Ugyanazért dolgozik a nyugdíjas rendőr bizt. őrként, mint az annak idején írnok néni a múzeumban: hogy a kis nyugdíját ki tudja egészíteni. 90e ft után nem fogsz valami hűde szenzációs nyugdíjat kapni...
Egyébként amennyire tudom most 25 év a kötelező szolgálati idő, tehát 18 + 25 = 43 évesen lehet a legkorábban elmenni nyugdíjba, ami azért nem 30 év.
Azzal egyetértek, hogy az írnokok ne menjenek el korábban, de ezt így külön - sajnos - nem tudod szabályozni. Viszont az írnokok létszáma jóval kisebb mint az aktívan vonulóké.
Egyébként az sem normális, hogy ma MO-n egy tűzoltónak (aktív ideje alatt is) 2., 3-ad munkákat is el kell vállalnia, hogy meg tudjon élni. Nem tudom tudod-e, de pl. a tűzoltók sokan MAGUKNAK! veszik a felszereléseket, mert az állam által biztosítottak vagy már nem használhatóak, vagy használhatóak, de a használatukkal a tűzoltó a saját életét veszélyeztetné. És egy kicsit komolyabb sisak olyan 50e felett kezdődik, és akkor pl. egy bakancsról még nem is beszéltünk....
A helyzet a következő: ma volt a tűzoltók napja Bp-n a Városligetben. Volt ott egy olyan U alakú sátor, amely tele volt füsstel, és be lehetett menni légzőkészülékkel. Kipróbáltam: borzalmas. Semmit nem lehet látni, a látótávolság szó szerint nulla. Az orrodig nem látsz el, olyan szinten, hogy a mögöttem jövő srác belém jött véletlenül. Az élethűség fokozására bent folyamatosan szóltak a tűzjelző vinnyogók. Azzal együtt hogy tudtam hogy nincs valós tűz, nem kell váratlan dolgokra számítanom, és még ha füstöt nyelek se lesz komolyabb bajom, mert csak imitált, én szó szerint bepánikoltam. Fogalmad sincs róla hol vagy, mi vár rád, semmit nem látsz, totális kiszolgáltatottság érzés, és azok a vinnyogók meg csak rátesznek egy lapáttal, mert ügye ösztönösen menekülni akarnál, de valójában nem tudsz. Teljesen magadra vagy utalva, még ha vannak is melletted, nem látod, nem tudsz róla.
Őszintén megmondom bent azért némiképp átértékeltem az életet. Én csak kb 3-5 percet tölthettem bent, de a tűzoltók akár egy órát is (jó hogy közben kijönnek és visszamennek, de akkor is).
Nagyon jó élmény volt, teljesen másképp képzeltem el egy ilyen helyzetet, azt hittem valamennyi támpont van. Semmi nincs.
Aki nem érti hogy miért érdemlik meg 25 év után a nyugdíjat, annak ezt ki kellene próbálnia és utána visszatérhetünk a témára. Továbbá az egyik tűzoltó mesélte hogy annyira nincsen pénz, hogy a tűzoltó laktanyában pl. nincs WC papír, ők viszik be hazulról. Szégyen...
Hát talán úgy, hogy az igazán sok pénz nem itt tűnik el.
Gondolom neked sem kell sorolnom, hogy tűnik el rengeteg de rengeteg pénz a költségvetésből:
- közbesz. minden esetben 2*es szorzó a normál árhoz képest
- rengeteg megmutyizott szerződés
- hatalmas vízfejek (300 feletti képviselő létszám, amikor 100 is bőven elég lenne, rengeteg minisztériumi, APEH-os dolgozó, stb...)
- sok sok baromságra elköltött pénz (nevezzünk át ezt, azt amazt, legyen új alkotmány, ország image központ, foci támogatás, stb, stb, stb....)
A fejétől bűzlik a hal. Ezek után lehet csodálkozni hogy vajon miért égettek olyan zászlót amilyet. Nyugodtan lehet lepontozni, attól az igazság még igazság marad. Sajnos :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!