A rendvédelmiek elégedetlenkedése mire fel kaphat politikai színezetet?
Tudod aki vakkomcsi az be is vesz mindent Fecó szájából vagy akár tetszik, akár nem beadják neki!
Az ország meg soha nem szakadt kétfelé, ébresztő már nem 2002-t írunk! Sztrájkolni nem kellet senkinek megtanítani a népet, tudott az magától is és az értelmesebbje valóban nem felejti el a 8 év hazugságát és gyalázatát!
"Orbán törvényesen bontotta a kordont annak idején. Most körülötte fogják bontani."
Már kordont is építettek Orbán köré? Dobjál már egy linket róla, tök megnézném!
"A rendvédelmiek nyugdíját senki nem akarja úgy ahogy van elvenni elvenni! Csak meg lesz adóztatva (19%), ennyi. "
Sajnálom, de egy idióta vagy. Erre nem tudok mást mondani. Vagy nem olvasod el direkt amit írnak, vagy csak nem fogod fel.
Akkor leírom neked, nem érdekel ha lepontozol, attól még áll, az idióta :)
Tehát: ELVESZIK a nyugdíjukat, és cserébe valami jogcímen fognak kapni pénzt, amit megadóztatnak. De az nem nyugdíj lesz, ez itt a probléma. Érthető?
És a nyugdíj szerzett jog, nem olyan, mint mondjuk az állampolgárság. A korkedvezményes nyugdíj a rendvédelmi dolgozó és az állam közötti szerződés. A rendvédelmi vállalja hogy kockáztatja az életét, ha kell feláldozza, lemond egy rakás jogról: mondjuk a sztrájk jogáról, és cserébe az állam vállalja, hogy kap korkedvezményes nyugdíjat. Ez egy szerződés, amit nem lehet egyoldalúan felrúgni egy normális országban.
"Ez egy szerződés, amit nem lehet egyoldalúan felrúgni egy normális országban."
Akkor pl Lengyelország sem normális ország! Felrúgni meg nagyon sok mindent felrúgtak már kormányok és fel is fognak! Én egészségügyis vagyok! Én sem sztrájkolhatok, engem is beosztanak ügyeletbe éjszakára, hétvégén, meg ünnepen is! Volt olyan hogy éjszaka ügyeletben részegek agyon akartak verni (nagy bánatodra megúsztam, annak ellenére hogy a rendőrök ki se jöttek). Ha én kibírom, ők is kibírják!
Idiótázni meg idiótázd a jó édesanyádat amelyik megfialt!!!
Te azért nem sztrájkolhatsz okoska, mert beosztanak. Őt meg börtönbe zárják ha sztrájkol, mivel lemondott erről a jogáról (kötelezően) a hivatásos állományba lépéskor. Azért van különbség, remélem ezt észre lehet venni. És ez csak 1 jog a sokból amiről így lemondtak!
Nem mondom hogy az eügyeseknek jó, sőt, rossz. De talán ennek a két nehéz helyzetű csoportnak össze kellene tartania, ha akarnak hatni a kormányra. Egyébként eüesként pont érthetetlen, hogy miért véded a kormányt, mert titeket is keményen átdobott a palánkon :(
Ja, és te beszélsz hülyeségeket, ugyanis nem eszik el a nyugdíjakat! Itt az idézet a linkből:
"...hogy ha 57 évesnél fiatalabbak és egészségesek, akkor vissza kelljen menniük dolgozni. Vagy, ha nem akarnak visszamenni, akkor nyugdíjuk után adózniuk kelljen."
"De talán ennek a két nehéz helyzetű csoportnak össze kellene tartania, ha akarnak hatni a kormányra"
Úgy gondolod, menjek ki én is az utcára törni zúzni? Bezzeg amikor mi tiltakoztunk pl.: az eü privatizáció és egyéb minket érő sarcok ellen, akkor el voltunk mondva mindenféle büdös neonáciknak meg fasisztáknak, nem csak a politikusok, hanem a közvélemény részéről is! Most meg jössz nekem ezzel az "össze kéne ám tartani" dumával? :PPP Na én most azonnal leszállok a GYK-ról, mert lehet olyant találok írni, ami miatt 1000 évre kitiltanak!!! :PPPPPPPPPPPP
Azért azt ne felejtsük el, hogy a rendvédelmi, és belügyi szakszervezeteknek nem a korkedvezményes nyugdíjak felülvizsgálata a problémája, hanem az, hogy csak az után ült le velük a kormány egyáltalán tárgyalni, hogy felemelték a szavukat, és a nyugdíjak elvétele visszamenőleges. Ráadásul közel nem tudnak annyi munkahelyet biztosítani, mint amennyi nyugdíjast akarnak visszaállítani az állományba.
Ez a kérdés egyébként egyértelműen politikai kérdés, ha te arra gondolsz, hogy a szakszervezetek mind mszp-sek lennének akkor ilyen jellegű politikai színezete nincs, de ha a kormány alkotmányt módosít, visszahív nyugállományú embereket , és megvon, vagy megadóztat nyugdíjakat, akkor nyilván politikai kérdés lesz az egészből. Amúgy nagyon érdekes fideszezős mszpzős vita alakult ki az előző posztokban, de szerintem itt nem egyik vagy másik pártról van szó, egyik kutya...... Ellenzékben mindegyik tudja mit kellene, vagy nem kellene csinálni, ha kormányra kerülnek akkor jön a koncepciótlanság, a korrupció, a hazudozás, a kommunikációs fogások stb...
Bizonyára ez is a tájékozatlanságod miatt van, de a rendvédelmisek nem törtek és zúztak, bár lehet azt kellett volna, de még nincs vége :)
A nyugdíj elvételére pedig itt a bizonyíték, remélem az olvasás megy: [link]
Számodra kiemeltem a lényeget, hogy ne kelljen megerőltetni magad:
[link] :)
és fogadj meg egy tanácsot: kattanj le erről a cikkről, mert Szijjgyártó csak akkor nem hazudik, amikor éppen alszik! Nem jó egy ilyen cikkből tájékozódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!