Nem érzitek problémásnak/ellentmondásosnak a Jobbik programját?
Itt a program: [link]
Alapvetően sok dolog tetszik benne, de néhány dolog számomra problémás és ellentmondásos, idéznék párat:
"Kötelező erkölcs- és hittan bevezetése az általános és középiskolákban."
Nem tudom mennyire lehet rávenni a gyerekeket, hogy ha nem érzik magukat vallásosnak, akkor is hittant tanuljanak. Vagy mit fognak szólni ehhez a szüleik? Elég csak megnézni itt a vallásos kérdéseknél lévő nagy vitákat.
"A már a fogantatásától emberi életnek tekintett magzat valódi törvényi védelme."
Ez az abortusz illegálissá tételét jelenti? Azért szerintem ebben a kérdésben sincs teljes társadalmi egyetértés, és el tudok képzelni olyan eseteket (nem is egyet), ahol egyetértenék az abortusszal. Pl.: ha egy 16 éves lány terhes lesz stb.
Illetve azzal sem vagyok teljesen tisztában, hogy lehet a programjukat finanszírozni?
Csökken a bevétel:
"A multinacionális tőke számára biztosított adókedvezmények felszámolása."
Kimennek a multik, már eddig is sokkal jobban preferálták a környező országokat (pl. Szlovákia). Munkahelyek megszűnnek, adóbevételek csökkennek.
"A multinacionális cégek támogatása helyett a magyar mikro-, kis- és középvállalkozók (mkkv-k) támogatása, különös tekintettel a családi vállalkozásokra és gazdálkodókra."
Ez hosszútávon megoldja az előző problémát, de a köztes időszakban 5-10 év hatalmas munkanélküliség és deficit lesz.
Nőnek a kiadások:
"A nemzet szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok köztulajdonba vétele."
Gondolom megvásárlás, nem sima államosítás!
"Működő-tőke kihelyezésének elősegítése a határon túli magyar és külföldi régiókba."
"A lerombolt lombikbébi-program újraindítása és kiemelt támogatása."
"A gyermeket nevelő anyákat otthon vagy félállásban foglalkoztató munkaadók számára nagy mértékű adókedvezmények biztosítása."
"A főállású anyaság intézményének biztosítása a legutolsó munkahelyi bér 75%-ának megfelelően."
"Energiaültetvények létesítésének állami támogatása a tradicionális mezőgazdasági termelésre nem alkalmas területeken.."
Stb.
Az én személyes véleményem az, hogy ez a program így nem megvalósítható. Persze nem is kell megvalósítaniuk, mert biztosak lehetnek benne, hogy úgyse fognak ők kormányozni. Pedig például a halálbüntetés visszaállításával, vagy a segélyek közmunkához kötésével, június 4-e nemzeti emléknappá nyilvánításával egyet értek.
Sokan úgy állnak ehhez a hittanélethez, mintha szabályos kínzás lenne az egész. Nem hinném, hogy ez kimondottan hátrányosan érintené a nebulókat, mivel az illem és az erkölcsösség teljesen kiveszett a legtöbb emberből. De sok embernek leginkább a becsületesség és Isten fogalma fáj a leginkább.
"A már a fogantatásától emberi életnek tekintett magzat valódi törvényi védelme."
Ha a hittan ennyire fájó dolog egyeseknek, akkor egy magzatgyilkosság miért nem az? Ha mondjuk egy 16 éves lány teherbe esik, szerintem az minősíti is az illetőt. Sokféle "védelem" létezik, és ha ezek közül egyiket sem használta, akkor ez mégis kinek a sara? A szülőé vagy a gyermeké? Ha az európai unióban a legfőbb érték az ember, akkor ez legyen igaz a magzatra is. A törvény korrekt lenne, bizonyos kitételekkel.
Szerintem itt a fokozatosság elve a mérvadó, nem értem miért hiszik azt egyesek, hogy az egész Jobbik program 4 év alatt végrehajtható? A kieső munkahelyeket kompenzálni kell, de gondolom ezt a program kiagyalói is tudják.
"A multinacionális cégek támogatása helyett a magyar mikro-, kis- és középvállalkozók (mkkv-k) támogatása, különös tekintettel a családi vállalkozásokra és gazdálkodókra."
"Az adókedvezmény meghatározott beruházások teljesítése, magyar beszállítói program megvalósítása esetén, meghatározott ideig, a társasági nyereségadó egy részének vagy egészének megfizetése alól ad mentességet a befektetőknek..." - Magyar Hírlap
Németországban ez a modell a divat és működőképesnek tűnik.
Növekvő kiadások: De ezek legtöbbje többnyire hasznos dologra menne el, főleg akkor is lenne rá keret, ha kiderülne az előző kormányok korruptsága forintban mérve.
Súlyos milliárdok tűntek el nyomtalanul, de ezért senki sem szövegelt, a nemzet meg még mindig talpon van, mondjuk elég bizonytalan talpakon. Ha ezek a milliárdok most ilyen programra lennének "eltüntetve", szerintem hosszú távon megtérülő befektetésekről lenne szó. Vagy egyeseknek jobb az, ha csak a politikusok zsebébe vándorol a sok forint?
Az mszp-szdsz koalíció szétrombolt mindent ami nemzeti, és 2 részre osztotta a lakosságot...liberálisokra és újfasisztákra. Akinek valamelyik rokonát 1956-ban egy ávós lőtte le, vagy tüntette el, annak hogyan magyaráznák meg, hogy az mszp-re szavazni érdemes?
Mások válaszai:
"Nem ellentmondásos, csak populista, és demagóg. Mellesleg programnak se nevezném, inkább tervezetnek.
Kb 20%-ban megvalósítható."
"Ma Magyarország jobb helyzetben van, mint négy éve; erősödik a gazdaság, enyhülnek a szociális
különbségek, ezért megérdemli a Gyurcsány-kormány a folytatást" - ezt meg Hiller István mondta 2006-ban.
Persze egy átlag baloldali gondolatokkal bíró szavazónak ez is bőven elég, hogy behúzza az X-et.
"Támogatnák a lombikbébi programot??? Ez érdekes, mert ha jól tudom, az is megtermékenyített petesejtek
elpusztításával jár."
Kaáli Intézet:
"Az Intézet mintegy 35 000 lombikbébi kezelést végzett az elmúlt 15 évben, ezek eredményeként 10 000-nél
is több egészséges kisbaba láthatta meg a napvilágot. A Kaáli Intézet tapasztalata és nemzetközi mércével
mérve is kiemelkedő eredményessége ideális megoldást jelenthet annak a több tízezer magyar párnak, akik
hiába várják, hogy gyermekük természetes úton végre megfoganjon, és világra jöjjön."
Én akárhogy is olvasgatom ezt a néhány mondatot, de nem találok benne olyan mondani valót, ami a
magzatok elpusztításával járna...heylette olvasok itt 10 000 - nél is több babáról. Valakinek nem esik le, hogy
itt életet adnak és nem elvesznek.
"Minek még egy olyan emléknap, ami csak arra jó,hogy elmondhassuk, hogy hogy csesztek ki velünk ? 1848
1956 stb mind a veszteségeinkről szólnak. Nem értek egyet."
A történelem folyamán nem egy nemzet tett lépéseket arra, hogy kiírtsanak bennünket, viszont így is több
millió magyar vére lett szétlocsolva az országban, hogy mi most itt lehessünk. Ennyi erővel szüntesd meg a
holokauszt emléknapot is, mert ha erre lassan kötelező emlékezni, akkor a több millió magyarra is KÖTELEZŐ.
"Sokan úgy állnak ehhez a hittanélethez, mintha szabályos kínzás lenne az egész. Nem hinném, hogy ez kimondottan hátrányosan érintené a nebulókat, mivel az illem és az erkölcsösség teljesen kiveszett a legtöbb emberből. De sok embernek leginkább a becsületesség és Isten fogalma fáj a leginkább. "
Teljesen természetes, hogy sokaknál ez a program gyenge pontja, hiszen a válásszabadság az egyik legalapvetőbb emberi jog és ezzel ezt akarják elvenni, vagy legalábbis korlátozni Ha én úgy gondolom, hogy nem hiszek Istenben, akkor senki se akarja rám, (a gyerekemre meg pláne) ráerőszakolni saját hitét. Márpedig Magyarországon ugyan népszokásból keresztelnek ész nélkül, de gyakorlatban az ország minimum 70%-a nem hívő, vagy ateista. A történelem legsötétebb időszakai voltak, amikor valakik saját vallásukat erőszakolták másokra.
Erkölcstan már más téma, az ellen semmi kifogásom, ha nem kötik össze kvázi hittérítéssel.
Nyolc éven át jártam hittanra, általános műveltséget adott, viszont egyben ahhoz is vezetett, hogy meggyűlöljem az egész kereszténységet úgy, ahogy van. A kötelező hittan mellett vagyok, "ismerd meg ellenséged"-mottóval.
Szóval akkor inkább szüljenek a 16 éves lányok is, majd fojtsák a gyereket a kerti vécébe? Alapvetően abortuszellenes vagyok, de azt elismerem, hogy vannak olyan helyzetek, mikor mégis ez a legjobb döntés.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a merkantilista gazdaságpolitika jót tenne Magyarországnak, de ahhoz nem úgy kellene gondolkodni, ahogy most gondolkodik a magyarok többsége. Én inkább védővámokat szabnék ki pl. a kínai cuccokra, és támogatnám a Magyarországon gyártó cégeket. A multi addig jó, míg itt ad munkát. Inkább magyar embereknek adjanak munkát, mint kínaiaknak, ha választani lehet...
Igen, valahogy így gondolom. Szomorú, hogy agrárország voltunk évszázadokig, most pedig az Unió azért fizet a gazdáknak, hogy számolják fel a gyümölcsöst, vágják ki a szőlőtőkéket, búza helyett pedig vessenek repcét, amiből bioetanolt lehet gyártani... Aláírom, hogy mezőgazdának lenni nem éppen életbiztosítás, hiszen jön egy fagy, egy aszály vagy egy árvíz-belvíz, és máris oda a termés, mégis úgy gondolom, hogy hosszabb távon jobban járnánk a földműveléssel, minthogy Kínából hozzuk a hagymát és Brazíliából a pirospaprikát (arról nem is beszélve, hogy így a környezetünket is védjük).
"A nemzet szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok köztulajdonba vétele."
Nekem ez egy kicsit őskomcsi programelemnek tűnik, kár, hogy a tisztelt szélsőjobb ezt tagadja. Államosítani Rákosiéknak volt szokásuk. Nem értem, miért komcsiznak állandóan, ha egyszer ők is azok...
"Működő-tőke kihelyezésének elősegítése a határon túli magyar és külföldi régiókba."
Inkább tartsuk itthon a tőkét, nekünk most több szükségünk lenne rá, mint a januártól euróval fizető szlovákoknak, vagy a 10%-os gazdasági növekedést mutató Romániának. Bocs.
"A lerombolt lombikbébi-program újraindítása és kiemelt támogatása."
Támogatom. Plusz meg kellene szüntetni az örökbefogadás mostani nehézségeit.
"A gyermeket nevelő anyákat otthon vagy félállásban foglalkoztató munkaadók számára nagy mértékű adókedvezmények biztosítása."
Támogatom, jó ötlet, egy bizonyos Lévai Katalin is ezért ágál. Őt viszont valamiért ki nem állhatja a Jobbik...
"A főállású anyaság intézményének biztosítása a legutolsó munkahelyi bér 75%-ának megfelelően."
KKK - Kinder, Küche, Kirche. Ez ismerős. Alapvetően jónak tartom az ötletet, de akkor tessék megszüntetni a GYED-et. Egyébként pedig, oké, legyen főállású anyaság. Ámde ki garantálja, hogy egy negyvenéves nő, 20 év háztartásbeli múlt után el tudjon helyezkedni? Úgyhogy tessék emellé illeszteni egy olyan programot is, amely elősegíti a középkorú nők elhelyezkedését! Amíg a cégek 99%-a negyven év felett szóba sem áll női munkavállalókkal (férfiakkal sem nagyon), addig nem működőképes a program.
"Energiaültetvények létesítésének állami támogatása a tradicionális mezőgazdasági termelésre nem alkalmas területeken.."
Egyetértek, éljen a megújuló energia! Szélerőművek, geotermikus energia. Tessék már leállni a gázról, aki megteheti! A gázfüggőség generálja az oroszoktól való függést (és mint négy éve minden januárban, idén is megnézhettük magunkat)!
"Kötelező erkölcs- és hittan bevezetése az általános és középiskolákban." - Szerintem igenis fontos. A Bibliában tényleg vannak olyan részek, nem is kevés, ami hihetetlen, és én magam sem hiszem el. Ugyanez viszont elmondható a kúrmánypropagandáról is. Ha azt elhiszed, a Bibliát miért nem? Majd 1000 év múlva Vona Gábort emlegetik úgy a történelemkönyvek, ahogy ma Szent Istvánt (na jó, ez erős túlzás volt).
"A már a fogantatásától emberi életnek tekintett magzat valódi törvényi védelme." - Hát egy 16 éves lány ne essen teherbe. Ha nagyon baszhatnéka van, szedjen fogamzásgátlót, vagy mondja meg a faszijának, hogy húzzon gumit.
"A multinacionális tőke számára biztosított adókedvezmények felszámolása." - Azért szeretnek itt lenni, mert itt ki van nyalva a seggük. Nemhogy megadóztatnák őket elég rendesen, még kevesebbet is kell fizetniük, mint a kisvállalkozóknak. A Jobbik 90%-os nyereségadót akar kivetni a multikra, akiknek ez esetben két választásuk van: vagy hazamennek, (persze a nyereségadót lecsengetik), így teret nyernek a magyar kis- és középvállalkozók, vagy itt maradnak, de az nekik túl veszteséges, az államnak viszont hatalmas bevétele van.
"A multinacionális cégek támogatása helyett a magyar mikro-, kis- és középvállalkozók (mkkv-k) támogatása, különös tekintettel a családi vállalkozásokra és gazdálkodókra." - Nagyon helyes. Ugyanis amit a multik támogatásként kapnak, abból pl. a dolgozók egy fityinget sem látnak. Nem tudom, kedves kérdező, hallottál-e arról, hogy az egyik multicég dolgozója éhenhalt, mert minimálbér alatti fizetést kapott.
"A nemzet szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok köztulajdonba vétele." - Meg kell vizsgálni, mennyire volt jogos a privatizáció. Ha az volt, akkor pénzért, ha nem, akkor ingyen.
"A főállású anyaság intézményének biztosítása a legutolsó munkahelyi bér 75%-ának megfelelően." - Ezt simán meg lehet oldani a cigányok segélyének csökkentésével. Például azzal. Meg mondjuk bérplafonnal. Gondolom mindenki hallott arról, mi folyik mostanában a BKV főmuftijai között: 100 milliós nagyságrendű végkielégítések, 150%-os prémiumok, a teljesség igénye nélkül.
én nem vagyok vallásos a gyerekem se és mégse lopunk. nagyon felháborítana, ha kötelezővé tennék.
a tisztesség nem attól lesz, hogy tudja-e az ember jézus csodatevését.
vagy egyáltalán melyik vallást tennék kötelezővé? ugye nem a muszlimot?
egy nagy rakás fos ez a program. populista baromság. nem ez fogja megoldani az emberek problémáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!