Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Keleti-Blokk sokkal előrébb...

A Keleti-Blokk sokkal előrébb járt női egyenjogúság terén, mint a Nyugat?

Figyelt kérdés
Nemrég olvastam egy cikkben, hogy Németország egyesítése után a nyugat-németek le voltak zsibbadva, hogy Kelet-Németországban nem minden nő otthon ül és neveli a gyerekét, hanem vannak női buszvezetők, metróvezetők, szerelők, mérnökök stb...
2011. jún. 19. 09:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
En nem vagyok szelsojobbos, okoska! Nekem aztan mind1, hogy ki honnan szarmazik, nem ez alapjan itelem meg az embereket. De amikor az allam bele akar pofazni mar abba is, hogy kiket alkalmazzak, azt en nem hivom szabadsagnak! Felulrol azt a doktrinat kenyszeritik rad, hogy minden ember egyenlo. Ennek megfeleloen zajlik a torvenyhozas: megprobaljak mindenhol azt a latszatot elerni, hogy minden ember egyenlo. Szerinted minden ember egyenlo? Szerinted mindenki, aki nem hisz a pozitiv diszkriminacioban, az mindjart szelsojobbos? Mi kulonbseg a ket vilaghaboru Magyarorszaga, amikor csak ennyi es ennyi zsido mehetett a felsooktatasba, arra hivatkozva, hogy a nepessegi adatok szerint a felsooktatasban tul vannak reprezentalva, es az olyan torvenyek kozott, amik nem azokat tiltjak ki, akik odavalok, hanem azoknak adnak jobb eselyeket, akik nem biztos, hogy jobbak azoknal, akik nem kerulnek be? Az eredmeny ugyanaz, csak az elojel mas. Most mi lesz, le fogsz zsidozni?
2011. jún. 19. 13:31
 12/15 anonim ***** válasza:

"Nyugaton azért marad több nő otthon,mert a férj eleget keres,hogy eltartsa a családot."

De ha a nő nem vesz részt a családfenntartásban hanem eltartott, akkor milyen elven járnak neki ugyanazok a jogok mint a férfinak? Ennek így semmi értelme.

2011. jún. 19. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha egy nő nem akar részt venni a politikában, miért kellene? Ha a nőket kevésbé érdekli a politika, a közélet, akkor miért kellene erőltetni benne a részvételüket? A politikusi kvótákkal persze lehet találni nőket az állásokra, annyira nem kicsi az érdeklődés, de ha a politikusok 90%-a férfi, nem kell a vezető helyek 50%-át nőkkel feltölteni.
2011. jún. 19. 13:51
 14/15 A kérdező kommentje:

"Ha a nőket kevésbé érdekli a politika, a közélet"

Ez szexizmus!

2011. jún. 19. 14:47
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

Szexizmus... Megáll az eszem bazz...

Ha meg kimondom, hogy a lányoknak puncijuk van, a fiúknak meg fütyijük, akkor egy hímsoviniszta náci vagyok, igaz?

Menj ebédelni hülyegyerek, anyuci már vár a finom vasárnapi levessel.

2011. jún. 19. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!