Valami releváns indok van arra, hogy a Moszkva teret átnevezték Szél Kálmán térre? (tovább lent)
Most volt a tv-ben, hogy a turisták eltévednek mert a villamosokon Szél K. van kiírva, míg a metróban Moszkva tér(ahol a bemondó Moszkva teret mond). De az internetes térképeken, és amit lehet venni térképeken is. A turisták se tudták, hogy hol vannak.
Ez az egész arra volt jó, hogy sok pénzt dobjunk ki az ablakon új táblákra. De csak a villamosokon cserélték ki. Mennyi az esély rá, hogy az valamelyik kedves vezetők ismerősének pont tábla/felírat készítő cége van?
"Udvarolni kell a szélsőjobbnak, hiszen sok százezer potenciális Fidesz-szavazó lapul az Árpád-sávos lobogók alatt ;)"
Eddig az volt a baj, hogy a Jobbik orosz és keletmániás, most meg szerinted azzal udvarolnak nekik, hogy oroszellenes térátnevezést hajtanak végre?
Döntsd már el végre, hogy mit akarsz...
Először is :nem ÁTnevezik,hanem VISSZAnevezik. Visszanevezik az eredeti nevére,ugyanis a tér legelső és eredeti neve Széll Kálmán tér volt 1929-től.Széll Kálmán magyar államférfi.Nem Szél.
A teret 1951-ben nevezték át Moszkva térré,vagyis javában akkor ,amikor a szovjet(felszabadító/megszálló) csapatok által támogatott Rákosi rezsim hogy úgy mondjam- nyalt a Szovjetuniónak.A tér akkori átnevezését tehát nem szó szépen csilingelése indokolta,
Ugyanezen indokok miatt lettek az eredeti utcanevekre(vagy másra) visszanevezve az olyan utcák,terek,hogy: Vörös Hadsereg útja->Soroksári, Népköztársaság->Andrássy, Élmunkás->Lehel, Lenin krt-> Teréz krt, Sztálin tér-> 56-osok tere,Felszabadulás tér->Ferenciek tere.
Vajon az,hogy némely turista zavarban van indokolttá teszi,hogy megtartsunk régi,rossz emlékű ,esetlegesen negatív neveket-Sztálin tér,Vöröshadsereg útja-mert szegénykéknek egy kérdéssel többet kell feltenniük .
Én voltam Lengyelországban kint pár éve olyan '70-es évekbeli térképpel,amin még Lenin út szerepelt(persze lengyelül) mégsem tévedtem el.Majd idővel megszokják,megszokjuk,átalakul.Ki emlegeti manapság már a Lenin körútat?Majakovszkij utcát(Király)?Pest-Budát?Ferenc József hidat(Szabadság)?
A TV2-ős ,RTL-es riportokat meg meg kell agyban szűrni,mert itt bizony nem csak az számít mit mondanak,hanem hogyan és kik.A legócskább csatornák.
A táblákat majd megváltoztatják,lesz űj internetes és hagyományos térkép és majd 5-10-15 év múlva a kutyának sem fog hiányozni.
Ami meg az oroszokat illeti: mivel minket a Szovjetunió szállt meg1945-1990-ig ezért nem csak az oroszokat érintheti ez a kérdés(amúgy szerintem pont lesz arják),hanem a további 14 volt tagköztársaságot,hiszen a megszállásban tevékenyen részt vettek ukránok,beloruszok kazahok stb.
Jól beszélsz!
Korlátozza mindenki a Hír-tv-re a média iránti igényét, és boldogan él, amíg meg nem hal.
Kedves előttem szóló!
én nem vagyok se jobbikos,se fideszes, sőt még csak Hírtv néző se,de ettől még úgy vélem,hogy ezt a döntést már 1990-ben vagy amikor a többi fentebb leírt utca visszaváltozott meg kellett volna tenni.Most pótlódott a mulasztás.
Lehet argumentum ad hominem vitázni,de a kérdés nem rólam szól. A TV ,RTL hozzászólás arról szólt,hogy szerintem ezen csatornák a tv blikkjei,napi ászai,színes bulvár lapjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!