Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha van akkor mi az oka a...

Ha van akkor mi az oka a szellemi munkát végzők és a fizikai munkát végzők közötti ellentétnek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 13:56
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

"diploma szerzéséhez legalább 110-120-as IQ kell."

Akkor az emberek 2/3-a átlag alatti. Mert e között van az átlagos.

2011. jún. 8. 20:22
 12/39 anonim ***** válasza:
82%

ma 20:02-

Ne nézd le embertársaidat. Az "öröklött ész" csak az indulásnál előny. Tudod van a szorgalom is és azzal sok IQ pontot lehet pótolni is.

Ma sokkal komolyabb probléma az anyagiakban van és jelenlegi forradalmi kormányunk még az általad említett tehetségektől is meg akarja vonni.

Pedig csak kiművelt fejekkel lehet előre vinni az országot (ebbe a jól képzett szakember is beletartozik).

2011. jún. 8. 21:01
 13/39 anonim ***** válasza:
72%

Mindenkinek mevan a maga értékrendje amiben lehetöleg elöl szerepel. Egy szellemi dolgozo értékrendjénem olyan pontok vannak amiben esetleg egy fizikai dolgozo hátulra kerül és vica versa. Leginkább ez olyn emberek számára van túllihegve akik a saját maguk által felállitott értékrendben valojában nincsennek is anynira elöl. csak oda hazudják magukat.

Persze ez nem mindenkire igaz. Nagyon sok ember nem igy áll a dologhoz. Azt nézi, hogyha valaki csinál valamit akor azt jól csinálja vagy rosszul.

2011. jún. 10. 08:56
 14/39 anonim ***** válasza:
44%
A diplomát nem kell tullihegni. Az olyan mint a jogosítvány. Ha megvan akkor se tudsz még autot vezetni.
2011. jún. 10. 08:58
 15/39 anonim ***** válasza:
84%

21:01

"Az "öröklött ész" csak az indulásnál előny. Tudod van a szorgalom is és azzal sok IQ pontot lehet pótolni is."

Igen, kb. ötszörös időráfordítással lehet 10 pontot pótolni szorgalommal.

Tehát aki 100-as IQ-val akar villamosmérnöknek tanulni, az látástól mikulásig tanulhat 10 évig, akkor talán sikerül neki.

Namármost ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy a szorgalom ugyanúgy egyenlőtlenül oszlik el a lakosságban, mint az intelligencia. Van, aki intelligens és szorgalmas is, van, akiben az egyik van meg, és van, akiben egyik sem.

Vagy tényleg azt hiszed, hogy reális lehetőség, hogy MINDENKI diplomás legyen? És mire lenne jó az?

2011. jún. 10. 09:19
 16/39 anonim ***** válasza:
72%

ma 08:58

Csak hát nem arról volt szó, hogy értékes-e a diploma, hanem arról, hogy reális-e azt állítani, hogy mindenki lehet diplomás.

Tudod, ez szövegértés. A szövegértéshez sem kell diploma, kell viszont hozzá intelligencia. Mint a diplomához.

2011. jún. 10. 09:22
 17/39 anonim ***** válasza:
63%

"Nem áll ott a lehetőség. Pl. diploma szerzéséhez legalább 110-120-as IQ kell. Az emberek 2/3-a számára ez nem elérhető."

De ez nem azoknak a hibája, akik intelligensek. ILyen gondolatmenet alapján a tehetséges festők a hibásak azért hogy én nem tudok festeni.

Mindenki abból él amihez tehetsége van. Ha vki csak az ároktisztogatáshoz ért, akkor ne várja, hogy ugyanazt a megbecsülés, mint aki mondjuk olyan munkát végez amihez 120-as iq kell. Nyilvánvaló hogy ilyen kevesebb van mint aki fizikai munkát tud végezni, ezért ezek kvalifikált munkáját többre értékelik.

De pl a különböző szakmunkák is jól fizetettek, tehát nem igaz, hogy manapság csak az irodai meg a mérnöki állásban dolgozók keresnek sokat.

A segédmunkát azt valóban nem fizetik meg, de ahhoz semmi komolyabb tapasztalat hozzáértés sem kell.

2011. jún. 10. 09:46
 18/39 anonim ***** válasza:
28%
Véleményem szerint ma már sok diploma értékét vesztette. Vannak "menő" egyetemek, de szerintema többség papíron ér annyit, amennyit egy diplomának kéne. Egy szakmát mesterfokon kitanulni nagyobb szorgalom, tehetség és akarat kell, mint több ezer oldalas "bibliákon" görnyedni "bemagolni" és levizsgázni: " lediplomázni" mitől lenne valaki magasabbrendű? bár vannak oylan diplomák, mint pl a mérnök,építész, ezek viszont már komoly értékűek. Egy "böcsész" ne higyje magát felsőbbrendűnek. Vagy egy TF-es nevelőtanár. Vagy egy anglisztikus....de a jogi tanulmányokat is ide sorolnám. Magolni mindenki tud.
2011. jún. 10. 10:12
 19/39 anonim ***** válasza:
83%
Amelyik ember lenézi a melóst, az olyan is. Az hogy valaki dolgozik, nincs semmi baj. Példaértékű és követendő, megkell becsülni. Főleg ma , itt Magyarországon. A qrvákországában és a 7 százezer "rokkant" országában.
2011. jún. 10. 10:16
 20/39 anonim ***** válasza:
31%

A diplomához IQ kell???? Szerintem meg lóvé + segg!!!

Akinek meg nincs lóvéja csak a nagy IQ-ja az meg - amikor én már rég dolgozom - az én befizetett adómból ingyen tanul. És mi lenne a sok agyontanult "magas IQ"-ussal ha a munkahelyén mondjuk nem lenne takarítva??? szellemi munkát végzek és nincs diplomám meg nem is lesz anélkül is keresek eleget. És soha sem néztem le a fizikai dolgozókat, mert tudom h a munkájuk nélkül én sem tudnám a saját munkámat ellátni. Mindenkire szükség van. Nem a tanulással kell mindig jönni. Ha én mondjuk asztalos szeretnék lenni, akkor nem egyetemre fogok járni hanem szakmunkásba, de ott is tanulni kell nem????? Ha meg tanár akarok lenni főiskolára megyek, mert azt "ott" tanítják.

2011. jún. 10. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!