Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon az Adolf...

Magyarországon az Adolf Hitler által írt Mein Kampf be van tiltva?

Figyelt kérdés
2011. máj. 14. 13:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

Nincs betiltva, letöltheted vagy megveheted bármikor.

Szerintem hirdetni és terjeszteni kellene, akkor sok nácilóci olvasna bele és szembesülne azzal, hogy mesterük szellemileg mennyire középszerű volt. Bár lehet, hogy a jobbikos/hungarista színvonalhoz képest a félművelt Hitler is értelmiségi.

2011. máj. 14. 18:29
 12/16 anonim ***** válasza:
66%

Fura, tudtommal tiltva van, bár állítólag a rendszerváltás idején kéz alól lehetett kapni (a töritanárom mondta, aki kicsit sem rajong eme eszmékért, de leírásban jó).

Bár azt mondja meg nekem valaki, hogy mi a helyzet, a neten letölthető Mein Kampf e-bookal?

2011. máj. 14. 18:45
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

"Fura, tudtommal tiltva van"

Nincs tiltva. Azt, hogy tiltva van, a bitnácik terjesztik, hogy menőnek tűnjenek, amiért olvassák.

Gyakorlatilag nem lehet újra kiadni, mert a kiadási jogokat (2015-ig) birtokló bajor állam nem engedi. De ettől még nincs "betiltva".

2011. máj. 14. 19:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs tiltva.
2011. máj. 14. 21:03
 15/16 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem be kellene legyen tiltva, mert nagy nyilvánosság előtt hitelesen relativizálná a majdani bűneiket.

Ha ennek ellenére nálunk még de jure nincs is betiltva, viszont de facto be van: mint minden olyan művet, amely megzavarná a szépen kialakított "közvéleményt", elérhetetlenné tették a nagy nyilvánosság számára.

2011. máj. 15. 02:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nincs tiltva. Ha tiltva lenne, akkor nem forgalmazhatnák olyan hivatalos és pártatlan hírportálok, mint a bookline.hu:

[link]

Csak, ahogy már írtam, akinek van esze, az Gedééktől rendeli, mert a bookline-on 20. 000, Gedééktől meg megveheted 5-6 000 ft-ért. Különbség.

2011. máj. 15. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!