Mi a véleményetek arról, hogy a tibetieket ilyen módon meggátolták, hogy tüntessenek?
Figyelt kérdés
Szerintem szánalmas, hogy ilyen nyíltan megtehetnek ilyet és mikor rákérdeznek, még nekik áll feljebb, aztán ilyen gyenge hazugságot adnak elő. Ilyenkor hol vannak a jogvédő szervezetek? Miért csak a melegeket védik meg a romákat? Hol a nemzetközi sajtóvisszhang? Ezzel miért nem foglalkoznak a nagy nemzetközi hírcsatornák és hírújságok?
2011. jún. 27. 15:18
1/19 anonim válasza:
Az a véleményem, hogy ez sötét diktatórikus, kommunista módszer. Más kérdéseknél is leírtam ezt, de a legtöbben úgy reagáltak, hogy hát a Kínával való jó kapcsolat érdekében ezt meg kellett tenni. De hát ez marhaság. Annyit még a kínai miniszterelnök is tud, hogy demokráciákban bizony szoktak tüntetni, és ő ehhez tökéletesen hozzá is van szokva. Teljesen felesleges volt a nyalásban odáig elmenni, hogy azt a pár 10 embert is betiltsák. Londonban nyugodtan tüntethettek. Csak mi már megint túl akarjuk lihegni a dolgot, mint az ahogy tettük az összes korábbi szövetségesünknél is.
2/19 anonim válasza:
Szerintem az országnak a jelen helyzetben nagyon fontos, hogy Kínával, a világ egyik vezető hatalmával létre tudjanak jönni gazdasági megállapodások. Így tökéletesen érthető, hogy ennek a megállapodásnak a létrejöttét nem kockáztatták meg azzal, hogy ilyen tüntetéseket engedélyeznek. Az ország érdekeit nézzétek ne a különféle ideológiákét! Azzal, hogy pár tucat ember tibeti zászlókat lenget a Kossuth téren, még nem fog a miniszterelnök úgy hazamenni, hogy "hoppá, Magyarországon beszóltak Tibet miatt, rendben akkor hagyjuk őket békén ezentúl". Ellenben a tárgyalásokat elterelhette volna egy nem éppen előnyös mederbe.
3/19 anonim válasza:
"Londonban nyugodtan tüntethettek."
Azért a britek nincsenek olyannyira rászorulva a külfödi tőkére, mint mi. Ha nálunk az egyórás tárgyalásból elmegy mondjuk 20-30 perc a tibeti kérdésre, akkor az nekünk nem éppen előnyös.
4/19 anonim válasza:
Én is diktatórikus módszernek tartom. De az is kérdéses,hogy a Kínával való kapcsolat jó lesz-.e az országnak? Tekintettel a tőlük felvett hitelre.
5/19 anonim válasza:
15.26: Na ez az, amiről írtam az előző válaszban. Ez egy komplett tévedés, és mutatja, hogy a magyarok mennyire nincsenek tisztában a világgal és a demokráciával. Ezt most komolyan gondolod, hogy pár tucat tüntető bármiben is befolyásolta volna a Kínával előkészített megállapodások megkötését? A világ nem így működik, még Kínában sem. Ennél sokkal csúnyább demonstrációkat is túlélt már a kínai miniszterelnök úr/elvtárs.
6/19 anonim válasza:
Na jó akkor gondolkodjunk racionálisan. Szerintem egyértelmű, hogy nem azért nem engedélyezték a tüntetést, mert "hú mi micsoda diktátorok vagyunk", hanem egyszerűen azért, mert nem akartak kellemetlenségeket a látogatás alatt. Az ELTE-re külön hallgatókat toboroztak, hogy ne legyen szedett vedett a társaság.
7/19 anonim válasza:
"Ilyenkor hol vannak a jogvédő szervezetek?"
Visszakérdeznék: te eddig hol voltál? miért nem érdekelt eddig Tibet?
8/19 A kérdező kommentje:
Eddig is érdekelt Tibet, már régebben amikor voltak Kínában összetűzések, már akkor érdekelt.
2011. jún. 27. 15:46
9/19 anonim válasza:
Egyébként megszólaltak a jogvédő szervezetek is, emlékszem a tévéből, de pontosan nem tudom már felidézni, hogy ki és melyik tévében. Azt hiszem két szervezetet is láttam, köztük volt a TASZ.
10/19 A kérdező kommentje:
Akkor csak én nem hallottam még róla, hogy felszólaltak e miatt. De én úgy gondolom, hogy ez van akkora mocsokság, hogy a világsajtó is foglalkozzon vele.
2011. jún. 27. 15:49
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!