Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehetne megállítani a...

Hogy lehetne megállítani a magyar fiatalságon egyre inkább eluralkodó önzőséget, lustaságot, irigységet, beképzeltséget, énközpontúságot, anyagiasságot, nihilizmust, értékvesztettséget és jövőkép-nélküliséget?

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 12:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%

A vicceskedők ékes példái a fiatalságnak: szedj fel valakit, dugd meg, dobd el, és te jobban érzed magad!

Na pont ezt mondja a kérdező!

A megoldás az lenne, ha végre lenne a fiatalok előtt jövőkép.

Egyrészt, ma a többség egyik napról a másikra él. Aki azt látja, hogy a tanár anyja alig keres valamit, a rendőr apját megalázzák, annak aztán mondhatod, hogy tanulj, mert csak úgy viszed valamire.

Főleg, ha közben azt látják, hogy ilyen lumpen, bűnöző, züllött, csaló, prosti egyedek meg csak úgy kaszálják a lóvét, semmi gondjuk az életben, még a nap is csak nekik süt!

Persze, hogy ez lesz számukra az etalon, a követendő példa, a "Valaki".

A srácok bunkók, flegmák, csajoznak, isznak, drogoznak, a kocsitól és a pénztől várják a sikert, de lusták, mint a dög, főleg apu-anyu teremtse ezt elő.

A csajok ri.bancok, "bevállalósak", szintén isznak, drogoznak, egy csettintésre már ugranak, főleg ha kocsit, lóvét, meg lehetőséget látnak arra, hogy lejmoljanak. Ők nem csak anyutól és aputól, de a kampijuktól is várják a mannát: szilikoncici, drága nyaralás, ékszerek, stb.

Aki céltudatos, tanul, otthon segít, nem iszik, nem züllik, nem törzsvendég a nemibeteg gondozóban, nincs pénze, nem a legmenőbb cuccokban villog, nem az a legfontosabb dolga, hogy néz ki: egyszerűen kiutálják, kizárják maguk közül.

Két dolgot tennék: sürgősen megrendszabályoznám a médiát, mert ilyen hulladékokra, mint Valóvilág, szexi vagy nem, tinimamik, meg tudja a franc, mivel butítják még őket, semmi szükség.

Másrészt, élhetővé kéne tenni ezt a k...vaországot, ahol tényleg csak a k.váknak, a strigóknak, a gengsztereknek terem babér.

Erre már az aranyhal is nemet mondana, és megkérdezné, hogy is volt az a dolog a feleséggel, milyen bombázó legyen....

2011. jún. 6. 13:23
 12/29 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ennek anyagi okai vannak, az emberek többsége egyre szegényebb és egyre ingerültebbek emiatt, a fiatalokra is ráterjed amit a szüleiktől látnak.
2011. jún. 6. 13:26
 13/29 anonim ***** válasza:
18%

"A vicceskedők ékes példái a fiatalságnak: szedj fel valakit, dugd meg, dobd el, és te jobban érzed magad! "

-Ez ékes példája a fiatalok iránti előítélettel! Sehol senki nem mondta,hogy "dobdel",azonban ismerek pár őrült személyiséget,akiknek különösmód,mind bajvan a szexuális életükkel! Fraud óta pedig,biztosan tudjuk,hogy van összefüggés a kettő között! Szóval,igen ,ha a kedves kérdező a nőkkel foglalkozna,talán a boldogság hormonjai nem engednék ezt a rengeteg fröcsögést....

2011. jún. 6. 13:37
 14/29 anonim ***** válasza:
84%
Normális neveléssel. Mert az tragédia, amit sok szülő művel (ill. nem művel) nevelés címszó alatt!
2011. jún. 6. 13:38
 15/29 anonim ***** válasza:
64%

Vicces, hogy azok akik a legjobban ócsárolták a kérdezőt, pont igazolták a kérdés jogosságát.

Mellesleg, azokra a fiatalokra kellene támaszkodni, akik nem felelnek meg a fenti kitételeknek. Másra nem lehet. Egyedül ők tudnának pozitív nyomást gyakorolni a többiekre, de sajnos pont fordítva történik.

2011. jún. 6. 14:14
 16/29 doboszoli ***** válasza:
78%

Nincs ezekkel a gyerekekkel semmi baj.

Fiatalok, bohók, majd megkomolyodnak a való életben.

Van néhány arcos, bunkó, vagy éppen pénzes papa által félrenevelt értékrendű, de ilyen a felnőttek közt is kerül.

Túlreagáljátok.

2011. jún. 6. 14:57
 17/29 anonim ***** válasza:
52%

ma 14:14

Melyik hozzászólásból következtetted ki,a kérdés jogosságát? Melyik az a mondat ,ami irigységre,lustaságra,nihilizmusra vagy jövőkép-nélküliségre utalna?

2011. jún. 6. 14:57
 18/29 anonim ***** válasza:

"Melyik hozzászólásból következtetted ki,a kérdés jogosságát? Melyik az a mondat ,ami irigységre,lustaságra,nihilizmusra vagy jövőkép-nélküliségre utalna?"

Nem akarok ujjal mutogatni senkire, olvasd el még egyszer a hozzászólásokat. Láthatsz hedonista életfelfogást, pökhendi "na majd én megmondom a frankót" típusú beszólásokat, anyagias/önző mentalitást. A lustaság cím meg azoknak jár, akik lusták hozzászólni, csak a piros kezeket nyomogatják szorgosan.

---

Nincs nekem bajom minden fiatallal. Sőt, részben azt mondom, hogy egy részük éberebb, mint mikor én voltam fiatal. De rengeteg félrecsúszott szerencsétlen van, aki tényleg nem lát annál tovább, mint, hogy szombaton (vagy akár egész héten...) elmenjen bulizni. Ez 10-15 éve is jellemző volt, de korántsem ennyire.

Félreértés ne essék, én is szoktam szórakozni, nincs ezzel baj, csak azzal, ha valakinek ez nem kikapcsolódás hanem ez az élete. Persze ilyenkor esnek a torkomnak, hogy ez az "ő döntése" stb. Erre mondom azt, hogy azért így 30-hoz közeledvén már látom mi történt azokkal, akik végigbulizták a fiatalkorukat és sz*rtak minden másra.

Egyesek a szüleiken élősködnek, mások pedig a legsötétebb ügyekbe keveredtek, így próbálnak pénzhez jutni. Nem egy ismerősöm van, aki 28 éves és 0 év munkaviszonya van, diploma és minden egyéb nélkül. Úgy látom, sok ilyen fog kitermelődni a következő 10 évben.

Sajnálom, ha előző hozzászólásomat olyan fiatalok is a szívükre vették, akik lehetőségeikhez képest igyekeznek teljesíteni.

2011. jún. 6. 18:10
 19/29 anonim ***** válasza:
Akik a kérdezőt védik, azok remélem tudják, hogy szerinte a színházba járók, az egyetemisták, a fiatalok, talán még az egyszerű városlakók is lenézendő létformák, akik csak azért vannak a világon, hogy a liberális, kapitalista, nemzetromboló zsidó antikultúrát terjesszék.
2011. jún. 6. 18:11
 20/29 anonim ***** válasza:

OFF

18:11

A kérdés szempontjából irreleváns a kérdező személyisége és nem indokolja a személyeskedést. Én a kérdés jogosságát védtem, nem a kérdezőt.

Ha nem tévedek, alapvetően azért van ez az oldal, hogy a kérdésekre adjunk választ, nem pedig azért, hogy a kérdező korábbi kommentjeit minősítsük.

ON

2011. jún. 6. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!