Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lett ilyen gyáva nép a...

Miért lett ilyen gyáva nép a magyar?

Figyelt kérdés

Minden nép röhög rajtunk és csodáloznak rajtunk,hogy mindent eltürünk!

Miért nem vagyunk mi magyarok erélyesebek?Miért nem követeljük ki a magunk helyét a nap alatt!

Tényleg ilyen senkiházi gyáva nép lettünk?!

2011. máj. 23. 21:32
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:

17:53

"Egy ember, akinek a pártjára több mint 800.000-en szavaztak. Valószínűleg nem azért, mert nem értenének egyet vele."

Viktor 10 millió ember vezetője. Minden fideszes egyet ért minden kijelentésével? Szerintem ezt nem kell tárgyalnunk. Ők a választási programot támogatták.

"Na és azokról mit gondolsz, akik felsorakoznak pl. Gyöngyöspatán, hogy a gaz cigányokat kordában tartsák? Ők is befogadók?"

Szeretetalapú közösségbe csak olyanok tartozhatnak, akik tudnak szeretni, miért mentek ki a patai emberek? Valószínüleg részben politika is van benne, de szerintem azért, hogy ha az állam nem tart rendet, akkor majd ők rendet tartanak. Hány embert bántottak? Azért mentek ki mert cigányok voltak a faluban, vagy azért mert a cigányok sokat loptak?

"Ez nem érzés kérdése. Ez tény.

Mindig is azok voltunk. A politikai antiszemitizmus a kezdetek kezdete óta jelen van Magyarországon."

A magyar nép nem antiszemita mint ahogy külföldön is beállítják. Mintha mi lennénk a Hitleri németország. Az tény, hogy a zsidókat már az 1800-as években sem szerették határon innen-túl, de ennek oka van, hisz elterjesztik a kapitalizmust és fölvásárolnak mindent, nem építenek, hanem rombolnak és visszaélnek a szeretettel, ezért sehol sem kívánatosak. De alapjában véve a magyar nem gyűlöl. A zsidót az egész világ gyűlöli, ezért jött létre a BRIC, egyfajta ellenpólus, bár lehet nem Bric-nek hívják a tömörülést.

Van a magyar nép és 2 olyan néppel kerül egy fedél alá, mint a zsidó és a cigány, akiknek nagy részét az egész világ utálja (lásd Kanada), és amikor a magyarnak kezd elege lenni belőlük, mert már nem tud velük mit kezdeni, akkor felróják a magyarnak, hogy mi van, mi van gyűlölködünk? Rasszisták vagytok? Hát majd hülye leszek szeretni olyat, aki nem akar beilleszkedni, fejlődni, szeretni. Az esély mindig meg van adva nekik, de egyszer sem élnek vele. Akkor? Rakd a magyart egy fedél alá olyan népekkel mint az argentín, orosz, japán, észt, SZLOVÁK!!!. Bátyám volt északszlovákiában és minden este ittak az ottaniakkal, és még nem is beszéltek közös nyelvet.

És ha itt tartunk, akkor Kanada miért mondta, hogy egy időben több magyar nem léphet be, a franciák miért toloncoltak Romániába többezer cigányt, Románia miért nem akarta visszafogadni őket? Kanadában állítólag külön egység van a cigányokra.

"Itt nem az atrocitásról van szó, hanem a hozzájuk való viszonyulásról."

A cigányság nagyrészt magának köszönheti, hogy olyan, amilyen. Én szegény vagyok, de nem lopok, ölök, csalok hazudok, mint ahogy a mai cigányság 60-70%-a teszi. A magyar rengeteg segítséget nyújtott eddig a cigányoknak, dolgoztam iskolában, tudom milyen a helyzet, nálunk is vertek tanárt. A lehetőség a felzárkózásra ott van, ha elveti sajnálom.

"Manapság nálunk kb. az van, hogy abból az 5 gyerekből aki fehér, az lesz az osztály legnagyobb űbermájere, aki pedig nem fehér, azzal az lesz, amit te írtál."

Dolgoztam általános iskolában, ott volt csak cigány osztály, volt olyan is, amelyiknek csak a fele volt az. Én mást tapasztaltam. Nem mondom, hogy nincs igazad, de nem én a saját tapasztalataimra támaszkodom. A 100 tagú cigányzenekart miért nem utálják?

"És ez nem megkülönböztetés?"

A cigány tanulókkal nagyon nehéz, nálunk már 3 cigány tanár van, aminek örülök. A tanárokat senki nem különbözteti meg, együtt menzáznak a többiekkel, sőt az egyiknek vállakozása is van, a cipőmet nála vettem. A cigány tanulók viszont nagyon problémásak, és azt mindenki tudja, hogy a problémásokat ki kell venni az osztályból a többi gyerek érdekében. Én arról nem tehetek, hogy általában a cigányokkal van a baj.

2011. máj. 24. 22:14
 42/60 anonim ***** válasza:
39%

"Ők a választási programot támogatták. "

Ami VG esetében ezt a mentalitást tökéletesen fedi.

"Valószínüleg részben politika is van benne, de szerintem azért, hogy ha az állam nem tart rendet, akkor majd ők rendet tartanak. Hány embert bántottak?"

Te még mindig le vagy ragadva a fizikai agresszión. De nem csak ilyen létezik.

Ha már valaki egy emberre azért néz ferde szemmel, mert más színű a bőre, az ne nevezze magát befogadónak!

Rendet akarnak tartani? Miért? Kiktől akarják óvni a rendet? Azoktól akik bajt kevernek, vagy azoktól, akik szerintük bajkeverők, mert olyan a bőrszínük? És ezen van a hangsúly. Az nem befogadó, aki azért tekint kockázati tényezőként egy emberre, mert olyan a bőrszíne, amilyen.

"A magyar nép nem antiszemita mint ahogy külföldön is beállítják."

Nem csak külföldön. Itthon is. És sokan még büszkék is rá.

"Az tény, hogy a zsidókat már az 1800-as években sem szerették határon innen-túl, de ennek oka van, hisz elterjesztik a kapitalizmust és fölvásárolnak mindent, nem építenek, hanem rombolnak és visszaélnek a szeretettel, ezért sehol sem kívánatosak."

Viszont ha azt mondod, hogy ez A zsidóra jellemző, az már antiszemitizmus, barátocskám.

"és amikor a magyarnak kezd elege lenni belőlük, mert már nem tud velük mit kezdeni, akkor felróják a magyarnak, hogy mi van, mi van gyűlölködünk? Rasszisták vagytok?"

Az igenis rasszizmus, ha valakit a származása alapján ítélsz el. Akárhogy csűröd-csavarod, a tény attól még tény marad.

Nem az a problémám, hogy a tolvajokat és a kizsákmányoló nagytőkéseket gyűlölöd. Az a problémám, hogy azért, mert sok tolvaj cigány, azt mondod, hogy a cigányok tolvajok, és azért, mert sok kizsákmányoló nagytőkés zsidó, azt mondod, hogy a zsidók kizsákmányoló nagytőkések.

Az előbbi jogos ellenérzés. Az utóbbi rasszizmus és antiszemitizmus.

Ha tényleg szeretetteljes lennél, meglátnád a különbséget.

"És ha itt tartunk, akkor Kanada miért mondta, hogy egy időben több magyar nem léphet be, a franciák miért toloncoltak Romániába többezer cigányt, Románia miért nem akarta visszafogadni őket? Kanadában állítólag külön egység van a cigányokra. "

És ha Kanada, Franciaország és Románia a kútba ugrik, te utánuk ugrasz?

"Én szegény vagyok, de nem lopok, ölök, csalok hazudok, mint ahogy a mai cigányság 60-70%-a teszi. "

És akkor a maradék 30-40%-ot miért ítéled el? Mert ha azt mondod, hogy A cigány tolvaj, akkor arra a maradék 30-40%-ra is azt mondod. Ezt kéne végre észrevenni!

"A cigány tanulók viszont nagyon problémásak, és azt mindenki tudja, hogy a problémásokat ki kell venni az osztályból a többi gyerek érdekében. Én arról nem tehetek, hogy általában a cigányokkal van a baj."

Nem az a problémám, hogy a problémás gyerekekkel van bajod, akik történetesen cigányok. A probléma ott kezdődik, ha azt mondod hogy a cigányokkal úgy am Block van a probléma. Ezt hívják rasszizmusnak.

2011. máj. 24. 22:50
 43/60 anonim ***** válasza:

22:50

Jó, látom szeretnéd rám mondani, hogy antiszemita vagyok és rasszista. Mondd, de ha a szemembe mondanád, akkor biztos kapnál érte, mert nem vagyok az.

"Ami VG esetében ezt a mentalitást tökéletesen fedi."

Én is rájuk szavaztam, de nem tartom magam gyűlölködőnek. Vannak cigány ismerőseim, akik nem a barátaim, de amikor találkozunk mindig köszönünk és olykor röviden beszélünk is, zsidó nincs, mert nem ismerek. De van szcieontológus.

"Ha már valaki egy emberre azért néz ferde szemmel, mert más színű a bőre, az ne nevezze magát befogadónak!"

Azért néz rá másként, mert a falvakban főleg tolvaj cigányok laknak, kb 20 %uk ami normális. Ezt a napokban olvastam, egy rendőrségi oktatófüzetben szerepelt, hogy az országnak milyen csoportjai vannak, és a cigányokhoz oda volt írva, hogy zenélésből, kártyavetésből, lókereskedésből és tolvasjlásból élnek. Ez vagy a 60-as években vagy a 20-as években jelent meg, tehát nem mai, de már akkor jellemző volt rájuk a tolvajlás.

"Rendet akarnak tartani? Miért? Kiktől akarják óvni a rendet?"

A balhés cigányoktól.

"Azoktól akik bajt kevernek, vagy azoktól, akik szerintük bajkeverők,"

A balhés cigányoktól.

"Nem csak külföldön. Itthon is. És sokan még büszkék is rá."

egy részük azért büszke, mert fél.

"Viszont ha azt mondod, hogy ez A zsidóra jellemző, az már antiszemitizmus, barátocskám."

Van cigánybűnözés, van zsidóbűnözés, van magyarbűnözés, mi ezzel a baj? Minden népcsoportra van egy jellemző tevékenység, de ettől nem mindenki az.

"Az igenis rasszizmus, ha valakit a származása alapján ítélsz el. Akárhogy csűröd-csavarod, a tény attól még tény marad."

De az emberek nem azért ítélik el, hanem amit tett. Olyan nehéz felfogásod van.

"Az a problémám, hogy azért, mert sok tolvaj cigány, azt mondod, hogy a cigányok tolvajok, és azért, mert sok kizsákmányoló nagytőkés zsidó, azt mondod, hogy a zsidók kizsákmányoló nagytőkések."

Te mondtad: a magyar nép antiszemita. Akkor te is és a családod is az. Na ugye hogy nem.

"Ha tényleg szeretetteljes lennél, meglátnád a különbséget."

:P

"És ha Kanada, Franciaország és Románia a kútba ugrik, te utánuk ugrasz?"

Ez szerintem nem vágott ide, azt hitted, hogy ha nekik szabad, akkor nekünk is, de nem ezt mondtam, hanem hogy ezt a 2 népcsoportot minden országban utálják, erre volt ez példa.

"És akkor a maradék 30-40%-ot miért ítéled el?"

De miért mondod h elítélem? Komolyan kezdesz idegesíteni a gyűlöletkeltéseddel. Mondtam, hogy vannak cigány ismerőseim.

"ha azt mondod hogy a cigányokkal úgy am Block van a probléma"

Én azt mondom, hogy a ma Magyarországon élő cigányásg kb 60-65 %ával van probléma, őket kellene megnevelni. Az egyenlő bánásmódról ne beszéljünk, a magyar mindig hátrányban van a cigányokkal szemben (már ha politikailag nézzük a dolgokat).

2011. máj. 24. 23:45
 44/60 anonim ***** válasza:
61%

"Jó, látom szeretnéd rám mondani, hogy antiszemita vagyok és rasszista."

Téged nem ismerlek, úgyhogy nem tudhatom. De a megfogalmazásod mindenképpen az.

"Azért néz rá másként, mert a falvakban főleg tolvaj cigányok laknak, kb 20 %uk ami normális."

És akkor azt a 20%-ot miért kell elítélni a többi 80% miatt? (Nem mondom, hogy te ezt teszed, de a megfogalmazásodból ez jön át.)

A Nyugaton feltűnést keltő magyarok 90%-a tolvaj, vandál, vagy bűnöző. Akkor, ezzel a mentalitással, meg vagy lepve, hogy Nyugaton tolvajnak, vandálnak és bűnözőnek tartják A magyart?

"a cigányokhoz oda volt írva, hogy zenélésből, kártyavetésből, lókereskedésből és tolvasjlásból élnek. Ez vagy a 60-as években vagy a 20-as években jelent meg, tehát nem mai, de már akkor jellemző volt rájuk a tolvajlás. "

Vagy csak jellemző volt az általánosítás.

Nem tagadom, hogy szokatlanul nagy a tolvajok aránya a cigányság körében, de azzal, hogy kijelented, hogy A cigány tolvaj, becsmérled azt a 20%-ot is, aki tisztességes.

"A balhés cigányoktól. "

És honnan veszik a jogot, hogy megállapítsák, hogy ki a "balhés"?

Ezt nevezik önbíráskodásnak, amit ugye a törvény büntet.

"Minden népcsoportra van egy jellemző tevékenység, de ettől nem mindenki az. "

Pedig az eddigi megfogalmazásod azt a mentalitást tükrözi.

"De az emberek nem azért ítélik el, hanem amit tett."

Kicsoda?

Azért ítélik el Lakatos Józsit, amit Kolompár Endre tett, csak azért, mert mindkettő cigány?

Mert sajnos ez a magyar gyakorlat. Cigány, cigány. Egyre megy.

"Olyan nehéz felfogásod van. "

Nem. Te nem fogod fel, hogy, ha a mentalitásod nem is, de a megfogalmazásod nagyon is rasszista, mert A cigányról, A cigányságról, A zsidóról, A zsidóságról beszélsz. Származás alapján alkotsz csoportokat és rámondod, hogy ez tolvaj, az zsarnokoskodó. Lehet, hogy ez egy jellemző tulajdonság a csoport bűnöző tagjaira, de ahogy te fogalmazol, abból az jön át, hogy A cigány tolvaj. Minden egyes cigány egytől egyig. Ez pedig rasszizmus.

"Te mondtad: a magyar nép antiszemita. Akkor te is és a családod is az. Na ugye hogy nem. "

Állítottam, hogy nem az?

"Ez szerintem nem vágott ide, azt hitted, hogy ha nekik szabad, akkor nekünk is, de nem ezt mondtam"

Nem teljesen.

Arra akartam kilukadni, hogy ha ők rosszat tesznek, attól neked még nem kell rosszat tenned.

"hanem hogy ezt a 2 népcsoportot minden országban utálják, erre volt ez példa."

Az, hogy mindenki csinálja, még nem legitimálja a dolgot. Ez olyan, mint hogyha te arra hivatkoznál a suliban, hogy azért szívsz füves cigit, mert az egész osztály szív. Szerinted ez mentség?

"De miért mondod h elítélem?"

Mert végig A cigányságról és A zsidókról beszéltél, mintha az lenne a jellemző, hogy A cigány sötét bőrű, fekete hajú és tolvaj. És ezek a tulajdonságok minden egyes egyénre jellemzők.

Nem tudhatom, hogy ténylegesen ezt vallod-e, de a szavaidból ez jön át. Ha pedig utólag kell magyarázkodnod, az már rég rossz.

"Mondtam, hogy vannak cigány ismerőseim. "

Mondtad. Én meg mondtam, hogy téged nem ismerlek, ezért nem is ítélhetlek el semmiért. Én csak a fogalmazásmódodat kritizálom.

"Én azt mondom, hogy a ma Magyarországon élő cigányásg kb 60-65 %ával van probléma, őket kellene megnevelni."

Ezt mondtad az után, hogy belekötöttem a megfogalmazásodba. Utólagos magyarázkodás, ami már rég rossz.

Nem mondom, hogy nem hiszek neked. De ha azt akarod, hogy legyen hiteled és nézzenek valaminek is külföldről, akkor figyelj a fogalmazásra!

De tudod mit? Itt fejezzük be! Te nem érted, amit én mondani akarok, én meg innen nem foglak megismerni, ezért nem is fogom tudni megítélni, hogy milyen ember vagy. Elfogadom, hogy te a bűnöst ítéled el és nem a népcsoportot, aminek a képviselője. Csak arra kérlek, hogy amikor erről a témáról beszélsz, figyelj a megfogalmazásra!

Részemről ennyi.

Tiszteletem

2011. máj. 25. 01:43
 45/60 anonim ***** válasza:

Többet nem akarok ebbe a vitába beleszólni.

Köszönöm hogy végigolvastál és remélem legalább elgondolkodsz azon, amit mondtam. Én is elfogok azon, amit te mondtál.

2011. máj. 25. 01:45
 46/60 anonim ***** válasza:

A magyarok bizalmát a cigányok és a zsidók eljátszották az elmúlt 100 évben. Ennek sajnos azok a cigányok és azok a zsidók isszák meg a levét, akik próbálnak velünk együtt élni. A cigányság problémáját se az eu, se a magyarok nem oldhatják meg 100%-osan, azt a cigányoknak kell egymás között. Ugyanígy a zsidóknak. Mindenki tegyen a népéért, de ne a parlamentben, mert azzal semmire sem megy, lásd jobbik. A média pedig növeli a bizalmatlanságot az emberek között. A média kinek a kezében van? Ha a cigányok nem akarják egymást között megoldani a problémájukat, akkor a magyaroknak, vagy az eunak kell.

http://www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc

2011. máj. 25. 13:05
 47/60 anonim ***** válasza:

Kedves 13:05-ös!

Nagy vonalakban egyet értek

2011. máj. 26. 16:52
 48/60 anonim ***** válasza:

16:52

Az vagyok, aki az előzőekben vitázott, azt ne mondd, hogy te az a 67%-os vagy, akivel vitáztam :)

2011. máj. 26. 20:23
 49/60 anonim ***** válasza:

Az elveidet egy szóval sem cáfoltam.

Azzal volt a problémám, mint azt már elmondtam párszor, hogy az első hozzászólásaidból úgy tűnt, mintha általánosságban a cigányságot tartanád bűnözőnek, erőszakosnak, alkalmazkodásra képtelennek.

Azokból, amit mondtál, láttam, hogy nem így gondolod, csak arra akartam rávilágítani, hogy a megfogalmazásod mást mondott.

Amit legutóbb írtál, azzal viszont, nagy vonalakban, egyet értek.

2011. máj. 26. 20:40
 50/60 anonim ***** válasza:
Nő vagy vagy férfi? Hány éves vagy?
2011. máj. 26. 20:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!