Mit szólnál hozzá, hogyha valahogy visszahoznák a vasfüggönyt, vagy legalábbis katonai intézkedésekkel megállítanák a Magyarországról való elmenekülést? Örülnél neki vagy nem?
Mun.. mun... mundd mán ki, ne kínozzá mán itten... Fogaggggyunk, hogy Munkácsi Mihályra gondútá!
Pedro
Na, hogy komolyan is válaszoljak, nem kellene őrséget állítani, hogy be ne jöjjön a kultúra, meg a gazdaság...
Ezt komolyan gondolod, hogy börtönbe kellene zárnunk magunkat? Ugye te még nem éltél, mikor kérvényezni kellett a külföldre utazást, és három évente lehetett kapni kiutazási engedélyt? És azt is úgy adták, hogy a családból valaki nem kapta meg - nehogy aztán kint maradjanak. Én nem kívánom vissza azokat az időket.
Az embereket nem erőszakkal kell visszatartani, azt hosszú távon úgy sem lehet. Nézd meg, előbb-utóbb minden diktatúra megbukik. (Mostanában van is a világban éppen elég példa rá.) Hosszú távon csak az a politika lehet sikeres, amelyik többé-kevésbé az emberek közös akaratát képviseli.
Az emberek pedig nem szeretik, ha bezárják őket.
Pedro
Igen ebben igaza van Pedronak.
"és három évente lehetett kapni kiutazási engedélyt"
Mondjuk hozzá kell tenni,hogy ez csak a nyugati országok felé volt így.
"Nézd meg, előbb-utóbb minden diktatúra megbukik"
Igen,csak tudod mi a szomorú?
Az hogy már az egész kapitalista rendszer ami a demokrácián alapszik válságos időket él.
Ha ez elbukik akkor mi lesz?
"A gazdaság van válságban, nem a demokrácia."
Tisztában vagyok vele,de az emberek össze fogják mosni.
"Tisztában vagyok vele,de az emberek össze fogják mosni."
És? Ha a tanulatlan emberek azt hiszik, hogy összeomlik a demokrácia, attól még nem lesz úgy.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:26
Egy esetleges forradalomnál ezek a "tudatlan" emberek fognak felkelni és ha nem fognak foglalkozni a különbségekkel márpedig nem fognak, akkor lehet vizet inni rá.
Már régen nincs demokrácia csak a látszata van meg. A látszat meg megdőlhet engem nem fog zavarni.
Inkább mondja meg valaki hogy nincs demokrácia az tisztább lenne.
Ami most van az egy kapitalista diktatúra. Undorítóbb mint a hagyományosa diktatúrák. Azok legalább nem keltik azt a látszatot hogy az emberek döntik el mi legyen. Másrészt csak kihasználják az embereket, vásároljál dolgozzál és ha ez megvan nem gondolkodj mert az veszélyes a rendszerre. A tőkések döntik el mi történjen a világban. Az ember meg egy fogyasztó és termelő robottá változik. Ha ez elpusztul egy percig sem fogom sajnálni.
"A kérdező kommentje:
"annyival kevesebb az éhes száj."
és a munkás kéz..."
Van félmillió regisztrált munkanélkülink. Ennyi ember kimegy, akár dolgozott előtte, akár nem, máris 0 a munkanélküliség. És akkor semmi sem menthetné meg a munkakerülőket a munkától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!