Mit gondoltok arról, hogy van ebben az országban egy állandóan síró 5-10%, akinek semmi sem jó?
A legtöbb ember, aki a gyk Politika rovatába jár, az ebbe az 5-10%-ba tartozik. Csak ülnek a gép előtt, írkálnak hülyeségeket, és állandóan szidják a kormányt. De azt nem írják le, hogy szerintük hogyan kéne megoldani a problémákat, csak sírnak-rínak. Nincsenek tisztában az ország mai gazdasági helyzetével.
Szerintem ezt abba kéne hagyni, és tennie kéne mindenkinek a dolgát. A sírással még egy nemzet sem jutott előre...
Nagyrészt az előttem szólók már leírták, amit én csak ismételni tudok. Az az 5-10% valójában legalább 70-80%, igazából nekem még a millimos ismerőseim is sírnak, hogy milyen rossz nekik - ilyen a magyar mentalitás-, hát még a szegényebbek?! De tény, hogy a nép többségének nyomós oka van a siránkozásra. Fiatal egyetemistaként nem tapasztalok mást a társaim közt, mint jövőképnélküliséget, céltalanságot, naivan azt hinné az ember, hogy azért tanulunk az egyetemen, hogy utána szép és jó munkánk legyen, kényelmesen eléldegélünk majd a fizetésünkből, telik mindenre, ami szükséges, erre a reálisabban gondolkodók azzal szembesülnek, hogy nincs semmink és ha így folytatódik, nem is lesz, esélyünk sem lesz 50 éves korunk előtt saját házat venni, és a diplománk is csak arra lesz jó, hogy kitöröljük vele a... Abszolút nem tudja a mai fiatalság, hova tart, mi lesz velünk, mi lesz a jövőnkkel, mert épp tönkrevágni készülnek. A munkáséletről nem is beszélve, amit a szüleinknél látunk, vagy amit suli mellett mi is tapasztalunk. Mindenki csak a nagy nyugati cégek rabszolgája, nincsenek emberi értékek, rabszolgamunka éhbérért stb. Így kinek ne lenne oka panaszkodni? Nincs az a réteg és az a korosztály ma Magyarországon, akinek ne lenne oka sírni valamiért. Ha kimegy valaki mondjuk Ausztriába (itt lakom pár km-re a határtól, tudom, miről beszélek), és összehasonlítja a két országot, a két népet, hát nekem is gyakran szó szerint sírni lenne kedvem, a béka s*gge alatt se vagyunk!
A gazdasági helyzetről meg annyit, hogy közgazdásznak tanulok, így alapból érdekel a téma, sokat olvasok is, próbálok legjobb tudásom szerint hozzászólni a dolgokhoz, de tényleg engem is lepontoznak állandóan a "hozzáértők"...
"Az ilyen emberek egytől-egyig MSZP-s szavazók voltak"
A fenét volt mindegyik az! Voltak rendkívül szegény emberek,akikben az orbán imádat tartotta a lelket,kinn voltak az összes beszédén,csápoltak,most őket (is) sarcolja meg a kormány az egykulcsos adóval,mi ez ha nem árulás? Persze ,ha csak sztereotípiákban vagy képes gondolkodni,ne várdel ,hogy valaki is energiát pazaroljon a meggyőzésedre!
"Abszolút nem tudja a mai fiatalság, hova tart, mi lesz velünk, mi lesz a jövőnkkel, mert épp tönkrevágni készülnek."
Tévedsz, az előző 8 évben már tönkrevágták a jövőnket. Amikor a Fidesz megpróbál lépéseket tenni előre (már amennyit a mai gazdasági helyzet megenged), akkor az a nagytöbbségnek nem tetszik. Ittvolt legutóbb az államadósság csökkentés: rengetegen írták, hogy "rabolt pénzből könnyű". Ezek az emberek mind bevették az MSZP-s meséket.
Tudod mi kell ezeknek az embereknek? Gyurcsány és az MSZP újabb 8 évre. Akkor majd rájönnek, hogy melyik is a jó oldal...
Ez megint csak a fideszes propaganda. :) Igen, tény, hogy az MSZP is rengeteget ártott, ezt az emberek többsége elismeri. De amikor nézem a parlamenti közvetítést, és a Fideszesek másról sem képesek fröcsögni, mint az előttük lévő 8 évről, hányingerem van. 1 éve ők vannak kormányon, ráadásul 2/3-dal és még semmi érdemlegeset nem tettek, az emberek semmi javulást nem éreznek a saját bőrükön. Lehet mondani, hogy várjátok ki, majd 4 meg majd 8 év múlva jobb lesz, csak amikor tönkretesznek 1 generációt, az emberek éveit, ez szegény vigasz. Megöregszünk, mire akárcsak az ígért jó világ ideje eljön. A visszamutogatás és a fröcsögés pedig a Fidesz részéről nagyon nem tetszik. Mutogatás helyett lépnének fel keményen, állnának neki dolgozni, állítanának össze egy komoly, független gazdaságpolitikai csomagot, mindjárt tennének valamit. De tőlük csak a mutogatás meg a fröcsögés megy, semmi más. Emiatt sem szavazok rájuk, na meg az miatt sem, mert a tavalyi választásokkor egy értelmes programot sem voltak képesek felmutatni, én pedig úgy nem szavazok, hogy azt sem tudom, mire szavazok.
A nép átlagos értelmi szintjét mutatja ez, hogy egy program nélküli párttal, abszurd ígéretek tömkelegével 2/3-s többséggel lehet nyerni ebben az országban. Gratulálok magyarok.
"A fenét volt mindegyik az! Voltak rendkívül szegény emberek,akikben az orbán imádat tartotta a lelket,kinn voltak az összes beszédén,csápoltak,most őket (is) sarcolja meg a kormány az egykulcsos adóval,mi ez ha nem árulás? Persze ,ha csak sztereotípiákban vagy képes gondolkodni,ne várdel ,hogy valaki is energiát pazaroljon a meggyőzésedre!"
Akkor úgy fogalmazok, hogy ezeknek az embereknek a többsége volt MSZP szavazó. Ők abszolút megérdemlik a sorsukat. Van néhány szerencsétlen, aki tényleg a Fideszre szavazott, hát őket sajnálom. De mivel demokrácia van, ezért az MSZP-s szavazók őket is lehúzták a szakadékba...
És most ezek a volt MSZP-s szavazók pofáznak a legtöbbet, hogy így a Fidesz meg úgy a Fidesz... Nem, kérem. Úgy az MSZP! Az MSZP tette tönkre az országot 8 év alatt! Most nem fogom leírni, hogy miket csináltak, mert ahhoz egy fél óra sem lenne elég. Nagy vonalakban annyi, hogy mindent elprivatizáltak, óriási hiteleket vettek fel, és megszorítottak. Az ezekből bejövő több ezer és több tízezer milliárdok pedig eltűntek.
Ezeket varrja mindenki a Fidesz nyakába. ez nagyon igazságtalan szerintem.
Mindjárt írja valaki válasznak, hogy "hát most a Fidesz is megszorít".
Igen valóban megszorít, mert az MSZP a nyereséges állami vállalatokat elprivatizálta, és ezért a Fidesz nem tzud máshonnan pénzt előteremteni. Ezek amúgy sem megszorítások, hanem megszüntették az államadósság termelő rendszereket.
Egyébként azt tudjátok, hogy ma minden adóként befizetett 10 forintból 7 forint az államadósság és a kamat törlesztésére megy el? Köszönjük MSZP, köszönjük Medgyessy, köszönjük Gyurcsány, köszönjük Bajnai...
ma 17:38
Igen ebben igazad van,az előző kormány szétprivatizálta az országot,de azért az egészségügyet hálistennek nem sikerült ,mert míg egy rossz egészségügyi politikát folytató kormányt lelehet váltani,addíg egy céget nem! Nézzük meg mi van Amerikában,ott kiteszik a betegeket,ha nem tudnak tovább fizetni vagy nézzük meg mi lett a profitorientált börtönökkel amerikában,ahol azt tartották szemelött ,hogy minnél több fiatalkorút csukjanak le,nem a jogot! Itt is sok mindent privatizáltak,de a privatizáció nem az ördögtől való,a szabadversenynek megvan a maga értelme,hisz amire szükség van azt fogyasztják,megveszik és vannak dolgok amibe jobb ,hogyha az állam nem szól bele! Csakhogy Gyurcsánynak nem "sikerült" megteremtenie a piacgazdaságot,hiszen ő is a saját embereit a saját cégeit részesítette előnyben,ha privatizációról volt szó,így az nem "verseny" volt,hanem egy nagy egymást kölcsönösen segítő hálózat,mint a cola és pepsi látszólagos versenye... Viszont a Fidesz a másik véglet,ők olyan intézményekbe pofátlankodtak be,amikhez a politikának semmi köze (színház,tudomány,művészet,szórakozás,Szécehenyi díj,Kossuth díj stb...) ilyen erős kádári sáskajárás és ilyen brutális totálkontrolra való törekvés utoljára a "gondoskodó" államszocializmusban volt! Értem én,hogy a fidesznek megvan kötve sok tekintetben a keze,viszont a politikusok megint hülyének nézik az embereket,mert ugye a Fidesz osztogatást igért és jólétet (ha nem is kánaánt,ahogy az MSZP propagandálja) ,szóval ők is hazudtak,de mások szemében a gerendát....ugye! De nem baj,addíg jó amíg demokrácia van és persze a magyar tényleg nem arról híres ,hogy optimista lenne,sok a fölösleges hőbörgés és összeesküvés elmélet mindkét (3?) oldalról egyaránt,ebben igazad van! Én azt mondom éljen a demokrácia és ,hogy tulzás lenne azt mondani ,hogy Orbán diktátor lenne,de ismerd el nem egészen demokratikus amit a kormánya csinál! Vagy megtudod indokolni,hogy mi értelme pl.: Budapest eddig jólműködő kultúrális életét megrendszabályozni?
A kérdezőt nagyon a narancsos köd lengi körűl!
Annyira sarkosan a fidesz nézőpontjából meresztgeti a szemét ami már fáj az amúgy objektív embereknek.
Ok a maszop sokmindent elkúrt, de nem azt hogy emelte a jövedelmeket, hanem hogy a külföld felé nem zárta el a pénzcsapokat. Az az, a magyar lakosság fogyasztásából, nem a magyar gazdaság tőkésedett újra, nem alakultak ki a protekcionista gazdaság multiplikációs és komparatív előnyei. De nem akarok itt belemenni hogy anticiklikus meg prociklikus gazdaságpolitika! De sajnos a Fidesz egy kicsi sem jobb a maszopnál " nem vagyok maszopos".
Mert ugyan azok a szakadások a gazdaságon és anagy lobbiérdekek ütötte lukak még mindíg nyitva vannak.
Ov pontosan tudja mit csinál, és hogy az mennyire kegyetlen is az ország 60-70% ára nézve, mert egy reszessziós gazdaságpolitikába kezdett. Ami azt jelenti hogy amortizáljuk a béreket, a fogyasztást nyomjuk le, és várjuk a nyugati csodát. Az az a befektetőket, akik az olcsó " éh halál közeli"állapotú bérek miatt jönnek.
Csak sajnos nem jönnek, ugyanis az Eu is reszesszióban van, a protekcionista gazdaságpolitikája és a bizonyos területeken jelentkezett "Görög" monetáris gazdaság politikája miatt. Az az, szűkü a belsőpiac, és nem jönbe sehonnan befektetés. Az idén könnyen kivágta a "rezet" a magán nyugger pénzből,de jövőre????
Jön az újjabb megszorítás,és a reszesszív spirál.
Ez nem nyavajgás,hanem józan gondolkodás,némi közgáz ismeretekkel.
Jövőkép?
Józan fiatalnak nem lehet jövőképe!
Kedves kérdező! Ezt a kérdést akár én is írhattam volna. A számból vetted ki a szót. Ezek az elégedetlenkedők sírnak, rínak, hogy ő mennyit dolgozik és mégis éhezik, stb. De gondolom cigire van pénz!
Könnyebb nekik a kormányt hibáztatni, minthogy felemeljék a seggüket és kezdjenek valamit az életükkel! Ezeknek semmi se jó, mindig lesznek olyen idióták, akik azt hiszik, hogy kizárólag a kormányon múlik az ő boldogságuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!