Miért hiszi itt egy csomó ember, hogy a Fidesz munkatáborokba fogja zárni az ellenfeleit, diktatúra lesz stb?
"Amikor elmegy az ember egy ház előtt, aminek előtérben a szemét az úr, mert még arra sem képes hogy a saját portáját rendbe tartsa, mit reklamál egy ilyen ember mert kötelezővé testik neki a munkát?"
Te még mindig nem érted miről van szó, bármennyit pofázik neked az ember. Leírom neked nagybetűvel, hátha akkor megérted, bár nem kenyerem helytelenül írni.
NEM A MUNKA BÜDÖS A LEGTÖBB MUNKANÉLKÜLINEK ÉS NEM AZÉRT VANNAK KIAKADVA, MERT DOLGOZNI KELL, HANEM AZÉRT, MERT SOPRONBÓL LEVISZIK ŐKET AKÁR DEBRECEN KÖRNYÉKÉRE IS KONTÉNERVÁROSOKBA ÉLNI, HOGY DOLGOZZANAK NAPI NÉGY ÓRÁBAN HAVI 32 EZER FORINTÉRT TÁVOL AZ EDDIGI ÉLETÜKTŐL, SZERETTEIKTŐL ÉS AZ SEM UTOLSÓ DOLOG, HOGY VALÓSZÍNŰLEG CIGÁNYOKKAL FOGNAK MAJD DOLGOZNI ÉS ÉLNI, AMIT JÓÉRZÉSŰ EMBER VALÓSZÍNŰLEG NEM AKAR.
RÁADÁSUL ENGEM NE VIGYENEK 300 KM-RE A LAKÓHELYEMTŐL, AMIKOR 10-15 KM-ES KÖRZETÉBEN A FALUNKNAK ANNYI A MUNKA, ANNYI A GAZ, ANNYI A MEGMŰVELETLEN TERÜLET, HOGY AZ MÁR FÁJ, RÁADÁSUL ANNYI A MUNKANÉLKÜLI, HOGY VIKTOR KIRÁLY AKÁR MÉG GYÁRAT IS TELEPÍTHETNE IDE, SIMÁN MEG LEHETNE TÖLTENI DOLGOZÓKKAL, AKIKNEK NORMÁLIS FIZETÉST LEHETNE ADNI ÉS AKIK A NORMÁLIS FIZETÉSÜKBŐL TUDNÁNAK VÁSÁROLNI, ÍGY FELLENDÍTVE A BELSŐ FOGYASZTÁST, AMI ÚJABB MUNKAHELYEK LÉTREHOZÁSÁT SERKENTENÉ.
Ha meg azzal van bajod, hogy egyesek nem tudnak rendet rakni még a saját udvarukban sem és ott áll náluk a szemét, akkor jusson eszedbe, hogy miért van ez, mi vezetett ide. Mert normális ember tudja, hogy mindennek megvan a maga oka és következménye is. El lehet gondolkodni, hogy mi vezetett oda, hogy egyes emberek annyira igénytelenek, állatiasak, alkoholisták, gyengeakaratúek, életbe belesz@rók, mint amilyenek, mert ennek is megvan a maga kis oka...
mert ennek is megvan a maga kis oka...
Ettől még nem kell piedesztálra emelni az ilyen életformákat.
"Ettől még nem kell piedesztálra emelni az ilyen életformákat."
Persze, hogy nem! Mondtam én ilyet?
Csak amikor a TV-ben az megy, hogy az Alekosz, a Győzike, a Kelemen Annácska, meg a Fekete Pákó és egyéb lumpen, ribanckodó, strici életformát folytató egyének milyen jól megvannak, miközben a becsületes, tisztességes, szorgalmas ember beledöglik a munkába és elszállítják őket stadiont építeni potompénzért, akkor nem kell csodálkozni, hogy ennyi igazságtalanság, ellentmondás és őrület után többen már ott kötnek ki, hogy sz@rnak bele az egész életbe.
"A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:46" Ez nem semmi monológ volt. Érdekes ez a szemlélet, hogy valaki azért nem dolgozik, azért igénytelen, azért alkoholista, stb., mert a körülmények áldozata. Más oka nincs, ugye? Én is tarthatnék neked kiselőadást arról hogy mennyi oka lehet még annak hogy valaki ennyire mélyre kerül. De nem teszem, mert úgyis hiába. Számotokra minden más hibája, mindenki a körülmények áldozata, főleg a Fideszé, akik egy éve vannak még csak kormányon. Nem, nem fogom megérteni amit itt leírtál, mert az hogy valaki hova kerül arról nagyrészt saját maga tehet. Ha valaki profi abban amit csinál, tehetséges a szakmájában, arra az emberre mindig is szükség lesz. Végezetül annyit reagálnék még neked, hogy az ilyen való világ féle emberek a média szüleményei, én is szívből gyűlölöm őket, de nem azért mert annyit keresett meg egy Alekosz féle senkiházi fél év alatt mint mondjuk én egy év alatt, csak én a munkámmal ő meg a parasztkodásával, hanem azért mert ezek mind sötét emberek. Ha az emberek nem volnának ugyanezen a szinten, akkor nem lennének ilyen műsorok, mert pont azok tartják fenn ezeket a műsorokat, akik szavazatokat küldenek rájuk. Vagyis nem Alekosz a hibás itt semmiért, hanem az emberek. Remélem nem te vagy az a 63 % - os akinek privit küldtem, vissza legalábbis még nem érkezett reagálás.
"Persze, hogy nem! Mondtam én ilyet? "
sugalltad.
Miért van az, hogy van egy csomó ember, aki szintén nehéz helyzetben van, de mégsem lesz alkoholista stb.?
jellem és nevelés kérdése az egész!
Aki link volt egész életében, az már link is marad.
"Miért hiszi itt egy csomó ember, hogy a Fidesz munkatáborokba fogja zárni az ellenfeleit, diktatúra lesz stb?"
Van egy nagyon jó magyar mondás: Mindenki magából indul ki. Az inget pedig mindenki vegye magára, aki úgy érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!