Mit teszel a gazdaság kifehéredése érdekében?
Én:
1. Már két éve olyan helyen dolgozom, ahol a fizetésem annyi, amennyi
2. Igyekszem mindenhol bankkártyával fizetni, kerülöm a készpénzt. Készpénzes fizetésnél figyelem, hogy kapok-e számlát, bár itt még vannak hiányosságok (pl. szobafestő kifizetése).
3. Szakítottam a warezzel, dvd-ket és cd-ket vásárolok.
Mióta kicsit jobban odafigyelek ezekre a dolgokra, a közérzetem is határozottabban jobb.
Semmit!
Amíg felső szinteken megy a korrupció, és nem tartják be a saját törvényeiket addig és azokat a szabályokat amiket lehet megkerülöm.
Másrészt ezt a kormányt ahogy az előzőt sem nem tudom tisztelni.
Akkor én fordítva mondom: Hogyan várhatjuk, hogy becsületes politikusaink legyenek, ha mi magunk sem vagyunk azok?
Ezt az ördögi kört felejtsük el: majd én akkor, ha majd ő...
Mivel mi vagyunk mi, úgy gondolom, hogy akkor is becsületesnek kell lennünk, ha úgy érezzük, hogy a magas adóterhek alatt összeroppanunk. Hinnünk kell egy szebb világban, amiben a becsületesség előbb-utóbb kifizetődik, és a csalót megbüntetik, különben minek élünk?
Nem vagyok naiv, pontosan tudom, hogy mi folyik milyen szinteken, de ha nem változunk meg, a büdös életben nem mászunk ki a gödörből.
Őszinte nagyrabecsülésem mellett csak egy aprócska kérdés:
mennyi az az amennyi?
Úgy gondolom, ha a társadalom egy olyan erkölcsi szintre fejlődik, hogy nem tűri el a korrupciót, akkor előbb-utóbb beépülnének azok az ellenőrzési és büntetési mechanizmusok a politikába, amelyek azonnal kivetik a társadalomból a korrupciós ügyekbe keveredett politikusokat.
Olyan rendszer jöhetne létre, amiben egyszerűen nem érné meg a politikusnak csalni, mert egy pillanat alatt mindent elveszíthet.
Egy ilyen irány lebeg a szemem előtt.
Azt nem szeretném megmondani, nem sok.
A panellakásom törlesztőjének és minfenféle rezsijének kifizetése után kb. annyi pénzem marad élni, amennyit előzőleg kifizettem.
Ez nem sok, de eléldegélek, elvagyok.
Szép dolog, komolyan, de nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának. És nem azért, hogy több maradjon.
Ezért kérdeztem, hogy mennyi az amennyi.
Na jó, de az emberek általában nem azért nem csalnak, mert nem engedhetik meg, és ezért nehéz szívvel hogy ne haljanak éhen, megteszik.
Hanem úgy gondolják, hogy ez a normális. Ezért nem fogunk egyről a kettőre jutni soha..
1. Már két éve olyan helyen dolgozom, ahol a fizetésem annyi, amennyi( akkor biztos hogy jó fizud van)
2.Igyekszem mindenhol bankkártyával fizetni, kerülöm a készpénzt. Készpénzes fizetésnél figyelem, hogy kapok-e számlát, bár itt még vannak hiányosságok (pl. szobafestő kifizetése) (ez is bizonyitja hogy nagyon jol keresel, ja és a kártyás fizetés azért találták ki, hogy jobban megfigyelhető legyél és nem kényelem szempontjábol)
3. Szakítottam a warezzel, dvd-ket és cd-ket vásárolok.(ez is azt bizonyítja, hogy nagyon jól keresel)
Szóval egy átlagos ember ezt nem tudja megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!