A vasúthálózatunk a térségben elavultabb lassan, mint a román. Ideje volt már egy beruházásnak.
2011. jún. 25. 16:38
2/54 anonim válasza:
Most ezzel konkrétan mi a probléma? Eddig ment a rinya, hogy forduljunk kelet felé, Kína lesz az új szuperhatalom, stb stb. Én örülök, hogy végre valaki felújítja azt a lepusztult, afrikai színvonalú vasútat, ami nekünk van. Nagyon kis ország vagyunk, egyedül az életben nem fogunk elboldogulni ezen a világon.
2011. jún. 25. 16:42
3/54 anonim válasza:
hát nem tudom, én inkább amerikától függenék, mint kínától, ahol még emberi méltóság sincs...
2011. jún. 25. 16:44
4/54 anonim válasza:
Kína beruház, mi itt a probléma? A munkahelyteremtés? Az emelkedő GDP? Különben Amerikától is függünk, fogadjunk, hogy van valamelyen GM gyár...
2011. jún. 25. 16:47
5/54 anonim válasza:
Mi abban a függés, hogy nagyhatalmak beruházásokat indítanak itt?
2011. jún. 25. 16:50
6/54 anonim válasza:
azért függés, mert a megtermelt jövedelmet kiszipolyozzák az országból, tehát nem ide fordítják vissza. EZt az adórendszer próbálta eddig kordában tartani, gondoljunk ezekre a nyugati vándor gyárakra, amik egyre csak keletebbre költöznek, és termelnek, amíg jár nekik az adókedvezmény.
2011. jún. 25. 16:58
7/54 A kérdező kommentje:
Hát az a furcsa, hogy eddig nem Kína hozta ide a tőkét. Eddig a Nyugat terjeszkedett itt nem csak anyagilag, de tőlük jött azért egy jogrendszer, valamiféle kultúra is. Ehhez képest nagy váltás, hogy most Kínából jön. Azt se mondtam, hogy baj, csak valahogy elgondolkodtató.
2011. jún. 25. 17:00
8/54 anonim válasza:
Csakhogy a vasútépítés a magyar gazdaságnak is jót tesz, így mindkét fél jól jár. Ezt nem nevezném kiszipolyozásnak.
2011. jún. 25. 17:19
9/54 anonim válasza:
Jó lenne egyszer már, hogyha a nyertes oldallal is szövetségre lépnénk.
Kína csillaga emelkedik, szerintem nem hátrány szorosabbra fűzni a szálakat. Diktálni mi senkinek nem tudunk, mert mi vagyunk a legapróbbak. Előnyös szövetségkötésekkel, jó gazdaságpolitikával tudunk a nyomorunkon kissé enyhíteni.
2011. jún. 25. 17:42
10/54 anonim válasza:
Kína felvásárolja Magyarországot! Ébresztő emberek! Hol vagytok ti haza megmentői? Most nem ordibáltok ily égbekiáltó gazság ellen?
Csak akkor kiabáltatok amikor Izrael vásárolta fel Magyarországot?
Hahó, ti Jobbikosok, ti igaz magyarok! A magyar föld hű védelmezői!
Most ilyenkor mi van?
Vagy arra vártok, hogy a kurucinfó megírja mit kell gondolnotok?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!