Kinek érdeke, a hidrogénbusz gyártás hátráltatása? 30000 új munkahelyet teremtene a gyártás beindítása.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
"még közelében sincs a gazdaságosságnak." Már gazdaságosabb mint a benzines. Láttam a kész működőképes technikát.
"Hidrogén buszról még nem halottam" Csak rá kell keresni a neten. :-)
"BMV-nek meg is lehet vásárolni a hidrogén/benzin hajtású változatát, abban pl. az akksi helyett egy hidrogéncella bizt." Az említett BMV technológia tökéletesített változatát láttam működés közben. Szériagyártás során nem kerülne többe, mint bármely hasonló kategóriás jármű.
EU ban több helyen is lehet tankolni, de Magyarországon TILOS! 2003. éviCXXVII. törvény vonatkozó rendelkezései alapján a hidrogén üzemanyagként történő
előállítása, felhasználása mellett a tüzelőanyagként történő előállítás és felhasználás esetén is
ásványolajterméknek, azaz jövedéki terméknek minősül.
Ha vízből szélenergiával-elektromos árammal állítják elő akkor miért minősül ÁSVÁNYOLAJTERMÉKNEK?
Tehát nem a technológiával van gond, hanem a hazai jogszabályokkal.
"ha ezt te így tudod,miért kérdezted?"
Nem azt kérdeztem, hogy működik, mert azt láttam. Az érdekelt volna miért nem engedélyezik Magyarországon,ha több Európai országban már évek óta lehet tankolni hidrogént.
"iparilag földgázból állítják elő! ne meg van az összefüggés?"
Az üzemanyagként felhasználásra kerülő hidrogént vízből állítják elő.
"Szerinted kié? barom."
Értelmes hozzászólás, jól jellemez téged.
A hangnemet figyelmen kívül hagyva, jó a meglátásod.
Az általad említett cégek mindenképpen gyártani fogják az alkatrészeket. De nem mindegy, hogy melyik országban fogják a beépíteni a buszokba. A régi Ikarus gyárban akarják beindítani az összeszerelést, azonban a politikai "elit" hátráltatja a munkálatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!