukért.
Mi lenne ha ismernéd a kánságok történelmét?
65% -10,45
Az , h neked milyen körökben sikerült forgolódnod nem mérvadó:).Ha nyócker alapján ítélnék meg a magyarokat volnánk bajba.Nagyobba mint most.
Dantes neked egy szép nap el fog sülni a fejed az okosságtól:D
Tudod mit? Igazad van! Téma lezárva:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!