Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy aki fizet azt leveszik a listáról és azonnal megműtik?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem elég jó dolgot próbálnak kitalálni. Van a hosszú lista. Ez ugye abból adódig, hogy az OEP vagy TB (most nem tudom) csak bizonyos mennyiségű műtétet fizet egy idővallumban. Így lehet valaki 3 év múlva kerül sorra, de ha fizet akkor soron kívül ellátják és aki nem az előrébb kerül.

2011. jún. 29. 21:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%
Tehát a válaszolók nagy része úgy van vele, hogy "ha nekem nincs pénzem a műtétre, akkor dögöljön meg az is, akinek lenne". Tipikusan magyar szokás.
2011. jún. 30. 20:58
 22/26 anonim ***** válasza:

Tehát akkor nézzük csak.

Orvos a mi adónkból tanul x évig x orvosnak.

Tb-t fizet az ember nem keveset,ami ügye elvileg arra van,hogy ha egészségügyileg történik velem valami akkor ellássanak.

De mert van valakinek pénze finanszírozni ezeket extrán hát dögöljek meg,mert még hátrébb tesznek és előre veszik akinek van pénze.

Szóval ha úgy jobb akkor igen várjon az is akinek van pénze,és ne legyek azért megkülönböztetve mert nekem csak a qrva tb-re telt x évig és nincs külön pénzem a befizetetten kívül.

2011. jún. 30. 23:05
 23/26 anonim ***** válasza:

Oh és még annyit,hogy akkor minek is teszik le a hippokratészi esküt ha nem tartják be?

Mmint arra a részre gondolok,hogy bármi mód életet ment,és gyógyít.

2011. jún. 30. 23:22
 24/26 anonim ***** válasza:

Istenem, itt mindenki haldoklik és mindenki meg akar dögleni?? A sürgősségi és életmentő műtéteket azonnal megcsinálják, ha van TB-d. Ezek a listás műtétek általában protézisek beültetése, sérvműtét stb...

Ez az árnyékbokszolás már elképesztő, ami itt a GYK-n megy.

Styloo

2011. jún. 30. 23:29
 25/26 A kérdező kommentje:

"De mert van valakinek pénze finanszírozni ezeket extrán hát dögöljek meg,mert még hátrébb tesznek és előre veszik akinek van pénze. "

Nem teszik előrébb a listán, hanem kiveszik a listáról és az utána lévő betegek előrébb kerülnek. Így azt akit kivettek a listáról azt akkor műtik meg amikor van rá idő és nem a listás betegeket műtik. Tehát pár napon belül. Aki a listán marad az ezzel csak jobban jár, hisz előrébb kerül.

2011. jún. 30. 23:38
 26/26 A kérdező kommentje:

"Oh és még annyit,hogy akkor minek is teszik le a hippokratészi esküt ha nem tartják be? "

Itt nem az orvosokat kell hibáztatni. Nem ők a TB. Ha nekik azt mondják, hogy xy-t meg kell műteni akkor megteszik, csak a biztosítón múlik.

2011. jún. 30. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!