Szerintetek mi lesz a kimenetele hazánk jelenkori "diktatúrájának"?
Eljátszottam már párszor a gondolattal, érdekel mások véleménye, elképzelése is.
Volt olyan, aki egy, a "királyunk" elleni merényletet is megálmodott már...
Hatás-ellenhatás
Gazdasági agónia- csőd
Diktatúra " kritika" még erősebb diktatúra.
Nem tudom, hogy ez a diktatúrázás honnan indult ki, de már egyre unalmasabb. Még a Gyúúrcsány kormány is jobban hasonlított a diktatúrára, amikor emberek közé lövettek. A 2/3 az 2/3... sajnos. Nekem sem tetszik, mert nem kell senkivel sem kompromisszumot kötnie, ami teljes szabadságot biztosít a pártnak. Ennek vannak előnyei és hátrányai. Az előnye a gyorsabb és zökkenőmentesebb törvényhozás (nem szavazgatnak egymás ellen, így elnyújtva egy törvény megalkotását akár hónapokra). A hátránya az ellenzéki konzultáció sorvadása, ami köszönhető részben az önfejűségüknek, részben az ellenzék hisztijének (a Jobbikot leszámítva, mivel ők nem adták fel a próbálkozásokat). Bármelyik párt ezt csinálná a 2/3-dal... bele sem mernék gondolni, hogy a szocik, liberálisok vagy a jobbik mit csinálna ekkora többséggel.
Styloo
Styloo
Már volt MSZP-SZDSZ 2/3.
A diktatúrától egyébként messze állunk még.
Igazi diktatúra akkor lenne ha mondjuk nem lehetne szavazni.
És a tömegoszlatás nem diktatórikus jel.Amerikába is megcsinálják,sőt Franciaországban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!