Miért nevezték vissza a Moszkva teret Széll Kálmán térre?
Moszkvában van (vagy legalább is volt) Budapest Szálloda, Jártam olyan városban - Kozmodemjanszk, Mari Autonom Köztársaság -, ahol Bartók Béláról nevezték el a helyi zeneiskolát és több városban is neveztek el utcát teret Budapestről - például a fent említett Mari Köztársaság fővárosában Joska Ola-ban -, de olyan híreket hallottam (Ezért tettem zárójelbe a Budapest Szállodával kapcsolatos információt.), hogy a Szabadság tér és a Moszkva tér át- és visszanevezésével egyidőben (Az előbbi ugyanis már 80 éve is Szabadság tér volt!) több tucat településen új nevet kaptak a Budapestről elnevezett utcák, terek, középületek.
A Moszkva (tér) gyűlölethez pedig csak annyit tennék hozzá, hogy az nemcsak a Szovjetunió fővárosa volt, 1918-tól, 1417 és 1703 között - amíg I. Péter át nem helyezte a fővárost Északra, a Néva partjára - Oroszország, illetve különböző államalakulatok (pl. fejedelemség) székhelye volt. Azon kívül Moszkva nemcsak Sztalin, Hruscsov Brezsnyev Moszkvája, mindenekelőtt az éppen ott élő OROSZ NÉPÉ, Puskin, Lermontov, Rjepin, Csehov, Csajkovszkij, Lev Tolsztoj, Paszternák, Szolzsenyicin, Szaharov és Viszockij Moszkvája!!
Nem orosz vagyok, nem a Szovjetunióban tanultam, és nem voltam MSZMP tag, egyszerűen az Ung folyótól keletre is találtam egyetemes értékeket!
Számomra is nagyon furcsa, hogy amikor ilyen nehéz helyzetben van az ország miért költik erre a pénzt. Új névtáblák, térképek kellenek, a tömegközlekedési eszközökön ki kell cserélni az információs táblát. Metróban is stb. Gondolom valami politikusnak a valakije kitalálta és zsebre tette érte az innovációs díjat. Az emberek mindennapi létfenntartási gondokkal küzdenek nem foglalkoznak azzal, hogy a Moszkva tér esetlegesen rossz emlékeket idéz az oroszokról. Valamelyik fórumon már ezt
a magyarázatot is olvastam.
"Erőfitogtatás"...
Látszatcselekvés...
Az sem utolsó, hogy mekkora "üzlet" bizonyos köröknek az, hogy Budapesten született emberek tévednek el a "saját szülőfalujukban".
Speciel, teszek az átkeresztelgetés intézményére:
A Népköztársaság útja Népköztársaság útja,...
Az Engels, tér Engels tér,...
A Marx tér, Marx tér,...
A Népstadion út, Népstadion út,...
Az Alpári Gyula utca, Alpári Gyula utca,...
A November 7 tér, November 7 tér marad, - és így tovább.
Ha hetente keresztelik át újabb és újabb nevekre, akkor is a hugyosok tere, - Moszkva tér marad számomra, - "oszt, jó napot"!
Jöhet a "gondolatrendőrség"!
Ez a válasz 16%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 05-18 17:36
Ezzel semmi probléma nincs, persze legyünk büszkék a híres magyar emberekre, de sztem most ennél ezerszer fontosabb dolgok is vannak ebben az országban minthogy átnevezzük a tereket. Jóh büszke vagy erre a névre és örülsz h ez lett a tér neve.... és amikor majd azon a téren lesznek a hajléktalanok akiknek nem segitett a kormány semmit de legalább van uj neve a térnek... Ez a nagy semmit tevés tipikus esete... mintha ebben az országban minden pöpecen menne és nincs mit csinálni hát unalomból nevezzünk át minden teret... Sztem te nem erre szavaztál...
Nem tudom, de sokkal jobb volt a moszkva tér, és nekem így jobban tetszik!
Hát, nekünk moszkva, tarlóséknak széll kálmán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!