Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Só és cukor-adó? Ki mit szól...

Só és cukor-adó? Ki mit szól hozzá?

Figyelt kérdés

Íme a link:

[link]

2011. jún. 9. 14:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon is úgy tűnik, nem az egészség a szempont, csak kell valami újabb lehúzás. Mondjuk én nem veszek ilyen üdítőket (ropit már igen), de azért elég csúnyákat tudnék mondani a kormányól, hogy már megint ilyet ki nem talál.
2011. jún. 9. 14:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kerültek föl rá a hamburgerek, a készételek és az alkoholféleségek."

Bocs, akkor most ez mire is jó? Undorító ez az egész "újabb-adót-a-népre" kampány. És biztos vagyok benne, hogy lesz, aki idejön tapsolni.

Először is. Ugyanazt csinálják, mint az új "adósságcsökkentő" adópolitikával. Elhintik, hogy midnenki jól jár vele, itt jelen esetben majd nem veszi annyi +egészségtelen" élelmiszert, aztán kiválasztanak egy szép nagy lobbicsoportot (adónál a gazdagokat, itt most a gyorsétterem-láncokat és a szeszfőzdéket), és velük szépen lepacsiznak a háttérben, miközben szegény anyuka egy csomag chipset nem tud venni a kisfiának, olyan drága lesz.

És elnézést, de az alkohol nem károsabb bármelyik elsózott, túlcukrozott ételnél, italnál? Ez egyszerűen felháborító. Álszenten a pofánkba közlik, hogy ezt majd az egészségügy kapja, megfordulva meg egymást közt vihognak, hogy mekkora barom egy nép ez, hogy még ezt is beveszik.

Gyomorforgató, undorító egy lépés, egy...nem is tudok mit mondani rá, nálam itt megállt a tudomány.

Még annyit, hogy szerintetek mennyivel lenne több az a 20 milliárd, ha a gyorséttermeket és az alkoholt is megadóztatnák? Szerintem legalább a 3-4-5-szöröse. Vagy a piához alanyi joga van mindenkinek olcsón hozzájutni? Akkor már miért nem legalizálják egyből a marihuánát is?

2011. jún. 9. 14:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elmennek ezek most már a francba!

Ennyi erővel minden egészségtelen!

Ne akarják már azt is megszabni, hogy mit ehetek!

Dögöljenek meg!

2011. jún. 9. 14:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlen, hogy cukor és só adó lesz a neve, a végén mindenre ráverik, amiben só és cukor van.

Még nem elég drága a cukor gondolom, a 400 ft/kg ár még kevés érte...

Az egésznek semmi más haszna nincs, mint még több bevételhez jutni, csak nem tudom, minek fizetünk jóval több adót, mint eddig.

Sebaj, a lényeg, hogy a gazdagok most százezrekkel többet tudnak költeni. Őket eddig se érdekelte, melyik kaja mennyibe kerül.

Mi már tartunk tőle, hogy megint csak áremelés lesz a vége, és így is egyre kevesebb minőségi élelmet tudunk venni, és már a mennyiségen is spórolunk.

A magas élelmiszerárak hatása elsőként az lesz, hogy kilóra ugyanannyit esznek az emberek, de rosszabb minőségben, és nem egészségesebb, hanem egyre betegebb, és elhízottabb lesz a lakosság. Majd akkor lesz a fogyás látványos, ha egyre többen szó szerint éheznek. Ekkor már nem csak áttérnek a sovány húsról a zsíroskenyérre, de azt is felezik.

Rettenetesen elegem van!!!

Kezd az az érzésem lenni, egyszerűen csak ilyen bonyolult, farmuci módon akarják kiírtani azt, akinek a jövedelme nem ér el egy szinten, ahogy Lázár is mondta, az annyit ér: haljon éhen, fagyjon meg, vagy húzzon el az országból a p..ba!

Mondjuk idén perpill az a legnagyobb gondom, hogy a csökkenő vásárlóértékű fizetésemből hogy vegyek a kétszer annyiba kerülő fából olyan mennyiséget, hogy ne fagyjunk meg (most átlagban 17 fok volt a lakásban, nem mondhatnám, hogy hozzászoktunk a meleghez), és még kajára is jusson valamennyi.

Egyre elkeseredettebb vagyok én is, a család is, meg az ismerősök is. Mára, fura módon, nem maradt köztük fideszes, pedig ugyanazokkal járunk össze, mint eddig, immár 12 éve. :(((

2011. jún. 9. 14:13
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
14:10-es teljesen egyetértek veled.Az alkohol meg a gyorséttermi kaják hogyhogy nem károsak?Kíváncsi lennék hányan halnak meg az alkohol miatt.Én idáig sem ettem gyorsétterembe alkoholt sem fogyasztok,de 1 x 1 nem engedhetek meg majd egy energiaitalt kávé helyett,meg nem ihatok teát,vagy egy chipset nem vehtek?Hát akkor ez lesz.Belőlem nem fognak meggazdagodni.Adja el az összes képviselő a rózsadombi ingatlanát és máris meglenne az a 20 milliárd,de sajnos mindig a kis embereken akranak spórolni.
2011. jún. 9. 14:32
 6/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:32

14.13-as vagyok.

Nekem is ez ugrott be. Mikor a férjem éjszakás, szokott venni néha egy energia italt, hogy bírja reggelig, erre se lesz most pénzünk. Eddig volt 180 ft egy literes (naná, a legolcsóbb), most lesz 380 ft.

A gyerekeknek tudtunk néha venni egy-egy zacskó kekszet, ropit, ha átjöttek többen játszani, akkor is meg lehet őket kínálni. Majd most nem lehet!!

De fura, mert a hamburger, az alkohol és a cigi ezek szerint nem okoz annyi egészségkárosodást, mint a fentiek.

Végül is... rengeteg családot ismerek, amelyik tönkrement és belerokkant a ropiba, meg a havi két üveg energiaitalba..

2011. jún. 9. 14:38
 7/11 anonim ***** válasza:

"De fura, mert a hamburger, az alkohol és a cigi ezek szerint nem okoz annyi egészségkárosodást, mint a fentiek. "

Lesz hamburgeradó és a cigaretta ára is emelkedni fog.

Tájékozódjatok mielőtt irtok!

Egyébként igazatok van.

2011. jún. 9. 15:52
 8/11 anonim ***** válasza:
46%

"Még nem elég drága a cukor gondolom, a 400 ft/kg ár még kevés érte..."

Nálatok se te vagy a boltba járós... 285 volt tegnap.

2011. jún. 9. 17:53
 9/11 anonim ***** válasza:

"285 volt tegnap"

Ugye azt tudod, hogy többféle "márkájú" cukor létezik és többféle bolt, árszínvonal stb.?

2011. jún. 9. 18:11
 10/11 anonim ***** válasza:

"Ugye azt tudod, hogy többféle "márkájú" cukor létezik és többféle bolt, árszínvonal stb.?"

Jó egy hónappal ezelőtt ugyanez tényleg 400Ft volt. Hárommal ezelőtt meg 200. Hiába na... Az idők változnak. Az emberi butaság örök (és végtelen).

2011. jún. 9. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!