Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen gazdasági előnyökkel...

Milyen gazdasági előnyökkel járna, ha visszakapnánk az elcsatolt területeinket?

Figyelt kérdés
Természetesen én is szívesen venném ha a régi területeket vissza kapnánk és honfitársaink újra a mi országunkban élhetnének, de valaki legyen szíves sorolja fel, hogy ez gazdaságilag esetleg politikailag milyen előnyöket adna? Jobb lenne az élet? Gazdagabbak lennének az átlagemberek?
2011. jún. 27. 10:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Igen, ez már nem hiányzik senkinek. Sem nektek, sem nekünk."

Most elméletileg az én írásomra reagáltál ezzel, de nem értem, hogyan.

2011. jún. 27. 11:25
 12/24 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy: "Nem az, hogy nem akarják, egyszerűen beletörődtek, hogy ezen már majdnem 100 évvel a diktátum után nem lehet változtatni, legalábbis úgy nem, hogy "mindent vissza!". Egyik félnek sem válna előnyére."

Arra értettem, hogy az ebből származó konfliktusok nem hiányoznak senkinek.

2011. jún. 27. 11:29
 13/24 anonim ***** válasza:

Az átlagemberek nem, de állambácsi még több mindent tudna eladni.

Ja és kapnánk egy csomó "segélyezhetőt" is Romániából, ahol Európa második legnagyobb "segélyezhető" kolóniája él.

2011. jún. 27. 11:29
 14/24 Falko ***** válasza:
77%
Rövid távon nem, de hosszú távon igenis előnyös lenne a gazdaságnak. Egy ország minél nagyobb, annál több adót tud beszedni, azaz annál nagyobb a költségvetése, azaz annál nagyobb beruházásokra futja. És mindemellett rögtön lennének ásványkincseink is: vas, arany, szén, ami azt jelentené hogy újból lehetne iparunk, ami ugye több lábon állóvá, azaz stabilabbá tudná tenni a gazdaságunkat.
2011. jún. 27. 12:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Előbb építsünk fel egy országot itt (ez is nehezen megy), aztán ha már kellően erősek vagyunk, gondolkozhatunk ilyesmiken, addig csak visszavetnének minket ezek a területek szerintem.
2011. jún. 27. 12:28
 16/24 anonim ***** válasza:
24%

"Egy ország minél nagyobb, annál több adót tud beszedni, azaz annál nagyobb a költségvetése, azaz annál nagyobb beruházásokra futja."

Így van, ezért ilyen gazdag Kazahsztán is!

"És mindemellett rögtön lennének ásványkincseink is: vas, arany, szén"

Így van, tele vannak ásványkincsekkel a környező országok, ezért dübörög ott a gazdaság. lásd: Románia, Szerbia

2011. jún. 27. 12:29
 17/24 anonim ***** válasza:
8%
Az ország megindulna a fejlődés útján. Fel kell szabadítani magyar testvéreinket a szláv-vlach elnyomás alól.
2011. jún. 27. 12:40
 18/24 anonim ***** válasza:

A gazdasági előnyökkel nem feltétlenül jár együtt a jobb élet.

Lásd: Kína

2011. jún. 27. 15:41
 19/24 anonim ***** válasza:
79%

Mivel ez csak egy elméleti kérdés ezért elméletileg jól járnánk, természetesen a kezdeti (értsd következő 20 év) nehézségekkel együtt.

Ökörköri

2011. jún. 27. 17:36
 20/24 anonim ***** válasza:

17:36

Én is úgy gondolom.

2011. jún. 27. 18:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!