Szerintetek 2020 jun 6 lesz ujra nagy magyarország?
"Területet odadobni egy másik országnak soha nem igazságos. Soha."
Ezzel az erővel takarodhatnánk vissza az Urálhoz...
"a felvidéki, kárpátalji, erdélyi, vajdasági magyaroknak SOKKAL JOBB egy másik országhoz tartozva"
Beszélgettem ám nagyon sokkal, de ilyen hülyeséget egyik se mond. Gondolom te is örülnél neki, ha az iskolában a tantárgyak egy részét mondjuk románul kéne tanuld, anyanyelvi szinten érettségizni belőle, közben a Moldovából odatelepült szomszéd az ajtód elé hordja a szemetet, mert utál, és minden nap rádszól, hogy beszélj románul, mert Romániában élsz. Esetleg félholtra is vernek az utcán, ha magyarul beszélsz a haveroddal.
Csupa boldogság. Ha ennyire jó móka, miért nem költözöl mondjuk Kolozsvárra? Csak hogy a bőrödön megtapasztalhasd, micsoda szuper dolog.
"Ezzel az erővel takarodhatnánk vissza az Urálhoz..."
Ezzel az erővel azt a földet is adjuk oda nekik, amin most TE élsz. Rögtön más lenne a leányzó fekvése.
"Beszélgettem ám nagyon sokkal, de ilyen hülyeséget egyik se mond. Gondolom te is örülnél neki, ha az iskolában a tantárgyak egy részét mondjuk románul kéne tanuld, anyanyelvi szinten érettségizni belőle, közben a Moldovából odatelepült szomszéd az ajtód elé hordja a szemetet, mert utál, és minden nap rádszól, hogy beszélj románul, mert Romániában élsz. Esetleg félholtra is vernek az utcán, ha magyarul beszélsz a haveroddal.
Csupa boldogság. Ha ennyire jó móka, miért nem költözöl mondjuk Kolozsvárra? Csak hogy a bőrödön megtapasztalhasd, micsoda szuper dolog."
Nem csak a ROmánoknál van így. De ha mi kaptuk volna meg az ő területeiket akkor különbek lennénk. ÉS a másik meg, hogy miért viselkednek így velük a többi országban. Talán a többi ország a gonosz? Nem lehet hogy bennünk van a hiba?
"Tehát ha mi nyertünk volna akkor ha kaptunk volna területet az igazságtalan lenne és vissza kellene adnunk?"
Nem tudok róla, hogy Magyarországnak lettek volna területi követelései, esetleg az osztrákoknak. De amúgy azzal egyetértek, hogy ha hozzánkcsatoltak volna valamit, amihez semmi közünk, akkor azt vissza is lehetne adni akár. Miért ne gondolhatnám ezt komolyan?
"ÉS a másik meg, hogy miért viselkednek így velük a többi országban. Talán a többi ország a gonosz? Nem lehet hogy bennünk van a hiba?"
Erre adj választ te, ugyanis te véded előszeretettel pl. a románok álláspontját. Miért nem tanulhat a gyerek az anyanyelvén? Miért kobozták el a magyar egyházi javakat? Miért nem beszélhet olyan nyelven mindenki, amilyenen akar? Én tudom miért: mert csak akkor lesz övék a föld, ha asszimilálják a lakosságot. Amíg ez nem történik meg, addig bármi megtörténhet. De kíváncsian várom a te érvedet is.
"Én tudom miért: mert csak akkor lesz övék a föld, ha asszimilálják a lakosságot."
Már az övéké ugyanis több a román mint a magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!