Miert csodalkoznak az emberek, h elvandorolnak az orvosok?
"Miert csodalkoznak az emberek, h elvandorolnak az orvosok"
Ki csodálkozik?Mert én nem az biztos.
Életemben először igazat adok kolopelének. :D Meg kell hagyni, az orvosok nagy része abszolőt nem keres rosszul, persze a kezdet nehéz, de az minden diplomásnak az. Én meg pl közgazdásznak tanulok, kezdőként mégis örülhetek majd valami 80-100ezer körüli fizetésnek. Viszont, ha jól csinálom és értek a szakmámhoz, akkor nagyon nagy pénzeket is bezsebelhetek később, 20-30 év tapasztalattal. Sajnos ez így működik.
Mégis egyébként, mint fiatal, megértem őket, én sem tervezem, hogy ittmaradok. És nem csak a fizetés miatt.
>> "Miert csodalkoznak az emberek, h elvandorolnak az orvosok"
Azért, mert amiért az orvosok elvándorolnak (pénz), azért mindenki el kellene vándoroljon. Amilyen rosszul keresnek az orvosok a maguk szakterületén, ugyanolyan rosszul keresnek a maguk szakterületén a gyógyszerészek, kőművesek, portások, ügyvédek, villanyszerelők stb. stb.
Ezek szerint mindenki el kellene menjen. Mégse mennek, csak a hálapénz-zabálók.
Én nem csodálkozom. Amilyen fizetéseket kapnak, nevetséges. Amíg ilyen fizetések vannak, pláne elmennek.
A hálapénz persze egy másik dolog, egészségügyi dolgozóként mondom, nem csak az orvosok vannak alulfizetve,hanem mindenki. De az a vicc, hogy még egy köműves is többet keres mint az orvos. Nővérek, ápolók műszakokkal együtt ha megkeresnek 90 E ft-ot. Na ez is nevetséges, úgyhogy még mindig amondó vagyok igazuk is van.
Én igaz adminisztrátori állásban vagyok, de a mi fizetésünk is éppen ahhoz elég, hogy éhen haljál. Máshoz nem.
"A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:55" Csodálkozom, ha most először egyetértesz velem, akkor eddig miért nem. Pont most írtad le hogy kellő tapasztalat hiányában nem biztos hogy magas keresete lehet valakinek, ráadásul legalább 20 évet írsz. Normális esetben elég tíz év is, hogy valaki feljebb jusson. Mindig azt ecseteltem hogy nem lehet azonnal a csúcson lenni, mint ahogy az országot sem lehet egy év alatt kivinni a sz...ból. Egyébként ez az "én diplomás vagyok mégse jó nekem" szöveg sokkal fárasztóbb az én sokak által csak sikersztorinak nevezett munkámtól. Közgazdászok, politológusok, jogászok, mind tud papolni arról hogy én mennyit tanultam, mekkora a lexikális tudásom, de ha be kell egy szöget verni a falba akkor kőművest hívnak minimum. Nem kell feltétlen diploma ahhoz hogy valaki sikert érjen el az életben, nekem sincs diplomám, csak technikusi és gépész végzettségem, mégis beszélek négy nyelven, ráadásul olyat hoztam létre amit sok diplomás az életben nem fog, de senki az életben. Ehhez a legtöbbször csak agy szükséges, nem diploma. Valószínű hogy most kivertem a biztosítékot, de az igazság mindenkinek fáj.
Kolopele, te mindig a tisztességes adózás pártján voltál.
Az orvosoknál meg egyetértesz a hálapénz intézményével?
Ebből nem megy az ország szekere előbbre.
Hogy is van ez?
Abban, hogy senki, de senki nem tud ilyet mint te feltalálni, mert akkora agy kell hozzá, ami kizárólag technikusoknak adatik meg, nem a senkiházi diplomásoknak, ne legyél biztos. Amikor a kereket feltalálták, gondolom azt hitték itt a csúcs, nincs tovább. Aztán egyszer csak jött a sugárhajtómű....
Nem csodálkozom.
Azon csodálkozom, hogy kezdő orvosok "milliomosok" akarnak lenni "két hónap alatt".
Akik erre (!) esküdtek fel, menjenek csak, - nem kár értük. - Természetesen perkálják le a képzésük költségeit, - ha állami finanszírozású képzésben részesültek, - mielőtt "lekapcsolják a villanyt" maguk mögött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!