Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Új" hangneme a Himnusznak?

"Új" hangneme a Himnusznak?

Figyelt kérdés

Nem fura, hogy a médiában az összes megszólaló támogatja? Amikor először hallottam róla, már láttam magam előtt, hogy mekkora ellenállás lesz, erre mindenki támogatja, aki megszólal róla. Lehet, hogy szakmailag nincs benne kivetni való, de nekem gyanús, hogy senki nem ellenzi, miután jóformán fel lettek szólítva az iskolaigazgatók az új használatára.

Szerintetek? (Nem a helyessége érdekel a döntésnek, hanem a reakciók oda)

2011. jún. 10. 05:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%

ma 09:17

Nem lehet transzponálni és kész!!!

Ha fidesznáci kormány van, akkor még a transzponálás is önkényuralmi lépés, ami ellen mindenkinek tiltakoznia kell, még akkor is, ha nem tudja, mi az a transzponálás :))))

2011. jún. 10. 09:21
 12/17 anonim ***** válasza:
95%

09,17 újra

Most, hogy így leírtam a véleményemet, hirtelen megvilágosodtam, hogy miért van ez a műbalhé megint.

10 emberből 9 és félnek fogalma sincs a szolfézsról meg a zeneelméletről, el lehet velük hitetni, hogy "megváltoztatták" a Himnuszt, meg hogy "100 évig jó volt, most meg jött valaki, akinek nem jó". Közben pedig szó nincs erről, csak megint kihasználták az emberek tudatlanságát és hiszékenységét.

2011. jún. 10. 09:21
 13/17 anonim ***** válasza:
92%

Zenekarban játszom, régebben desz dúrban, mostanában bé dúrban játsszuk a Himnuszt, azért, mert így sokkal könnyebb énekelni.

Ahogy köztéren, templomban, vagy éppen az Országgyűlésben eskü után csak megérzésre kezdik el énekelni a Himnuszt, nem visznek hangvillát, hogy márpedig pont úgy legyen, ahogy Erkel leírta. Más kérdés, hogy nem mindig sikerül olyan hangon elkezdeni, hogy a többség ki tudja énekelni a magasabb hangokat.

2011. jún. 10. 10:49
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
Lejjebb vitték egy oktávval, hogy többen tudják énekelni? Ennek mi értelme? A Fideszgyűlések nem voltak elég katartikusak?
2011. jún. 10. 10:59
 15/17 anonim ***** válasza:

ma 10:59

Kész fasizmus, mi? Menekülj!

2011. jún. 10. 16:36
 16/17 anonim ***** válasza:
A youtube-on hol van fent az új változat?
2011. jún. 10. 21:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Egész életemben soha nem énekeltem a himnuszt, mindenki jobban is járt. Mikor énekkaros voltam, altnak osztottak be és még ott sem tudtam kiénekelni mindent. Nekem a Himnusz világéletemben lehetetlennek tűnt bizonyos részek miatt. Én nem bánom.
2011. jún. 11. 00:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!