Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mik lesznek Bajnai Gordon...

Mik lesznek Bajnai Gordon intézkedései? (Előreláthatóan)

Figyelt kérdés
2009. márc. 30. 10:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem túl családbarát terveket sző.

[link]

2009. márc. 30. 11:01
 2/19 anonim válasza:
84%
Nem túl családbarát? Ha csak 1 éves korig jár a GYED semmi baj, de akkor létesítsenek bölcsődéket, hogy a szerencsétlen nő vissza tudjon menni dolgozni. Itt a 15 kerületbe már születése előtt beírattam a kisfiamat de 2008-őszén már csak a 2010-es csoportba tudják majd betenni, ha felveszik. milliókból könnyű megélni, de gyerekkel és lakáshitellel és a 30 ezer forint alatti GYES-sel ha a politikusok megmutatják, hogy hogy kell akkor utána csináljuk. azt hiszik, hogy mindenkinek elég a 27 ezer apanázs???
2009. márc. 30. 11:56
 3/19 anonim ***** válasza:
24%
Az egyértelmű, hogy a szociális rendszerünk úgy sz.a.r. ahogy van, ezzel csinálni kell valamit. Nagyon helyes, hogy a kismamák ne maradjanak otthon három évig, elvégre Európa összes országa meg tudja oldani, hogy a kismamák egy évig legyenek csak otthon, sőt van ahol csak fél évig. Családbarát munkahely, óvodák bölcsödék kellenek!!!!
2009. márc. 30. 12:11
 4/19 anonim ***** válasza:
67%

Na igen, akinek van hova visszamenni. Nekem van, vissza is mentem. Rögtön ahogy visszamentem, beteg lett az egyik - bárányhimlő. Na, ezt már kevésbé tolerálják. Pedig ez ezzel jár. Noha én is híve vagyok, hogy sem a gyereknek, sem az anyának nem jó ez a sok összezártság...

És megint a HHH-k járnak jól... :-(

2009. márc. 30. 12:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Addig teljesen rendben lenne a dolog, hogy növelni kell a munkahely értékét azzal, hogy csökkennek a különböző segélyek, tehát jobban megéri dolgozni. Igenám, de ehhez munkahely kéne, ahova el lehet menni dolgozni. Na a baj ezzel van, ugyanis nincs hova menni dolgozni, a meglévő munkahelyekről is sorozatban küldik el az embereket. Ugyanakkor a magyar versenyképesség javítására, munkahelyek reális megteremtésére nem lesz továbbra sem esély. Ebben lenne a jelenlegi ellenzéknek igaza, hogy addig hiába csinálnak bármit, amíg a munkabérnek az 1/3 részét kapja meg a dolgozó (fordítva: háromszor annyiba kerül a munakerő, mint amennyiért dolgozik, és a dolgozó csak a kézbe megkapott pénzt érzékeli). A magyar iparnak (már ha lehet ilyenről beszélni, ugyanis jó része már tönkrement) tulajdonképpen Kínával kell versenyezni. Az alapanyagok jó közelítéssel ugyanannyiba kerülnek (jó, nem teljesen), a munkabér viszont többszöröse. Az utóbbi időben több "versenyt" is elvesztettünk a környező országokkal szemben, talán a Merci az egyetlen aki idejönne. Ha egyáltalán megvalósul belőle valami.

De ebben a formában szerintem csak rossz végeredménye lesz. Vajon most is azt fogja Bajnai úr mondani utólag, hogy "Elnézést. Nem értettünk hozzá." (Hajdu-BÉT)?

2009. márc. 30. 12:40
 6/19 anonim ***** válasza:
90%
12:11! Hülye vagy, meg az utánad író is. Mi van, Apró asszony megfertőzött titeket? Egyikőtök se anyuka, mi? Összezártság? Ökrök! Igenis hadd maradjon otthon az anyuka. Régen is így volt, ez így jó a kisgyereknek. Láttatok már egyévest? Be vele a bölcsibe, ahol 1/12-ét kapja annak a törődésnek, amit otthon kapna? Meg minden sz.a.r betegséget összeszed? Undorítóak vagytok.
2009. márc. 30. 13:20
 7/19 anonim ***** válasza:
89%

Persze, megint a gyereket nevelő, tisztességes adófizető családok járnak rosszul. meg akik dolgoznának- de nincs hol.

Na nem baj, majd eltartjuk a sok ingyenélő romát, azoknak mindig lesz segély.

Kérdem én: vajon Gordonka családja és a többi hasonszőrű családja milyen áldozatot hoz?

2009. márc. 30. 13:25
 8/19 anonim ***** válasza:
27%
13:20_ a szavaid téged minősítenek, természetesen te vagy hülye és undorító. Sajnálom, hogy ilyen fap...a vagy, ülj akkor otthon és nézd a meszelt falat. Annyira fölösleges volt ide írnod, látod ebből is vitát gerjesztettél. Pedig semmi érdemlegeset nem tettél a témához, és ezzel a hozzászólással én sem, ami miatt helyetted is szégyenlem magam, és bocsánatot kérek a kérdés feltevőjétől.
2009. márc. 30. 13:28
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Úgy látom egy kis vita alakult ki. Én is anya a vagyok és fél éves a pici. Az a véleményem, hogy egyévesen még maradjon az anyukája mellett. Nem hinném, hogy az előttem szólónak lenne babája,ha mégis akkor nem lennék a baba helyében. Az én babám nem unja a társaságomat, és nem csak engem lát. Viszont csak én tudom megállapítani, hogy éppen miért sír. Másrészt úgy látjuk (a férjemmel együtt), hogy tőlem tanul a legtöbbet. Hiszen itthon vagyok vele és nagyon sokat foglalkozom vele. Ez meg is látszik a szellemi és testi fejlődésén. Persze én is vissza szeretnék majd menni dolgozni, de kire hagyjam a picit? Bölcsi csak egy van ebben a kisvárosban, ott is csak egy 14 fős csoport indul évente. Ami azt jelenti, hogy protekció alapján kerülnek be e babák. És csak 2 évesen vesznek fel piciket. Munkám lenne, régi munkahelyem visszavár (pedagógus vagyok). Ja és vágyom is vissza dolgozni (szeretem a munkámat), de úgy gondoljuk a férjemmel, hogy most fontosabb feladataim vannak. És a kérdésre válaszolva: ahogy láttam, az intézkedések nagy részében a gyerekektől veszik el a pénzt, azaz a jövőtől. Lsd.: szocpol megszűnése, családi pótlék megszűnése ...
2009. márc. 30. 14:03
 10/19 anonim ***** válasza:
28%

12:18-as vagyok. KÉT gyerekem van. Egyik 11 hónapos, másik 3 éves. A pici is bölcsis már. És nagyon jó neki. És az, aki azt mondja, hogy a bölcsiben nem kapnak megfelelő törődést, halvány lila gőze nincs a bölcsiről. Viszont kötve hiszem, hogy otthon a házimunka mellett annyit törődsz a gyerekkel, amennyit egy bölcsiben törődnek vele! Ugyanis a gondozónő bemegy, és nincs más dolga, mint a gyerekekkel törődni. 5-tel. És nagyon jól csinálják. A gyerekek pedig megtanulnak TÁRSADALOMBAN élni, SZOCIALIZÁLÓDNI. Tévedés, "hogy az eleink is otthon voltak." Menj el egy múzeumba, és nézd meg: "eleink" kivitték a földekre a gyerekeket, és aki elég kicsi volt, beásták a földbe, hogy ne menjen el. És az anyja órákig nem nézett rá. Persze eleink mind szívtelen anyák voltak, hiszen ha dolgozniuk kellett a gyerek mellett, miért vállalták, igaz?

De menjünk feljebb a paraszti társadalomtól, tehetősebb rétegek felé. Ott viszont az volt a szokás, hoyg születés után rögtön a dadának adták, sok esetben a táplálásról is a dada gondoskodott.

És mióta van 3 év otthonmaradás, egyedüliként csak hazánkban? mintegy 30 éve... addig mi volt szerinted? És a Te szüleid hogy nőttek fel? A szüleiknek dolgozni kellett, valószínűleg. Majd egyszer ha mered, kérdezd meg őket...

ÉS: Ne ítélj, hogy ne ítéltess...

2009. márc. 30. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!