Mik lesznek Bajnai Gordon intézkedései? (Előreláthatóan)
Nem túl családbarát terveket sző.
Na igen, akinek van hova visszamenni. Nekem van, vissza is mentem. Rögtön ahogy visszamentem, beteg lett az egyik - bárányhimlő. Na, ezt már kevésbé tolerálják. Pedig ez ezzel jár. Noha én is híve vagyok, hogy sem a gyereknek, sem az anyának nem jó ez a sok összezártság...
És megint a HHH-k járnak jól... :-(
Addig teljesen rendben lenne a dolog, hogy növelni kell a munkahely értékét azzal, hogy csökkennek a különböző segélyek, tehát jobban megéri dolgozni. Igenám, de ehhez munkahely kéne, ahova el lehet menni dolgozni. Na a baj ezzel van, ugyanis nincs hova menni dolgozni, a meglévő munkahelyekről is sorozatban küldik el az embereket. Ugyanakkor a magyar versenyképesség javítására, munkahelyek reális megteremtésére nem lesz továbbra sem esély. Ebben lenne a jelenlegi ellenzéknek igaza, hogy addig hiába csinálnak bármit, amíg a munkabérnek az 1/3 részét kapja meg a dolgozó (fordítva: háromszor annyiba kerül a munakerő, mint amennyiért dolgozik, és a dolgozó csak a kézbe megkapott pénzt érzékeli). A magyar iparnak (már ha lehet ilyenről beszélni, ugyanis jó része már tönkrement) tulajdonképpen Kínával kell versenyezni. Az alapanyagok jó közelítéssel ugyanannyiba kerülnek (jó, nem teljesen), a munkabér viszont többszöröse. Az utóbbi időben több "versenyt" is elvesztettünk a környező országokkal szemben, talán a Merci az egyetlen aki idejönne. Ha egyáltalán megvalósul belőle valami.
De ebben a formában szerintem csak rossz végeredménye lesz. Vajon most is azt fogja Bajnai úr mondani utólag, hogy "Elnézést. Nem értettünk hozzá." (Hajdu-BÉT)?
Persze, megint a gyereket nevelő, tisztességes adófizető családok járnak rosszul. meg akik dolgoznának- de nincs hol.
Na nem baj, majd eltartjuk a sok ingyenélő romát, azoknak mindig lesz segély.
Kérdem én: vajon Gordonka családja és a többi hasonszőrű családja milyen áldozatot hoz?
12:18-as vagyok. KÉT gyerekem van. Egyik 11 hónapos, másik 3 éves. A pici is bölcsis már. És nagyon jó neki. És az, aki azt mondja, hogy a bölcsiben nem kapnak megfelelő törődést, halvány lila gőze nincs a bölcsiről. Viszont kötve hiszem, hogy otthon a házimunka mellett annyit törődsz a gyerekkel, amennyit egy bölcsiben törődnek vele! Ugyanis a gondozónő bemegy, és nincs más dolga, mint a gyerekekkel törődni. 5-tel. És nagyon jól csinálják. A gyerekek pedig megtanulnak TÁRSADALOMBAN élni, SZOCIALIZÁLÓDNI. Tévedés, "hogy az eleink is otthon voltak." Menj el egy múzeumba, és nézd meg: "eleink" kivitték a földekre a gyerekeket, és aki elég kicsi volt, beásták a földbe, hogy ne menjen el. És az anyja órákig nem nézett rá. Persze eleink mind szívtelen anyák voltak, hiszen ha dolgozniuk kellett a gyerek mellett, miért vállalták, igaz?
De menjünk feljebb a paraszti társadalomtól, tehetősebb rétegek felé. Ott viszont az volt a szokás, hoyg születés után rögtön a dadának adták, sok esetben a táplálásról is a dada gondoskodott.
És mióta van 3 év otthonmaradás, egyedüliként csak hazánkban? mintegy 30 éve... addig mi volt szerinted? És a Te szüleid hogy nőttek fel? A szüleiknek dolgozni kellett, valószínűleg. Majd egyszer ha mered, kérdezd meg őket...
ÉS: Ne ítélj, hogy ne ítéltess...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!