Nem nevetséges hogy a Tescót csupán 1,2millióra büntették? Mennyi lenne szerinted a mefelelő büntetés?
1, Milyen elrettentést jelenthet ez vajon?
2, Mennyire korrekt, alapúlvéve hogy egy kis boltot pillanatok alatt 2-300 e re büntetnek, miközben a nettó bevétele 0,001% a csak egy egy hipermarketnek.
Nem nevetséges, hanem egyenesen felháborító!
A kisboltot pedig még x időre (általában 10-14 napra) be is zárják!
A Tescot miért nem tudják pl. egy olyannal büntetni, hogy az áruházlánc összes üzletét mondjuk 1 hétre bezárni? Akkor majd odafigyelnének (talán) a vevők érdekeire is, nemcsak a sajátjukra.
Az a bírság, amit most kaptak, az össz. üzletüknek kb. egynapi bevételéből kijön, és röhögnek az egészen.
Felháborító!
A profitjáoz kéne igazítani a büntetést. Meg lenne szabva egy százalékos arány, amit ki kell belőle fizetni.
Ha már az egykulcsos adó igazságos, mert mindenki ugyanannyi százalékot fizet, akkor ennek is annak kell lennie.
Olvasd el a teszkó titok című művet, ha még szeretnél háborogni:)) Találtam egy googles linket:
Igen Nameny, valami hasolólenne a megoldás!
Az éves össz nettó árbevétel % os arányának megfelelő bünti. " persze az egy Tescó esetében több 10millárdos lenne, de ez a lényege. Hiszen így semmi visszatartó hatása nincs, sem a romlott élelmiszernek, sem az átcímkézéseknek, sem pld ha magyar terméként van feltüntetve egy nem magyar. És igen, a bezárás meg ugyan annyi nap, legyen az bármely bolt vag hálózat.
" de ez soha nem lesz így, hisz a fideszesek is onnak kapják a nagy gepát"
Persze! Az általad felsorolt hiányosságokat is meg kellene szüntetni.
Ami engem a leginkább felháborít, hogy egerek szaladgálnak és piszkítanak az élelmiszerek között!!!
És én azt rakjam a hűtőmbe, és egyem meg???
"összes üzletét mondjuk 1 hétre bezárni?"
Az tényleg nagy kitolás lenne, az ott dolgozó több tízezer emberrel!
"összes üzletét mondjuk 1 hétre bezárni?"
Az tényleg nagy kitolás lenne, az ott dolgozó több tízezer emberrel!
Ki mondta hogy a büntetés idejére nem kell bért fizetni?
De a kis boltoknak nem az? Mert ott sokszor bezárják?
Vagy akkor már a Tescónak mindent szabad, illetve annyira kicsik a büntik hogy megéri csinálni?
" de ez soha nem lesz így, hisz a fideszesek is onnak kapják a nagy gepát"
Azért ne menjél le primitívbe. A teszkót a nép tartja el. Nem kötelező odamenni vásárolni, felőlem bezárhatnák az összeset. Ráadásul a fidesz vetette ki rájuk a különadót. A magyar termékek %-ban történő arányát stb.
Azt hittem téged tényleg az egérsz@r érdekel, de csak szimplán hülye vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!