A kormány nem jön rá, hogy az ilyen ALDI, LIDL, TESCO-s olcsó kenyér/hús miatt mekkora nagy vesztesége keletkezik? Miért nem vezet be egy árszabályozást?
Arra gondolok, hogy amikor a vénasszonyok a pár km-re lévő Tescoba járnak vidéken (még véletlenül se a helyi pékhez), mert ott 5 Ft-al olcsóbb a kenyér. Aztán megépül az ALDI v miasz*r 50 km-re, és ott még 5 Ft-al olcsóbb a kenyér v hús mint a tecsóban és képesek csapatokban, teljesen megtelíteni egy Volánbuszt. Arról nem beszélve, hogy az ingázók kedvét ezzel teljesen elveszik a buszozástól, és ők inkább környezetszennyező kocsikkal fognak majd utazgatni, de a legrosszabb h 10 Ft miatt marha nagy veszteségeket okoznak az amúgy is veszteséges Volánnak, MÁVnak.
A kérdésem h miért nem lehet bevezetni azt, milyen esetleg közgazdaságtani mellékhatása lenne, ha megszabnák a kenyér/hús árát, h mindenhol kötelezően ugyanannyiba kerüljön? Csak azokra a javakra gondolok, amik nagyon fontosak, és napi szinten kellennek. Tehát pl csoki/cukor/liszt ezeknek lehetne mindenhol más ára (legyen verseny), de ezért elég lenne a vénasszonynak havonta egyszer buszoznia.
Vagy az egyetlen ok, h lepaktáltak a multikkal, meg próbálnak az nyugdíjas szavazók kedvében járni?
ma 15:55
Teljesen fölösleges volt ennyit fröcsögnöd, ha egyszer nem a kérdésre válaszoltál. Igen felhúztam magam a dolgon ez lehet kiakasztott téged, de az elvi kérdésre csak annyit válaszoltál, h:
"Ennek nem csak a nyugdíjas öregasszonyok nem fognak örülni, hanem te se. Igaz, nem te keresed meg az árát, de neked is enned kell. " Miért ne örülnék? Igen képzeld el egyetemista vagyok, és én is spórolók amin lehet, igyekszem magyar terméket venni elvi okokból, meg mert a külföldön folyton balhék vannak az élelmiszerekkel. De attól még spórolok, amin tudom, nem szórom ki a pénzt a kezemből, pont mint az általad dicsőített nyuggerek, akik amúgy a tecsóban az olcsó kenyér mellé megvesznek minden sz*rt. És képzeld mifelénk azért váltottak többen is kocsira, pont azért amiért a fővárosban is sokan kocsival járnak, mert így már a tömegközlekedés minősége nem éri meg azt a pénzt amit fizetünk érte.
Amúgy képzeld nyáron is utaznak mert reggel 7kor mikor az meber munkába/suliba megy még nincs meleg. Egyébként nem tartom kizártnak azt se, hogy egy mai dolgozó ember többet dolgozik mint ők anno, akik nagyrészt csak nézték h lopják szét a komcsik a gyárakat és közben az egyetlen feladatuk volt h szépen kussolva meghúzzák magukat...
Hát igen. Mert az aki normális közlekedésre vágyik, amiért fizet ugyebár, és nem tetszik neki h értelmetlen dolgokat csinálnak mások, az már analfabéta, bunkó. Ezzel magadat is leírtad rendesen. Ok, rendezzék át a felsőoktatást, rúgjanak ki mindenkit, aztán mindenki olyan lesz, egy robotoló gép, aki mindenkit legorombít, akiben már sose merül majd fel, h milyen hülyeségek folynak körölüttünk.
Ez a 15:55-ös elmebeteg. -.- Imádom ezt a stílust, engem is lehordtak már párszor ilyen stílusban, de tudod, kedves kérdező, csak a prolik beszélnek így másokkal. :) Ha törlik a válaszát, én voltam! :D
Én teljesen meg tudom érteni a kérdezőt. Apám boltos, falun élünk, a legközelebbi város is 20km-re van. De az öreglány, bár alig botorkál, meg jajgat állandóan, de minden héten 3-4x megy a 20km-re lévő városba nagybevásárlásra, 3-4 megtömött szatyorral a kezében, alig tudják leemelni a buszról. Mikor ott a bolt majdnem a szomszédban. A tescos kenyérről meg annyit, hogy ritka egy sz*r, az egész egy felfújt, egészségtelen nulla, egy fillért nem adnék ki rá. Pár éve lettem lisztérzékeny, és képzeljétek, nekem a legolcsóbb fajta kenyér ára 2000ft/kg, és meg tudom venni, és nem azt nézem, hol olcsóbb, hanem azt, hogy melyik a legfinomabb és melyik a legegészségesebb, mert nem fogok megd*gleni 5Ft miatt, mint egyesek. Itt nem arról van szó, aki tényleg mélyszegénységben él, hanem olyanokról, akik 5milliós kocsival járnak, minden éven mennek nyaralni (ilyen a barátom családja is), mellette meg lecsókolbászon, és a fent említett tescos kenyéren élnek. Az ilyet messziről kerülöm, szánalmas népség. És sok öreglány is ilyen. Pár éve volt a tv-ben, egy öreglány megfagyott a saját házában, a ház átkutatása után meg 2 millió Ft dugipénzt találtak nála. Dugdosta a millióit, miközben fára nem volt hajlandó költeni. Ilyenek a mai öregek. És a mi falunkban is az öregek nagy része nagyon jó nyugdíjt kap, sokkal jobbat, mint amit megérdemelnének, és amit majd a mi szüleink fognak kapni.
A megoldás az öregek problémájára az lenne, hogy be kellene szüntetni mindenféle kedvezményt nekik, mi diákként fizessük havonta a többezres bérleteket (nekem havonta 9-10ezer Ft a bérletem az egyetem miatt), a nyugdíjasok meg vásárolgatnak egész nap és akkor még nekik ingyenes?! És még mi álljunk a buszon, mikor mi fizettünk az utazásért, méghozzá hatalmas pénzeket??? Azért van bőr egyesek képén...
De ezt egy kormány sem fogja meglépni, ugyanis a nyugdíjasok elég nagy tábort alkotnak, és hát kell a szavazatuk. Bár ott kezdődik, hogy szerintem egy épeszű párt nem a nyugdíjasoknak nyal, hanem a fiataloknak, ugyanis a fiatalban van a jövő, az ő jövőjük is. Itt az MSZP példája, tele nyugdíjas szavazókkal. Mi lesz belőlük 10-20 év múlva, ha a mostani szavazótáboruk kihal, új szavazókat meg nem gyűjtöttek?! De mindegy is, minket úgyis mindenki idiótának néz, csak mert fiatalok vagyunk.
Abban igaza volt valamelyik válaszolónak, hogy a többség azért jár kocsival, mert nincs más. A mi falunkból pl a megyeszékhely felé nem jár se busz, se vonat rendesen, főleg nem azokban az időkben, amikor szükség lenne rá, reggel 6-ra, 8-ra, és délután hazafelé. Szóval, aki ott dolgozik, az vagy kocsival jár, vagy órákkal előbb kel és biciklizik 2-3km-t a rozoga 50 éves biciklivel, mert hát az állomásról mindent ellopnak, a kocsit szétszednék. Ez van. :(
De egyébként teljesen igazad van, kérdező, és a kérdésedben bennvan a megoldás is a problémára! :) Csak nem hiszem, hogy ezt a kormány meglépné...
ma 16:22
végre valaki aki teljesen egyetért velem :)
"És a mi falunkban is az öregek nagy része nagyon jó nyugdíjt kap, sokkal jobbat, mint amit megérdemelnének, és amit majd a mi szüleink fognak kapni. " Hát igen. Ráadásul simán lehet, h mi már nem kapunk sz*rt se, de h kedvezmények nem lesznek az biztos. Ha egyáltalán mi megérjük azt a kort és nem tör ki vmi nagyon nagy balhé az addigra már rég elfogyott olaj/urán miatt.
Amúgy meg valóban, ők sem veszik észre h olcsó húsnak... A nagyanyám minőségi kajákat eszik, mióta az eszét tudja, és nem is nyavalyog folyton h mennyi baja van, sokkal egészségesebb sztem mint az egérürülékes tesco joghurton élő nyugdíjasok. És mondom nyilván van akinek ez a túlélés kulcsa de nagyon sokan vannak akik szimplán hülyék és vmi megszállottságból spórolnak. Van ilyen az egyetemen is azért, hogy a lehető leggagyibb cuccokat veszi meg mikor pedig lenne pénze, (aztán dobhatja ki), szóval persze nem csak a nyugdíjasokra jellemző,de őnáluk elterjedtebb. És mivel tömeges pszichológus kiküldésre az ilyen megszállottakhoz nincs lehetőség, valahogy más úton kéne ezt megszűntetni. Aki meg éhen halna az meg kapja meg azt az 5 Ft-al több nyugdíjat. Így is rengeteget takarítana meg az állam.
ma 16:41
hát igen, szomorú, valahogy sejtettem h ez lesz az legfőbb ok. az a helyzet, h nemzet, család ezek csak szavak.
azért csinálhatnák okosabban. épüljenek rá a középosztályra a multik, gazdagodjanak meg a sok hitel-plazmatévés hülyén. a kisembereket/cégeket meg ne szivassák szét, mert hosszú távon ebből szívás lesz.
ma 15:55
Megkérdezhetném, hogy mit dolgozol? mert nyomod itt a jómunkásember dumát. de szted a pék, a hentes, a buszsofőr már nem is ember? ő menjen tönkre, legyen munkanélküli, csak h te leköphesd, h ő bizony nem dolgozik?
Te talán örülnél ha lenne vki aki a te nagy munkádat elvállalná feleannyiért és repülnél rögtön? Ilyen persze nyilván nincs, ez a veszély téged nem fenyeget, hogy is gondolnál bele, mások életébe. Vagy esetleg rájönnél h hosszú távon neked és a nagyon sok gyerekeidnek mi a jó. De gondolom a sok meló mellett nem jut idő gondolkozásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!