Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról hogy 2012...

Mit gondoltok arról hogy 2012 től lesz munkahely csak épp közmunka lesz?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon jó megoldás hogy közmunkával próbálja a kormány csökkenteni a munkanélküliséget.Csak épp azt nem írják hogy hány órába fogják foglalkoztatni az embereket meg a fiatalokkal mi lesz?Ők is menjenek közmunkára mert sok lehetőségük nem lesz.És a közmunka se egy végleges dolog meg nem dolgozhatnak ott az emberek évekig.Így akarja a Fidesz csökkenteni a munkanélküliséget?

2011. jún. 27. 20:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
15%
Az ember felfogása változik. Most sem rajongok értük, de jelen helyzetben nincs jobb megoldás. Ezt több ország is felismerte, és most haragszanak is ránk, hogy elorroztuk tőlük a lehetőséget. Nekem mindegy továbbra is, hogy az ország milyen segítséget kap, engem nem fog érinteni továbbra sem, viszont az emberek többségének nem feltétlenül fog a hátrányára válni. Az IMF nem jó megoldás, erre rá kellett jönni. Erről is azt hitte mindenki hogy milyen jó. A siker érdekében változtatni kell néha, és persze minimális kockázatot is vállalni.
2011. jún. 27. 22:25
 12/23 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy valakinek a gépeket is felügyelni kell... mi van ha felszippantja az egész tehenet az EU komfort fejőgép? :O Kell oda 4-6 markos legény, hogy kihúzza! :D Ha én kapnék egy halom pénzt, sok hektár földel és egy falunyi munkanélkülivel, tudnék mit kezdeni. Biogazdaság!
2011. jún. 27. 22:25
 13/23 anonim ***** válasza:

ma 22:25

Szerintem a Fidesz féle államkötvény a legjobb, hiszen ha bedől az a befektetőnek is rossz, nem úgy, mint az Ájemef hitelnél ahol csak elárverezik a parlamentet és csókolom.

2011. jún. 27. 22:27
 14/23 anonim ***** válasza:
18%
Így van ahogy mondod.
2011. jún. 27. 22:28
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Kolopele! Neked minden jó,amit a Vezéred csinál.

Miért jobb a kínai hitel,mint az IMF? Mindkettő függőséget okoz! Bár szerintem a kínai kockázatosabb,és minden hitel függőséget okoz.

Az pedig egyáltalán nem biztos,hogy valóban teremtenek munkahelyeket,és meg is fizetik az embereket.

Orbán már ígért sok munkahelyet,amiből nem lett semmi.

Lehet,hogy valóban jó döntés volt,de én azért szkeptikus vagyok. Vállalkozóként tudnod kell,hogy mindig az van előnyösebb helyzetben ,és az diktálja a feltételeket,aki ad és nem az aki kap!

A jövő eldönti,hogy melyikünknek van igaza.

A Kérdésre pedig: ez a program csak porhintés.

Az helyes elv,hogy segély helyett munkát adjunk az embereknek,de ehhez VALÓDI munkahelyek kellenének.

Az nem segít senkin,hogy 4 hónapig napi 4 órát dolgozik havi 40.000.- Ft-ért. Ez még az éhenhaláshoz is kevés. Legfeljebb arra jó,hogy segély helyett valamilyen munkát végez,ami vagy hasznos vagy nem. (Mindkettőt az állam fizeti)

Az pedig ostoba ötlet,hogy a lakásától többszáz kilométerre kell menniük. Külön költség az utazás,az elszállásolásuk,az étkeztetésük. Nem beszélve arról,hogy ha napi 4 órát dolgoznak,mit csinálnak a többi 20 órában?

Otthon legalább a ház körül dolgoznának valamit,segítenének a gyereknevelésben stb. Itt csak pocsékolják az idejüket. Vagy éppen a kocsmában unatkoznak.

2011. jún. 27. 22:55
 16/23 anonim ***** válasza:
24%

A kínai pénz jobb, olcsóbb mint az IMF.

Kina nem hitelt ad, hanem állampapírt vesz.

Nincsenek költségvetési feltételeik sem, tehát szabad keze van a kormánynak.

Az IMF a pénzét akarja kamatokkal együtt visszakapni, Kínának nem ez a fontos, hanem hogy a termékeit teríthesse Európában. Ennek középpontja lehet Magyarország. Nem véletlen dühösek most ránk a Szlovákok is, mert nem nekik sikerült ezt elérni.

2011. jún. 27. 23:15
 17/23 doboszoli ***** válasza:

Felejtsük már el, hogy a mezőgazdasági termelés abból áll, hogy vetünk-aratunk, vagy veszünk egy malacot, az megfial, egynek lesz tíz malaca, tíznek száz, és minden csodás, megy az üzlet. Ilyet csak azok mondanak, akik elhiszik, hogy a tehénszar olykor az élére esik.

Semmivel nem kell hozzá kevesebb feltétel, és hozzáértés(úgy szakmai, mint gazdasági) mint bármely ipari termeléshez.

Természetesen nem a három hektáros nadrágszíj parcellán való bohóckodásra gondolok, hanem a tényleges komoly gazdálkodásra.

2011. jún. 28. 06:17
 18/23 anonim ***** válasza:

Kolopele! Honnan tudod,hogy a kínai pénz olcsóbb,mint az IMF-é? Erről ugyanis eddig nincs semmi információ.

Kína nem csak államkötvényt vesz,hanem hitelkeretet is biztosít sok milliárd értékben,de a feltételek szintén nem ismertek.

Nem vitatom,hogy Kína számára elsődleges a piaci kapacitás bővítése. De az biztos,hogy idővel a pénzét is vissza akarja kapni.

2011. jún. 28. 07:37
 19/23 anonim ***** válasza:
Húsz évvel ezelőtt nem kellett volna szétverni a magyar mezőgazdaságot és szélnek ereszteni a jól képzett szakembereket. Na de akkor hová szállítaná az EU az élelmiszer szemetet?! Velünk etetik fel. Az volt az érdekük, hogy a jó minőségű magyar élelmiszer ne jelentsen konkorrenciát! De még ma is jön ilyen francia libások által lefizetett "osztrák Négy Mancs", hogy tönkretegye a magyarokat.
2011. jún. 28. 13:47
 20/23 anonim ***** válasza:
Az EU kétszínű és aljas politikája tette tönkre a magyar mezőgazdaságot és a feldolgozó ipart!
2011. jún. 28. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!