A fidesz így akarja ellehetetleníteni a bohócforradalmat?
"Minden rendelkezésre tüntetés, lassan már ez lesz a divat."
Talán mert ezek nem olyan kis dolgok. De a legundorítóbb az, hogy pont a fidesz volt az aki legjobban védte ellenzékben, hogy ne lehessen elvenni a korkedvezményes nyugdíjat.
És ez amit most művelnek akkor is eléggé szánalmas. Tehát mégis féltek a bohócforradalomtól.
kolopele a gyülekezési jog mindenkinek kijár. a fidesz védte legjobban ezt a jogot anno.
Érdekes módon pont akkor rendelnek el szükségállapotot amikor mennének tüntetni.
Tudom hogy neked nincsenek ilyen problémáid, mert egy gazdag vállalkozó vagy, tüntetned sem kell
kolopele:
Ez neked 2006 óta PONT MOST, 2011-ben jutott eszedbe, mikor a Fidesz ellen tüntetnek? Érdekes...
Nekem is az a véleményem, hogy ILYEN MÓDON megakadályozni egy tüntetést - egyszerűen sportszerűtlen, aljas dolog, tipikus példája a hatalommal való visszaélésnek - amit egyébként a Fidesz a hatalomra kerülése óta csinál. (Félreértés ne essék, vannak jó dolgok is azok közt, amiket csinál. Nekem elsősorban a MÓDSZERREL van bajom.)
Sajnos egyáltalán nem lepődtem meg a hír hallatán. Kb. ezt vártam.
Pedro
"a Fidesz tüntetéseknek volt alapja, ennek viszont semmi. "
Amikor a fidesz tiltakozott a korkedvezmény ellen, miben másabb mint ez? Akkor még valamiért fontos volt nekik. ja mert ellenzékben voltak és akkor az a lényeg, hogy minél átérzőbbek legyünk. A fidesz rengeteg olyan dolgot csinál ami ellen ellenzékben tiltakoztak, vagy választás előtt még pont az ellenkezőjét gondolta. (lsd: AD, magánnyugdíj, iskola bezárás, benzin adója, stb)
kolopele
"Tudod Pedro, a Fidesz tüntetéseknek volt alapja, ennek viszont semmi."
Állj, állj, állj. Nem arról van szó, hogy van-e alapja a tüntetésnek, hanem arról, hogy van-e JOGA valakinek tüntetni, akár az ellen, hogy kék az ég... A demonstráció jogát, a sztrájkjogot nem lehet egyszerűen elvenni a dolgozótól, ezért keresünk valami kerülő megoldást, például berendeljük szolgálatba, vagy főigazgatói engedélyhez kötjük (amit persze név szerint kell kérelmezni), hogy kimehessen tüntetni a rendőr...
Ismét mondom, a MÓDSZERREL van bajom. De látom, hogy te éppen ezt nem akarod SEMMIKÉPPEN elfogadni.
Igen, az eddig eltelt időszak alatt csináltak pozitív dolgokat is - meg negatívakat is, hiszen ez csak nézőpont kérdése. Ezen lehet vitatkozni, hogy mi tartozik ide, vagy oda. De messze nem ez a lényeg - és te ezt nem akarod - igen, szerintem NEM AKAROD - meglátni!
Tudod, én nem fogadom el, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ha így lenne, akkor nem lehetne például olimpiákat sem rendezni... A törvényes kereteket AKKOR IS be kell(ene) tartani, ha úgy nehezebb. (Még akkor is, ha a sors szeszélye 2/3-ot adott a kezükbe.) És nem a törvényeket igazítani a saját (időnként teljesen átgondolatlan) ötleteikhez.
Pedro
kolopele mekkora a házatok táján a narancssárga köd?
"Amikor a Fidesz tüntetett a benzin ár ellen, akkor még nem volt akkora pénzügyi gondban az ország mint amikor most átvették a hatalmat."
Ezt te se gondolod komolyan. "2010 elején követelték a csökkentést. Pár hónappal később mikor ők kerültek hatalomra mintha el is felejtették volna a követelést. Pedig akkor kezdett csak még jobban beindulni az emelkedés.
"Egyébként azt én nem olvastam hogy megakadályoznák a tüntetést, csak fokozottabb lesz a rendőri készültség."
Véletlen egy nap alatt elhatározzák, hogy pont azon a napon legyen amin a tüntetés. És véletlen nagyszabásúnak kell lennie, hogy senki se mehessen tüntetni.
De majd meg lehet nézni, hogy milyen lesz az ország pár év múlva. Már nap mint nap lehet olvasni, hogy a elképzeléseik hogy hullanak szét.
De ez olyan elképzelés mint amiket az önkormányzati választás előtt mondtuk.: Várjuk majd meg a választások végét, akkor jön a fekete leves. Persze a fideszesek tiltakoztak, hogy semmilyen feketeleves nem jön. de lás csodát mégis megjött az a leves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!