Csak nekem tűnik visszásnak, hogy államfőnek egy olyan embert választottak meg (Schmidt Pál), aki korábban Fideszes volt? Nem kéne függetlennek lennie? A nagy Fidesz-pártiaknak mi erről a véleménye?
Nem kell függetlennek lennie.Göncz SZDSZ-es volt,Mádl MDF-es. Sólyom ugyan nem volt párttag, de jobboldali beállítódottsága köztudott volt.
Tehát Schmitt is beleillik a sorba.
A Fideszben az a jó, hogy most már a látszatát is el akarta kerülni, hogy valamennyire is független, vagy legalább a saját háttérországából, nem alapvetően a mindennapi politikában részt vevő figurát válasszon.
Szerintem még annyit igazán megtehetnének, hogy SP klónozva töltené be az összes alkotmánybírói helyet is.
"Szerintem még annyit igazán megtehetnének, hogy SP klónozva töltené be az összes alkotmánybírói helyet is."
Most azon dolgoznak. Csak nem tudnak klónozni így marad a többi fidesz párti, amivel még idén átveszik a többséget.
Nem ilyen történt pl.Franciaországban.
A demokráciának az a lényege,hogyha valaki hatalmat kapott,akkor használhatja ezt.
Lehet keresni más társadalmi rendszereket, de itt demokrácia van. Az meg így működik.
Mi másért is kellene nekünk még több alkotmánybíró?
Ez már olyan szép, hogy megható. De legalább a plusz bírák lehetnének SP klónjai, hogy a hülye is láthassa!
Ha Árpibácsi elnöksége ugyanígy szúrta a szemedet, akkor el kell ismernem, hogy igazad van.
De ha azt rendben levőnek találod, akkor kettős a mérce...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!