Magyarországon az Adolf Hitler által írt Mein Kampf be van tiltva?
Nincs betiltva, letöltheted vagy megveheted bármikor.
Szerintem hirdetni és terjeszteni kellene, akkor sok nácilóci olvasna bele és szembesülne azzal, hogy mesterük szellemileg mennyire középszerű volt. Bár lehet, hogy a jobbikos/hungarista színvonalhoz képest a félművelt Hitler is értelmiségi.
Fura, tudtommal tiltva van, bár állítólag a rendszerváltás idején kéz alól lehetett kapni (a töritanárom mondta, aki kicsit sem rajong eme eszmékért, de leírásban jó).
Bár azt mondja meg nekem valaki, hogy mi a helyzet, a neten letölthető Mein Kampf e-bookal?
"Fura, tudtommal tiltva van"
Nincs tiltva. Azt, hogy tiltva van, a bitnácik terjesztik, hogy menőnek tűnjenek, amiért olvassák.
Gyakorlatilag nem lehet újra kiadni, mert a kiadási jogokat (2015-ig) birtokló bajor állam nem engedi. De ettől még nincs "betiltva".
Szerintem be kellene legyen tiltva, mert nagy nyilvánosság előtt hitelesen relativizálná a majdani bűneiket.
Ha ennek ellenére nálunk még de jure nincs is betiltva, viszont de facto be van: mint minden olyan művet, amely megzavarná a szépen kialakított "közvéleményt", elérhetetlenné tették a nagy nyilvánosság számára.
Egyáltalán nincs tiltva. Ha tiltva lenne, akkor nem forgalmazhatnák olyan hivatalos és pártatlan hírportálok, mint a bookline.hu:
Csak, ahogy már írtam, akinek van esze, az Gedééktől rendeli, mert a bookline-on 20. 000, Gedééktől meg megveheted 5-6 000 ft-ért. Különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!