Jelenleg Magyarország villanyának 1/3-adát a paksi atomerőmű adja. Ha építenénk még pár atomerőművet, lehetne-e ismét olyan olcsó az áram, mint a Kádár-rendszerben?
"Az áram így is pofátlanul olcsó jelenleg!"
szerintem meg igenis drága sőt az összes közmű pofátlanul drága a szomszéd országokhoz képest is.
nem építenek már semmit sőt paksot is be fogják zárni(uniós előírás)asszem 15-20 éven belül....
dunai vízlépcsőre sem volt pénz nem h atomerőműre....vesszük külföldről..nekünk megéri..
Az atomenergiábol származó elektromosáram költségszámitása egy nagy csalás. Van olyan radioaktiv hulladék amelyet 4000 éven át kell biztonságosan tárolni. Nem irtam el! 4000 éven át! Na ez a 4000 ezer év nincs az árba beleszamolva.
Képzeld el, hogy az ó-egyiptomiak a Dzsószer lépcsös piramisban egy kis ajándékot hagytak volna ránk pár évtized kellemes és langyos röfögö életükért cserébe.
Elöbb utobb ezen jelenleg "biztonságosnak" hazudott tárolokról majd szépen ki fog derülni, hogy egyáltalán nem olyan biztonságos. A költségek akkor lesznek majd csak reálisak amikor utolág lépni kell.
Teljesen önzö és egoista hozzáállás, hogy ez jár nekünk!
"Az atomenergiábol származó elektromosáram költségszámitása egy nagy csalás. Van olyan radioaktiv hulladék amelyet 4000 éven át kell biztonságosan tárolni. Nem irtam el! 4000 éven át! Na ez a 4000 ezer év nincs az árba beleszamolva.
Képzeld el, hogy az ó-egyiptomiak a Dzsószer lépcsös piramisban egy kis ajándékot hagytak volna ránk pár évtized kellemes és langyos röfögö életükért cserébe.
Elöbb utobb ezen jelenleg "biztonságosnak" hazudott tárolokról majd szépen ki fog derülni, hogy egyáltalán nem olyan biztonságos. A költségek akkor lesznek majd csak reálisak amikor utolág lépni kell.
Teljesen önzö és egoista hozzáállás, hogy ez jár nekünk!"
És most mi a jobb, hogy egy tároló mélyén 2-3 ezer évig szépen bomladozik pár hordó radioaktív hulladék, vagy hogy a hőerőművek füsttel fújják tele a légkört és közben mindenféle növény meg állat kihal, az emberek meg tüdőbetegek lesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!