Kedves fórumozók! Nemzeti összefogás címén, szerintetek milyen intézkedéseket vezethetnének be politikusaink?
Meg kell a magyarokban erősíteni a nemzettudatot, mert jelenleg többet küzdünk egymás ellen, mint a szép célokért és közös jövőért.
A médiában ki kell kapcsolni azokat az elemeket, amik önzőségre és irigységre nevelnek és több hangsúlyt kell fektetni az összetartozás hangsúlyozására.
A magyar embereknek meg kell tanulniuk tisztelni a másik magyart és nem öncélúen élni az életüket, mert abból nem származik semmi jó.
Észrevettétek, hogy Magyarországon szinte mindenki depressziós? Ez amiatt van, hogy az embereknek már nagyon elegük van belőle, hogy a napi szintű teendőik mellett még más emberekkel (például munkatársakkal) is meg kell vívniuk a saját harcukat, mert már olyan szintű az elidegenedés közöttünk és annyira bennük van a "tiporjunk le másokat, hogy nekünk jobb legyen" tudat, hogy teljes mértékben bizalmatlanná tesz minket egymás iránt.
Ezt kell felszámolnunk és akkor az emberek boldogabbak lesznek, mert meg fogják érteni a másikat és így tudunk majd magunknak valami közös jövőt is elképzelni, nem úgy mint jelenleg.
19:10 - te neked mit ártott a Duna, hogy szennyeznéd a vizét?
A témára visszatérve:
jó kérdés, én eltörölném az összes pártot, kiépíteném az átnevelési telepeket, a nyereséges üzemeket újra megnyitnám, nagyszabású építkezésekbe kezdenék (pl. a vasútvonalak további felújításába és akár, újabbak létesítésébe, ahol lenne értelme neki), a panelházak helyén újabb lakóparkokat létesítenék (több szintes mélygarázzsal, nagyobb zöldfelületekkel - parkokkal, jobb infrastruktúrával, stb), a hazai termékeket előnyben részesíteném, a folyók mentén kiépítenék egy jobb szabályozói-rendszert (csatornákkal, árvíztározókkal), valamit kezdenék a hadsereggel, mert a jelenlegi csak egy vicc, a médián nagy cenzúrát alkalmaznék, főleg a szennyek szűrésére (pl. Lady Gaga videoklippek). Az abortuszt csak bizonyos esetekben engedélyeztetném, politikailag kelet felé nyitnék, stb.
Első körben ennyit.
Amúgy mondtam, hogy én Hungarista diktatúra párti vagyok?
Kedves Nameny!
Először is neked válaszolnék.
Úgy gondolom, hogy jól látod, nagyon nagy a széthúzás az emberek között. Pedig egyáltalán nem kellene így lennie. Olyan, hogy közös jövőcél, sajnos csak helyi közösségi szinten valósut meg eddig (ami nem baj, mert ezeket kicsiben kell kezdeni), régiós, esetleg országos összefogásról kevés hír száll a levegőbe. Jóval több olyan tevékenységet kellene kitalálni ezeken a szinteken, melyek igazi közösséggé kovácsolná a nemzetet.
Jelenleg pedig nincs olyan téma, mely az egész ország érdekében állna, nincs közös elképzelés a jövőképekkel kapcsolatban.
A média... Fekete bárány.
Szerintem a média felelős rengeteg olyan problémáért, amit meg lehetne előzni, illetve ki sem alakult volna.
A baj velük csupán annyi, hogy a kereskedelmi érdekeket nézik, így a tanító, okító jellegű műsoroknak esélyük sem lenne, mert ugye kevesen néznék, így pénzbevételük igen csekély volna.
Legfeljebb úgy tudnám elképzelni, hogy egy (vagy több) abszolút államilag irányított / finanszírozott csatorna a mi érdekünknek megfelelő műsorokat készítene, illetve szolgáltatna.
Végül is, ha az államnak volna rá pénzkerete, akkor volna lehetséges, önmagában bevétel képtelen volna, nem tudná magát fenntartani.
Észrevetted, hogy pl.: Csak olyan TV csatornáink vannak melyek csak nagyon keveset foglalkoznak kultúránkkal, a köztünk élő emberek gondolataival, és csak a káros anyagot engedik át ??? Persze hogy észrevetted... Ez is a fent említett pár mondatra vezethető vissza.
A depresszióról/bizalmatlanságról: Ezt jól látod/tapasztalod. Különösebben nem tudom kiegészíteni, talán csak annyival, hogy (mivel csak itt éltem eddig M.o.-n) ez a probléma a családi kapcsolatoknál kezdődik. A politikai dolgok is beleszólnak, mert az otthonokban is egyre gyakrabban kerül elő a téma, de csak negatív gondolatformákban, és ez is könnyen befolyásolja az állampolgárok mindennapjait. Egyszerűen szerintem nem szabadna hagyni, hogy ezek a dolgok ilyen sok alkalommal felkerüljenek, mint téma. Úgy értem, felesleges az embereket nap mint nap ezekkel a gondokkal terhelni, meg vannak a saját kis problémáik is...
Szóval én úgy gondolom, hogy a megoldás először helyi szinteken tudna jelentkezni.
"sajnos csak helyi közösségi szinten valósut meg eddig"
*Valósult. Valamiért nem húzta alá a helyesírás ellenőrző. Bocsánat.
Tisztelt,
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 22:59
"én eltörölném az összes pártot":
Nem tudom, hogy vezetőként mennyi befolyásod lenne egy ilyen nagy mozgalmú tevékenység tényleges végrehajtására, ez azt jelentené, hogy önmagadat, a pártodat, illetve a koalíciókat is törölnöd kéne a parlamentből.
Ezek után minek neveznéd magad, egyáltalán te irányítanál? Vagy új államformát alakítanál ki?
"nagyszabású építkezésekbe kezdenék (pl. a vasútvonalak további felújításába":
Ez egy nagyon jó dolog, azt hiszem végre látszata is lenne a keményen befizetett adóforintoknak. Tetszik.
"a panelházak helyén újabb lakóparkokat létesítenék":
Állami finanszírozásból? Esetleg vállalkozó pályáztatásából? Nem mindegy, mert az esetleges negatív következmények is az állam vállát terhelnék. Azért említek negatív következményeket, mert ez időtájt is rengeteg bebukott építkezésekről lehet hallani. (A környezetemben).
"a hazai termékeket előnyben részesíteném":
Ez is egy jó döntés volna, bár ehhez nem kell politikusnak lenni, hiszen ez a saját fejünkben is kialakulhat. Én pl. így vásárolok, ha drágább, ha nem.
"a folyók mentén kiépítenék egy jobb szabályozói-rendszert (csatornákkal, árvíztározókkal)":
Nagyon jó ötlet, főleg az árvíztározók lehetősége. Ezek szerint gondoltál a mezőgazdaságunkra is?!
Tavaly például rengeteg csapadékot be lehetett volna fogni, ami azonnal használható is lenne aszályosabb időszakokban.
Mezőgazdaságról: El kell menni Felvidékre, meg lehet nézni, hogy végig a mezők menték ki van építve egy csatornahálózat infrastruktúrája. Nálunk mivel a mezőgazdaság most csak lefojtva működik, nincsenek ilyenek, pedig mekkora szükség lenne rá egy-egy szárazabb nyáron, és már is életbe léphetne a víztározós ötleted.
Hadsereg: Ebben a témában nem vagyok jártas, így maximum annyit fűznék hozzá, hogy az biztosan látszódik, ki vagyunk szolgáltatva másoknak. (Meg még annyi mindennel kapcsolatban ki van szolgáltatva az országunk...) Kíváncsi lennék, milyen ötletekkel állnál elő a megreformálásra???
A médiát Nameny-hez fűzött kommentenbe már kiveséztem, egyenlőre nincs több ötletem hozzá, abban egyet értek, hogy Lady Gaga az alja mindennek.
Hungarista d.p.: Szálasy és társai? Mindenkinek meg vannak a maga kedvencei :). Szerintem minden izmusnak és minden ideológiai megjelenésnek meg vannak a maga jó és rossz oldalai is. Jól meg kéne őket válogatni, mindegyikből kivenni a jó dolgokat és egy új felfogást kéne összegyúrni.
Ajánlom figyelmetekbe, nemzetformáló mozgalom indult, még lehet rá jelentkezni (kezdetnek ez sem rossz)
->
www.teszedd.hu
->
Én hamarosan bejelentek egy illegális hulladéklerakót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!