Látta már valaki ezt a videót? Vélemények?
Megnéztem a videót.
Sok igazságot mondott Bernáth Magdolna, DE!
Egy néhány dolog nem tetszett a riportban:
- Adtak a cigányoknak földet: 3 hektárt 30 családnak. Hobbikertnek jó, de megélhetésnek nagyon kevés. Ráadásul tényleg nem értenek a földműveléshez és valószínű nem is szeretnének. Ez olyasmi, mintha nekem a kezembe nyomnának egy hegedűt és muszájból meg kellene tanulnom. Tehát szerintem ennek a földosztásnak csak látszat feelingje van...
Csak egy kicsit gondoljon bele mindenki (mielőtt lepontoz), hogyha kapna 1000m2 földet (ahol lakik), mit kezdenek vele?
- 30-32 éves fiataloknak 8-10 gyereke van. Lehet van ilyen, de azért ez általában egyáltalán nem igaz.
Munkahelyeket kell teremteni és kész! Dolgozni fog a cigány is (mint tették anno a békebeli korszakban is: pl. jellemzően építkezéseken, zenészként, kosárfonóként, vályogvetőként...stb...stb...). Viszont megalázottként létezni csak sarokba szorított oroszlán...
Nyomjátok a piros pacsikat!
Nem kapsz piros pacsit, viszont:
"Ráadásul tényleg nem értenek a földműveléshez és valószínű nem is szeretnének."
"Munkahelyeket kell teremteni és kész! Dolgozni fog a cigány is."
Iskolai végzettségük nulla, szaktudás nulla, nyelvtudás nulla. Ki a fene alkalmazna olyan dolgozót aki alig tud írni/olvasni/számolni és nem ért, és nem is akar érteni semmihez? Senki. Mi az, hogy nem akarnak a földműveléshez érteni? Ha két opció lenne 1.) Megdöglik 2.) Kapál, valószínűleg akarnának érteni hozzá.
MIndig felmegy a vérnyomásom,amikor a földművelést a kapálással megoldottnak hiszik.
Igaz,nem szakmunka,de aki nem ért hozzá,az több kárt csinál,mint hasznot. Nem mindegy,hogy milyen mélyen kapál,nem mindegy,hogy megtudja-e különböztetni a akulturnövényt a gaztól.
A termelés nem csak abból áll,hogy vetek,kapálok és aratok.
Kellene egy szakmai irányító,kell pénz a trágyára, vetőmagokra,növényvédőszerekre stb. Kell a területen öntözési lehetőség stb.
A baj,hogy akik az ilyen programokat kitalálják,maguk sem értenek a mezőgazdasághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!