Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nézzünk magunkba: nem vagyunk...

Nézzünk magunkba: nem vagyunk eléggé képzettek, okosak?

Figyelt kérdés

A magyar bérek olyan alacsonyak, hogy ha ugyanazt a munkaerőt megkapná a külföldi tőke, mint nyugaton, akkor beruházások százainak kéne ideözönlenie a piaci szabályok szerint.

Olvastam valahol, hogy igaz sokra tartjuk magunkat, valójában képzettségben, tudásban mind szellemi, mind fizikai munka terén nem nyújtunk nyugati színvonalat, gyengusok vagyunk. Vegyünk egy mély levegőt, csukjuk be a szemünket, nézzünk magunkba, és gyakoroljunk önkritikát. Szerintetek igaz ez?

2011. máj. 18. 12:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

"De téyn és való, hogy aki tehetségesebb azt mind elszívják itthonról, és itt csak a slepp marad, ezért nem jönnek a befektetők."

Ez így ebben a formában nem igaz. Mindig a balfékek mennek ki akik itthon már nem tudnak megélni.

2011. máj. 18. 15:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Ne keverjük össze azokat akik kimennek azokkal akik Magyarországon átlagos munkaerönek számitanak. Kint olyanokat vesznek fel akik a legjobbak. Jobbak a helyieknél is. Átlagos munkaerö van a saját munkaeröpiacukon is. Annál többet kell tudni nyujtani.
2011. máj. 18. 15:59
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz a magyar érettségi sokkal szélesebbkörű tudást ad mint pl az amerikai. A magyar diplomát eu ban is mindenhol elfogadják nem ugy mint más keleti országokét. Ezért vánorol olyan könnyen nyugatra minden ember.

Ami pedig az okosságot illeti nyugaton sem magasabb a lakosság átlag iq-ja tettek róla a bevándorlók. Legújabb kutatások szerint Hong Kong Kína Japánban a "legokosabbak" az emberek.

[link]

Ott alig vannak bevándorlók kevés a "felesleges" gyerek a születésszabályozás miatt nem a genetikai sérültek fogyatékosok nevelgetésével foglalkoznak, és a gyerekeiket iskolába járatják mert tudják h ez a fejlődés alapvető feltétele.

2011. máj. 18. 16:37
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
En j'atam magyar és nyugati egyetemre is. Azt kell mondani, hogy a myagar egyetemek nehezek. Sok viszga van és sokat kell tanulni. Viszont a tudás amit a magyar egyetemen kap az ember az nem un. integrált tudás. Nyugaton sokkal kevesebb vizsgám volt de minden egyes tárgy ráépült valóban egy korábbi tudásra. Nem olyan magyar 3 nap tanulás 3 nap felejtés, 60 vizsga semmi tudás a végén.
2011. máj. 18. 17:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden egészséges embernek van két keze, lába, van a nyakán feje amivel gondolkozhat, a feltételek egyenlőek. Semmivel sem vagyunk gyengébbek vagy butábbak másoktól. Az igényekkel vannak bajok meg a "mert megérdemlem" gondolkodással. Az én nagyapámnak 12, nagyanyámnak 4 testvére volt, és a sok nehézségek ellenére boldogan felnőttek, sokat dolgoztak, s annak örültek ha minden nap jóllakhattak. Esténként a sötétben énekeltek, történeteket meséltek, amelyek közül sokat nekem is átadtak. De most hogyan is képzelnék el az emberek az életüket kábel tévé, légkondi, autó stb nélkül. Tisztességesen és szerényen meg tudnának élni itthon is, csak úgy gondolják ők ettől többet érdemelnek. Én gyári munkás vagyok egyetemi diplomával, mert nem találtam a környékünkön a szakomhoz való munkát. Hétvégenként szórólapokat is szoktam osztogatni, szezonban fákat járok metszeni,mert apám megtanított.És nem megyek sehova, nem hagyom a családomat, a szeretteimet, nincsenek különleges igényeim. Megélek a munkámból. Dolgozni kell mindenkinek, sokat, sokat.
2011. máj. 19. 09:25
 16/17 anonim ***** válasza:

ma 09:25

És mi értelme van ennyit dolgozni? Ettől nem leszel gazdag épp hogy csak megélsz. A másik meg csak úgy meggazdagszik rafináltkodással. Ráadásul akik nem dolgoznak csak a gyerekeket szülik azok is éppen megélnek. Ez neked nem baxxa a csőröd? :)

2011. máj. 19. 09:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Én azon dolgozom hogy folyamatosan fejlődjek emberként és tudásban. Irigykedni másokra nincs időm se szükségem, jól érzem magam e nélkül. A gyerekcsinálásból megélőket szánalmnasnak tartom, de a állam felőli hozzáállaásban van a hiba, nem kéne nekik adni annyi segélyt, hogy megéljenek, és sokkal komolyabban kéne védelmezni a magántulajdont. Sose azt nézd hogy mások miből élnek, hanem igyekezz, hogy te és a családod megkaqpjon mindent, mert csak rájuk számíthatsz a nehéz időkben.
2011. máj. 20. 08:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!